Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-02-2010, 12:36 PM   #41
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Nadam se da ovo nije meni upuceno....Ja ne sviram (sada) nikakvu pesmu, nego sedim u studiju, komponujem, aranziram i snimam...
naravno da ne, ovo je upuceno gosn. tuomasu, a Vas, ovog puta, apsolutno razumem i podrzavam. Bio sam svedok kada je tadasnji Colin klavijaturista u radnji hteo da kupi XP30. Na nase pitanje, pobogu, uzmi XV88 ili nesto ozbiljno, on je ispricao ko nosi instrumente i jos neke stvari koje apsolutno potvrdjuju sve to
Old 19-02-2010, 03:02 PM   #42
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
stari muzicari treba da znaju da postoji i penzija,da bi na njihovo mesto dosli mladi
E, tako je propao r'n'r...!

Mladi treba da osvoje to mesto a ne da im se to mesto ustupi. Ta danasnja deca... Daj, pruzi,pokloni,sve na mufte... Rad = 0.
Ovi "stari" su to mesto sami stvarali,nije im ga niko dao i ustupao...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2010, 04:27 PM   #43
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Elem, mislim da su Sale Sedlar i Marko Kuzmanovic mladji od mene, sram ih bilo, samo sviraju albume i koncerte.... i onaj Dzoni bubnjar, DragAn, braca Antovic, Aleksandra Milutinovic i gomila mladih, uzimaju nama matorima leb (i sol) pisuci pesme i snimajuci ih.... I bre, onaj Georgijev zaposlio onog zutokljunog Vuckovica umesto da dovede neki proveren kadar iz TV Prishtine ili studija 22 RTBa....

Old 20-02-2010, 01:26 PM   #44
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Svojevremeno, znaci pre oko 20-ak godina, moj se setup sastojao od Hammonda C3 (jos bolji model od B3, svirao ga John Lord i keith Emerson) zatim Rhodes Suitcase 73 piano (modifikovan od firme "Dyno my piano" U.S.A.) zatim Hohner Clavinet D6, pa onda ARP 2600 i Odysey Sintovi, kasnije sam kupio i Oberheim FVS 4, bio sam 4-ti NA SVETU koji ga je nabavio, to je posebna prica, isti sam svirao na ploci "Bitanga i Princeza" - Bijelo dugme. Imao sam i tadasnji verovatno jedini komercijalno dostupan Keyboard mixer "Acoustic" nekada najcuvenija firma, sada vise ne postoji, i sve to je islo kroz 2 Cerwin-Vega zvucnika sa 15inch + horna. Zasto to pricam? prosto zato, sto je sve to tezilo preko pola tone, a trebalo je nositi, montirati, povezivati i tako dalje. Tada, a jos vise danas Apsolutno NE POSTOJE finansijsko - organizacioni uslovi da se nosi gomila instrumenata sirom planete, jer kako je poznato, Cola peva SVUDA, izuzev mozda severnog i juznog pola, i krajnjeg juga Juzne amerike, tako da je to logisticki, a i finansijski prakticno nemoguce, bar kako mi menadzeri kazu. Sam sam vukao Roland XP80, pa zatim Roland Fantom X7, i onaj uzasan "Spider" stalak, koji je uzasno tezak, preko vise od pola planete, po aerodromima, autobusima i kombijima, i veruj mi, smucilo mi se, jer za desetak godina nisam uspeo da nagovorim Coline menadzere da se povedu jedan ili dvojica "Road Managera" da nose te instrumente, jer na sta lici da JA LICNO, u "zrelim" godinama vucem klavijature, i bakcem se sa carinicima i granicarima, i bezbednosnim sluzbama po aerodromima?
Druga, veoma bitna stvar je da sa kvalitetom ozvucavanja Colinih koncerata, umesnoscu tih "Ton majstora" kako FOH, tako i monitor, apsolutno nema veze da li sviram Steinway ili Roland, Hammond B3 ili njegovu "simulaciju" na najjeftinijoj klavijaturi. Da ne bih bio usamljen u svojim tvrdnjama pitaj Zileta (Sinclavier na forumu) za potvrdu ovih mojih reci. Znaci, da nosim par stotina kila samo da bi se "slikali" na bini, a od zvuka se cuje nesto sto lici na Casio deciju igracku, ZAISTA NEMA SMISLA.
Eto toliko, (opet sam preterao sa duzinom) pozdravljam!
Onda se ja duboko izvinjavam i ovo sto sam vas napao pada u vodu,ako ste vi bili taj koji nosi svoj instrument,a ne neki road-i,to je sramota i nepostovanje svojih muzicara od strane Cole,i vama onda definitivno nije bilo mesto tu.Da vas ispravim,hammond C3 nije bolji model od B3,vec su isti,nego se samo razlikuju u kucistu,inace do skoro sam imao C3(kupio ga od Baneta iz Kerbera).sve instrumente u mom bandu nose i voze 2 tehnicara,to je valjda normalno. Mislim da cemo o svemu bolje i opustenije pricati kada se budemo upoznali,a ja to naravno zelim.
Inace da se predstavim:Aleksandar Stanimirovic-Amadeus Band.
OFF,nije stvar u tome sta i koju muziku neko svira,nego kako i sa koliko ljubavi pristupa svemu tome.ovako mi negujemo neke pesme,na primer:
http://www.youtube.com/watch?v=7m2Qg58TU0k
ovo je inace nas bubnjar...voleo bih i nesto tvoje da vidim
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 01:47 PM   #45
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Opusti se malo, popij pivo! Znam ja sta pricam i to je moje misljenje sa kojim ce se dosta ljudi sloziti ili nece!

A nisam znao da ti znas taj "jezik hammondash-a"!

I nemoj da ocenjujes i vredjas molim te, mislim da jos ne bi trebalo to sebi da dozvoljavas! To mozes sa Hrvatima!
Vidis,ja oupste ne vredjam,samo te pitam da mi odgovoris na nesto sto bi svaki ozbiljan "muzikant" trebao da zna ,ali znam da ne znas,a Sloba sigurno zna...inace taj "jezik hammondasa" sam naucio od jednog starijeg Hrvata,imena velikog kao Sloba Markovic.Zalosno je to sto ti ne zelis da naucis ali ja cu ti ipak reci,mozda ti jednog dana koristi:
888000000+C1,a ukoliko ti bude zafalilo malo ostrijeg zvuka 888004000 ili 888005000+C1. Za "Child in time" 808000000+perc.(ako te zanima koji perc,napisacu ti)....
Old 20-02-2010, 02:43 PM   #46
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
Vidis,ja oupste ne vredjam,samo te pitam da mi odgovoris na nesto sto bi svaki ozbiljan "muzikant" trebao da zna ,ali znam da ne znas,a Sloba sigurno zna...inace taj "jezik hammondasa" sam naucio od jednog starijeg Hrvata,imena velikog kao Sloba Markovic.Zalosno je to sto ti ne zelis da naucis ali ja cu ti ipak reci,mozda ti jednog dana koristi:
888000000+C1,a ukoliko ti bude zafalilo malo ostrijeg zvuka 888004000 ili 888005000+C1. Za "Child in time" 808000000+perc.(ako te zanima koji perc,napisacu ti)....
Pitanje je totalno bilo van kontexta pa sam ga iskulirao s obzirom na tvoju pretpostavku!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 08:26 PM   #47
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
OFF,nije stvar u tome sta i koju muziku neko svira,nego kako i sa koliko ljubavi pristupa svemu tome.ovako mi negujemo neke pesme,na primer:
http://www.youtube.com/watch?v=7m2Qg58TU0k
ovo je inace nas bubnjar...voleo bih i nesto tvoje da vidim
Ma, tvom bubnjaru svaka cast, nego.... kako se vama zove basista? Bese N5 ili korg t2?
Old 21-02-2010, 11:25 AM   #48
Hladan_kao_Led
Junior Member

Hladan_kao_Led's Avatar

Quote:
Mislim prijatelju da te malo "davi" provincija i da treba malo da se potrudiš to da prevazidješ...svaka čast vašem muzičkom opusu ali ovakvi vaši nastupi na ovoj temi su za svaku kritiku...

Nisam ni mislio da se uključujem u priču,više uživam kao čitalac ali je ovo bilo jače od mene

A na snimku koji ste postavili videh Neverne Bebe i "vašeg bubnjara" ako se ne varam,ne znam šta tu treba da bude reprezentativno što se vas lično tiče kao i ove teme...imate vi i pevača pa ste mogli i njega da nam prezentujete,ako imate šta?

Last edited by Hladan_kao_Led; 21-02-2010 at 11:32 AM.
Hladan_kao_Led is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 09:40 PM   #49
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
Pitanje je totalno bilo van kontexta pa sam ga iskulirao s obzirom na tvoju pretpostavku!
van kontesta je koristiti workstation kao glavnu spravu na nekom velikom koncertu(kao pomocnu ok).E,sada sto sam ispao "glup",i nisam ni pretpostavio da Sloba Markovic svojim rukama nosi svoje instrumente da bi odsvirao koncert sa Colom,ko mi je kriv,priznajem .

"LADAN KAO LED" zanima me original setup za hammonda u pesmi "high ball shooter",ali verzija sa Glenn Hugesom...mislim,ako znas,jer ja iz provincije ne znam,a zanima me jako,pa ako mozes pomoci? ali ozbiljno ne znam,pokusavam ga naci na hammondu,al mi ne ide....
Old 21-02-2010, 09:53 PM   #50
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by Hladan_kao_Led View Post
Mislim prijatelju da te malo "davi" provincija i da treba malo da se potrudi? to da prevazidje?...svaka čast va?em muzičkom opusu ali ovakvi va?i nastupi na ovoj temi su za svaku kritiku...

Nisam ni mislio da se uključujem u priču,vi?e u?ivam kao čitalac ali je ovo bilo jače od mene

A na snimku koji ste postavili videh Neverne Bebe i "va?eg bubnjara" ako se ne varam,ne znam ?ta tu treba da bude reprezentativno ?to se vas lično tiče kao i ove teme...imate vi i pevača pa ste mogli i njega da nam prezentujete,ako imate ?ta?
Pa to me pitaj
http://www.youtube.com/watch?v=PUmDz...eature=related
zao mi je sto ovakav repertoar retko gde moze da se svira
Ajde daj sada ti nesto tvoje iz,pa cu opet ja,nije fer vodim 2:0
http://www.youtube.com/watch?v=QXAsn82VbCU
Gle 3:0
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules