Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2008, 01:55 PM   #41
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Benassi brothers studio u Future Music

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
kako ne moze pop rock da izadje van granica italije , sta je onda eros ramacoti ili onaj "reper" djovanoti ??? da nisu mozda iz tunisa ???

ne volim ih previse (italijane) ali jesu majstori sto se tice "komerc" muzike bilo kog pravca da se dohvate

Pa jesu iz Italije (ne iz Tunisa) ali gde su izasli? Koliko daleko? Ovde se bogami ni "Razmazoti ni Djoganoti " nisu vrteli po radiju i TV-u.
To sto se kod nas vrti, ne znaci bas nista!!

@ Hollywood...sta da ti kazem. Misa u ruku, pa klikci, radi, uci, slusaj....sve moze - ako znas kako!

Last edited by DaBear; 09-09-2008 at 01:58 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 02:13 PM   #42
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
@ Hollywood...sta da ti kazem. Misa u ruku, pa klikci, radi, uci, slusaj....sve moze - ako znas kako!
Slazem i podrzavam !!!

Od legendi i " neuhvatljivih " produkcija ( a razlog misterije je neznanje kao i obicno .... ) mi se kenja

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 02:32 PM   #43
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa jesu iz Italije (ne iz Tunisa) ali gde su izasli? Koliko daleko? Ovde se bogami ni "Razmazoti ni Djoganoti " nisu vrteli po radiju i TV-u.
To sto se kod nas vrti, ne znaci bas nista!!
naravno da ne znaci nista djovanoti ali eros ramacoti je malo drugacija prica , ipak se zna za njega ... naravno da su iz italije to iz tunisa sam malo ironicno rekao ali dobro ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 09:55 PM   #44
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Al se ovde strasti razbuktase..

Slazem se ,Eros je pevac sa dugogodisnjom karijerom i jedan od najpoznatijih italijanskih pop pevaca danasnjice...malo je grubo negirati koliko je daleko stigao sa karijerom,stoga bih postavila isto pitanje koje je i DaBear postavio ('ali gde su izasli? Koliko daleko?') o njemu samome,posto mu je izgleda bitnije koliko odredjena muzika ima slusalaca,a ne kvaliteta.
(uz svo duzno postovanje prema Da Bear-u,ovim NIKAKO nisam pokusala da ga uvredim niti umanjim znacaj njegove karijere;niti na to imam ikakvo pravo,vec samo da ga podsetim koliko je 'uspeh' relativan pojam,mozda je zapravo i on sam po nekim tudjim merilima neuspesan muzicar.)

Druga stvar,ako cemo vec po kvantitetu odredjivati kvalitet i pravdati kich obrazlozenjem da ne moze svako biti popularan i da je to umece,verujem da u tom slucaju Srbiji imamo velikih neponovljivih talenata u nasem avangardnom zanru zvanom TURBO FOLK.

Veliki pozdrav svima!

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
naravno da ne znaci nista djovanoti ali eros ramacoti je malo drugacija prica , ipak se zna za njega ... naravno da su iz italije to iz tunisa sam malo ironicno rekao ali dobro ...

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 11:27 PM   #45
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Al se ovde strasti razbuktase..

Slazem se ,Eros je pevac sa dugogodisnjom karijerom i jedan od najpoznatijih italijanskih pop pevaca danasnjice...malo je grubo negirati koliko je daleko stigao sa karijerom,stoga bih postavila isto pitanje koje je i DaBear postavio ('ali gde su izasli? Koliko daleko?') o njemu samome,posto mu je izgleda bitnije koliko odredjena muzika ima slusalaca,a ne kvaliteta.
(uz svo duzno postovanje prema Da Bear-u,ovim NIKAKO nisam pokusala da ga uvredim niti umanjim znacaj njegove karijere;niti na to imam ikakvo pravo,vec samo da ga podsetim koliko je 'uspeh' relativan pojam,mozda je zapravo i on sam po nekim tudjim merilima neuspesan muzicar.)

Druga stvar,ako cemo vec po kvantitetu odredjivati kvalitet i pravdati kich obrazlozenjem da ne moze svako biti popularan i da je to umece,verujem da u tom slucaju Srbiji imamo velikih neponovljivih talenata u nasem avangardnom zanru zvanom TURBO FOLK.

