Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-11-2008, 01:54 AM   #41
igorxp
Member

Default Re: Laptop i ?iva svirka

Pa u pode?avanju je posebna dra?, a po?to ne sviram ne znam kako komplikovane deonice manje-vi?e čitav posao mi se svodi da dobijem ?to bolji zvuk (i da se ?to manje petljam sa menjanjem parametara usred pesme...). A to nemam na izvolte ni na Korgu M1.
igorxp is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2008, 05:57 PM   #42
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

@Igor : pa igore,ja ne mislim da za 500 eura moze da se uzme laptop pouzdan dovoljno za svirke.A kamoli da se uzme laptop + zvucna za te pare.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2008, 09:26 PM   #43
igorxp
Member

Zvučnu imam.
igorxp is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2008, 09:45 AM   #44
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
@Igor : pa igore,ja ne mislim da za 500 eura moze da se uzme laptop pouzdan dovoljno za svirke.A kamoli da se uzme laptop + zvucna za te pare.
Ali za 700-800 eura verovatno moze a to je opet daleko jeftinije od neke bolje klavijature!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 12:27 PM   #45
on Lord
Member

on Lord's Avatar

hteo bih da zamolim da se prodiskutuje i moj slucaj
znaci: vukljam 2 klavijature i sto kila pratece opreme i maltretiram se sa bojama, gubim vreme sredjujuci ih, i sl, takodje me zamara velika kolicina opreme, a posto je svirka mtv/house/sve sto vole mladi jako puno vst-ova ima jako slicne boje onim koje mi trebaju, pa sam mislio master, zvucna, laptop
e sada:
-imam laptop kod kuce, nije neki, nije nikakav (asus, intel core 2 duo 1,5Ghz, 1Gb ddr2 (za sada), moze li da mi zavrsi ikakav posao, ili da ni ne pokusavam? svakako bih onda skupljao za nov
-zvucna nije problem, bilo je vec na forumu dosta price oko toga
-softver, pominjali ste razne, ali ono sto meni treba jeste nesto sto moze da tera par vst-ova, koje bih mogao da splitujem duz klavijature, kao i da pustim poneki arpedjator, sekvencu, sempl, i kontrolere na masteru da pripisem nekom parametrima nekih vst-ova, koliko sam ja razumeo Ableton bi trebao da moze sve to???
-master, mozda neki roland a serije, posto su jeftini, ili ako nadjem neki cme povoljan, ali mi svakako treba vise od 5 oktava zbog splitovanja
on Lord is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 12:31 PM   #46
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

preporuka takodje za ableton, ekstremno jednostavno midi mapiranje, ugradjeni arpeggiator, rad po scenama / klipovima, itd..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 01:35 PM   #47
DiskoPrle
Junior Member

DiskoPrle's Avatar

A ko bas nema poverenja u PC varijantu i njenu pouzdanost,a npr. vec poseduje neku zvucnu koja radi i na PC-u i na Mac-u(tipa m audio i sl), moze da nabaci nekog mini mac-a,uzme i neki mali displej da bude zgodan za nosenje, i dje ces kompaktniju stvar za vukljanje po svirkama.Pri tom cene tih mini mac-ova su skroz ok, za nekih 400 e uzmes sasvim ok masinu, koja jos ima mogucnost upgrade-ovanja, a mozes je sasvim ozbiljno koristiti i u studijskoj varijanti....A kad oss na svirku,sve ti stane u mali ranac, i idemoooo.....
DiskoPrle is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010, 05:39 AM   #48
Zeroo
Member

Da li sve ovo o cemu ste govorili a posebno Akordeonista u vezi Brainspawn Forte vazi i za aranzere.Da li ga je moguce koristiti i za takvu vrstu live svirke.Imam Dell Vostro 1015 laptop i Emu 0404usb zvucnu kartu.Da li je to dovoljno.
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2010, 07:28 PM   #49
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Laptop i živa svirka

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Da li sve ovo o cemu ste govorili a posebno Akordeonista u vezi Brainspawn Forte vazi i za aranzere.Da li ga je moguce koristiti i za takvu vrstu live svirke.Imam Dell Vostro 1015 laptop i Emu 0404usb zvucnu kartu.Da li je to dovoljno.
Pa probaj brate mili Prikljuchi pa vidi
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2010, 01:50 PM   #50
Player1
Junior Member

Default Re: Laptop i živa svirka

Poz. Treba mi preporuka za zvucnu. Lap je HP 550 Intel Core 2 Duo 1.8 Ghz, 2GB DDR2 rama (za sada dosta dobro sljaka, ali cu ipak da nadogradim jos 2). E sad, trebala bi mi kartica sa MIDI In i USB konekcijama, al' neka jeftinija varijanta, bitno da radi pos'o. Naisao sam na M-Audio Fast Track Pro, deluje mi pristojno. Cuo sam od nekih ljudi, mada nesto sumnjam, da postoji "MIDI->USB" kabl, ali nisam licno naisao ni na sta slicno pa me zanima da li i to stvarno postoji, kol'ko valja i kol'ko para?
Player1 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules