|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
kakav car , pa to je carina !
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Junior Member
|
![]()
Malo da se pohvalim da sam pre par dana bio ba? u samoj radnji u Trependorfu i kupio klasičnu gitaru Hanika. I?ao sam do Če?ke pa sam svratio do Tomana.
Sama radnje je neverovatna, ima sve moguće instrumente i postavke studija tako da mo?e? da se "igra?" do mile volje. Tamo se na licu mesta plaća roba sa nemačkim pdv-om ali ako im vratite fakturu po?tom sa pečatom mađarskog (ili nekog drugog na izlasku iz EU) carinika vratiće vam PDV. Znači em nema nemačkog poreza em nema na?e carine - milina ![]() Ova priča sa lakim dobijanjem pečata va?i za iznose manje od 1000 EUR, ako je iznos veći od 1000 EUR mađarski carinik tra?i neke "export papers". U svakom slučaju ako nekoga put nanese neka obavezno svrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Junior Member
|
![]() Mozda sam lud/glup, ali nikako da prokljuvim jednu stvar...nije mi jasno kako mogu da dobijem račun sa uračunatom po?tarinom za Hrvatsku. Na pocetnoj stranici moram da odaberem neku od onih nekoliko zemalja iz Eu, kada na kraju odaberem "world wide shipping rates"-Hrvatska, napise mi da je postarina 25 eura, ali onda mi opet u ko?ari bude postarina od druge zemlje?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Skoro sam proveravao cenu za Neumann kms 105. Rekli su mi da je pribli?na cena oo 750e. Preko jednog čoveka koji je i?ao za Nemačku sam ga kupio za 500e. Ali dobro, tu ulazi ona priča o kojoj govori Redroom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ima li neko iskustva sa poručivanjem sa Thomann-a? | supersonic | Razno | 2 | 26-08-2009 07:35 AM |
Thomann - GB vs. DE | puRe | Razno | 42 | 07-11-2008 12:13 PM |