Veliki pozdrav svima!

rasplamsalo se nego sta....!! he,he...
ma ljudi, sve je to dobro..svaka rupa nadje svoju zakrpu...
Konkretno, nemam nista protiv Razmazotija....prodao covek 40Miliona ploca...(jel i to spada u kvantitet??) ...ima svoju publiku, pretezno Evropa (oni koji ne pricaju engleski) i Spansko govorno podrucje (sve ploce radi i na spanskom!!) Juzna Amerika..itd
Mora na spanskom - bolje se prodaje nego Italijanski..! (jel se prodao zbog toga..? )

Da li je kvalitetno, ne znam a i ne zanima me iskreno,

A sto se tice moje "karijere"..he,he...koje karijere? Muzicar..?? he, he..pa ja sam bubnjar (zadnji put svirao bubanj pre 25 godina!)...a ovo sa dva prsta nabadanje po sintiju i kut'n'paste job sa samplovima...? jel to muzika?

U (danasnjem) muzickom biznisu sve se zaboravlja nenormalno brzo....to sto si danas neka faca na nekom chartu - sutra sve boli uvo za tebe...koga to zanima??

Kvalitet...cega? Za koga? Zbog cega? Koga briga...uopste?

al sam zacrneo....ufff brate!? a?
Old 09-09-2008, 11:36 PM   #46
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ja tebe nista ne razumem iako si u Londonu, znaci li to da Vasil hadzimanov bend dzabe trosi struju jer nije poznat u GB, sta ti ustvari hoces da kazes svet je ludilo i ajmo sad svi u to ludilo, lova brate, pa nije sve ni u lovi a ni u Londonu, ima malo muzike i na Kubi a nije na top listi, i fala bogu ne koriste semplove. Nego ja slabije kapiram pa mi treba razjasniti u cemu je poenta?
Braca is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2008, 11:42 PM   #47
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ja tebe nista ne razumem iako si u Londonu, znaci li to da Vasil hadzimanov bend dzabe trosi struju jer nije poznat u GB, sta ti ustvari hoces da kazes svet je ludilo i ajmo sad svi u to ludilo, lova brate, pa nije sve ni u lovi a ni u Londonu, ima malo muzike i na Kubi a nije na top listi, i fala bogu ne koriste semplove. Nego ja slabije kapiram pa mi treba razjasniti u cemu je poenta?
pa nisi dobro skapirao....nema veze London, Cuba...Beograd..sve je isto!

Lepo sam rekao da svako nadje svoju publiku, zar ne!!
Cak i neki bezvezni rapper iz Velike Plane ce da nadje neku svoju publiku...

A love (vise) nema od muzike (ko sto je pre bilo)...tako da se polako vracamo na ono staro....sviranje radi sviranja, a ne radi para!

Sta je tu lose? Jedino, sto kazes...trosi se struja a to u danasnje vreme "globalnog otopljavanja" i nije bas pametna stvar...treba da predjemo na akusticne instrumente koji ne trose struju!
Old 09-09-2008, 11:44 PM   #48
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da zaboravlja se na sve.. ako radish takvu muziku.. neshto ne verujem da ce se zaboraviti bocceli.. hoce li?

mislim da se chak ni busta rhymes nece zaboraviti, ako cemo vec o komercijalnijem pristupu muzici..

malo vishe "electro" zvuk? prodigy? crystal method?

da, da.. house nema veze sa ovakvom muzikom, ali ipak nemoj prichati o muzici u globalu ako mislish samo na neka komerc sranja..

i ne bih voleo da ispadne da smo se iva i ja urotili ovde protiv dabeara.. chisto da se znade da nema nikakvog dogovora i sranja..

pozdrav

a na bennyja su vec svi zaboravili..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2008, 12:00 AM   #49
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Epa dobro onda smo se razumeli, postujem te jer si stariji u prici muzickoj i ne bih voleo da se ovi mladi forumasi navuku na neke pravce koji nisu vredni, instant, i da im to postane merilo vrednosti. Muzika je jako slozena i siroko polje za svakog ima mesta. A inace Benassi studio nije nimalo naivan i tu se slazemo, a ako me pitas izmedju Benassija i Ramazotija uvek Ramazzoti, muzicar je do jaja bez obzira na modu.
Long live rock'n roll
Braca is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2008, 12:19 AM   #50
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

E, ako je Ramazotti Rock'n'Roll, idem da se momentalno objesim medju prsute!

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules