Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2008, 05:51 PM   #41
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: ivan sexpress

Hehehe...
Perun uopste nije los. Bezobrazan je i agresivan, ubedljiv, samo u losem drustvu (mislim na to sto sam ja gledao)
Ima na Youtube, ali necu ja da kacim link...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 06:22 PM   #42
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

@alavuk: ma opushteno, brate.. shto bih se uvredio? i stariji je i sve.. ali ono shto je radio mi se, nazalost, ne svidja.. ne mislim na mix i to.. tu svaka chast, ali muzika mi je .. mislim pre svega na 187..

jan: mislim da treba malo vishe od ujedinjenja scena.. poshto scene chak i nisu razjedinjene.. prosto se ne vidi neka korist u svemu tome.. potrebno je da ljudi STVARNO kupe albume.. i da dolaze na koncerte muzike koju "vole".. tada ce nam i ozvuchenje biti bolje, i sve ce lichiti na nestho.. realno, ja hip hop stanje u srbiji mogu da poredim samo sa metalom.. Ima ih.. previshe.. ali nigde love.. demo bendova pregrsht, a kvaliteta nigde..

realno, ono shto bi trebalo uraditi: dici svoje standarde.. a to pre svega mislim na producente.. jer snimati na 10 eura po satu neke likove koji ti ispadaju iz ritma, i kao to nazvati pesmom koju ce oni posle da promovishu svuda je loshe po scenu.. a josh loshije po reputaciju samog producenta i studija.. a da ne pricham o klincima shto hoce za dz da snimaju.. eo, ja sam do skoro naplacivao po tom principu, ali vishe necu.. nemam vishe zivaca ni vremena.. digao sam standard, pa verovatno mozesh chuti ko zna kakve priche o meni.. za dz cu dati samo nekome ko je IZUZETNO dobar.. i to je to.. mislim, realno, moramo i mi platiti hranu i struju.. a da ne pricham o instrumentima i sranjima koja su potrebna da bi istakao svoju produkciju..

eto, prvi primer: edo je ulozio kintu u albume, i sad ima i da placa gajbu, da hrani zenumu i decumu i josh shteka kesh da otvori svoju cevapchinicu.. ili kako se vec pishe to.. marchelo je ulozio kesh, vratio mu se.. dobro, nije on nego multimedija.. ali tako to treba da se radi, jbg.. gospoda nisu, liga nije.. gde su sad? lige nema nigde, a gospoda se pojavljuju tu i tamo.. ali jaaaaaako retko.. gru je ulagao kesh, zaradio je isti.. i shirio biznis..

samo mozga treba u celoj prichi i to je to..

@oggy: nemoj suditi o domacoj rep sceni po par stvari shto si chuo.. eto, imash bc, koji ni ja ne gotivim u globalu.. osim kad su na bini, jer su jebeni showmani.. BS koji su politichki angazovani, a iz tog razloga su privukli previshe mrznje od strane repera splavara.. kao i marchelo.. chim neko uspe, odmah ce ga drugi povlachiti.. jednostavno, konzumeri zele vishe, a daju najmanje.. i chim se neko izdigne, odmah ga popljuju zato shto je "iz paracina", "je gej", "ima ugradjene zube", "se uvlachi borisu tadicu".. a nishta od toga, nazalost, nije pravi argument..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 06:38 PM   #43
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

@oggy: nemoj suditi o domacoj rep sceni po par stvari shto si chuo..
"Par stvari"?!?!
Pa cuo sam malo vise od "par"...
I jos nesto!
Ovo sve sto sam rekao, izrekao sam sa zaljenjem, a ne sa prezirom.
Isto to mislim za bendove.
Nema tu ni muzike, ni ideja i zato niko ne zivi od toga i zato ljudi ne kupuju CD-e. I zato retki uspesni prodaju CD-e, jer neko zeli da ima "original" necega sto mu se zaista dopada.
Cela muzicka letargija ne proizilazi iz nemanja para, vec iz nepostojanja muzike u muzici.
Ja sve sto volim da slusam, imam na original CD-ima i dnevno potrosim love za barem 2 originala na razne gluposti, ali ne kupujem diskove, jer vec 7 put ulazim u prodavnicu u poslednjih pola godine sa namerom da "nesto" kupim i izlazim uvek praznih ruku.
I kada kazem za nesto da je bezveze, to kazem zato sto tako i mislim, a ne zato sto nisam cuo, pa ne znam.
Od muzike jedino ne pratim narodnjake i splavare (i uglavnom slabo jazz, osim u nekim finim kafanama ), ali ostatak mi je itekako poznat, jer radim razlicite stvari, pa se trudim da budem upoznat, a i zanima me

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 06:51 PM   #44
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
@alavuk: ma opushteno, brate.. shto bih se uvredio? i stariji je i sve.. ali ono shto je radio mi se, nazalost, ne svidja.. ne mislim na mix i to.. tu svaka chast, ali muzika mi je .. mislim pre svega na 187..
pricam o periodu belgrade posse-a , znaci rep grupe sa jos 2 ortaka, pesme su iz 94-95-e ali i dan danas su mnogo bolje odradjene (po meni) nego pola ovih "hardkore" producenata , vidi sa andricem ili tagijem da ti dosibnu to ako ne probacu da nadjem

187 nikad nisu bili reperi oni su bili wanna be tj da nije bilo grua da ih gura i vuce sa sobom cisto sumnjam da bi izdali taj prvenac za centroscenu pa posle dosli gdee su dosli , bez uvrede prema momcima ali na kraju se ispotavilo tako

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 06:52 PM   #45
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
...Viklerov album novi je recimo fantasticno izrepovan i otpevan, meni se jako dopada i tematika i sve, malo je vise ocigledno bio inspirisan nekim stranim pesmama, pa jedno 7-8 stvari neodoljivo podsecaju na neke strane poznate stvari, ali po meni je album sto se miksa tice itd krsh...Ali sa strane repa, ideja oko instrumentala i pevanja je vrh...

Najmanje smo tri puta pricali o tome .... i svaki put kaze .... " dogovor , dolazim ...."

I onda ga nema .... mislim da jednostavno ( po cenu svega ) zeli da to bude kompletno njegovih ruku delo ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2008, 06:53 PM   #46
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

dobro, ja se izvinjavam.. shto se originala tiche, tu smo isti.. samo shto tu klinci (inache glavni pratioci cele te rep priche) "nemaju" 400 dinara a ni 300 za original nechega chemu se stvarno dive.. eto, krang je jedan od najcenjenijih underground repera, a prodao je svega 300 kopija.. a svi ga gotive.. svi "pravi" reperi..

pa ti vidi..
Old 16-02-2008, 06:54 PM   #47
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
dobro, ja se izvinjavam.. shto se originala tiche, tu smo isti.. samo shto tu klinci (inache glavni pratioci cele te rep priche) "nemaju" 400 dinara a ni 300 za original nechega chemu se stvarno dive.. eto, krang je jedan od najcenjenijih underground repera, a prodao je svega 300 kopija.. a svi ga gotive.. svi "pravi" reperi..

pa ti vidi..
to "sine"

Old 16-02-2008, 07:08 PM   #48
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hahah.. "ne kapiram.."
Old 16-02-2008, 07:09 PM   #49
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

aj me dodaj opet na msn-u pa cemo da se "isprebijamo" ko djelic ahhahaha salim se , stvarno me dodaj opet na msn , nemam te na listi kod kuce , elem cudi me da niko nije komentarisao ovu kajlu :]]]]

Old 16-02-2008, 07:19 PM   #50
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Najmanje smo tri puta pricali o tome .... i svaki put kaze .... " dogovor , dolazim ...."

I onda ga nema .... mislim da jednostavno ( po cenu svega ) zeli da to bude kompletno njegovih ruku delo ......

Pozdrav
Nazalost, ta egocentricnost je problem svih repera u nas, osim Marcela i Suida...Svi misle da sami sebi mogu najbolje uraditi...BTW, slusao sam pre neki dan Suidov novi album koji ce izaci do kraja godine za multimediju, posto sam mu radio jedan instrumental, i bez razmisljanja mogu da kazem da je to najbolji rep album koji sam cuo na ovim prostorima...Inace i Suidov prethodni album je bio jako dobar, sam Marcelo kaze za Suida da je ucio od njega i da je Suid najbolji tekstopisac u Srbiji itd, i imao je super stvari Suid i na prethodnom albumu ali nekako ga publika nije razumela...

http://youtube.com/watch?v=zo_7AsgjZ6E

recimo jedan od njegovih spotova, jeste teska pesma, ali odma je proglasen za sektasha itd i nacionalne televizije nisu htele da mu vrte spot, zato sto u spotu nosi odoru i mobilni telefon...A toliko filmova i svacega je radjeno sa jos vecom kritikom crkve pa su emitovani...A imao je jos jednu stvar gde mu Vikler peva refren, ali nema je na youtube-u....A novi album ce mu biti jako slusljiviji i obzirom da je odlezao zatvor 9 meseci u medjuvremenu ima interesantnih prica koje inace nikakve veze nemaju sa kriminalom itd...Aj u zdravlje
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules