Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2007, 04:56 PM   #41
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Lepo je sto branis drugara i uvlachis se profesoru u nadi da ce on mozda ovo da procita, ali, ako su "male, nepismene greskice" snimati bubanj nogama, bass kitom... na doboshu radikalnim zahvatima "skidati kartonski zvuk", pa posle kriviti plugove zato sto bi to "mozda moglo da bude i bolje" , sta reci??? Usput , za rad prepun kardinalnih gresaka (ne pravopisnih) dobijes diplomu... 'bem ti ja takvu skolu... sa takvom diplomom mozes da obrises du*e.

Branis neodbranjivo i ljuti se ti koliko hoces, ali... ne valja vam posao...
drugara ne branim, nije mi cak ni drugar i nemam razloga da ga branim, samo sam rekao svoje misljenje... da gresaka ima, ima, i za to nije kriv on, ili jeste, realno, rekao sam da je kriterijum VRLO nizak, i nadam se da ce se popraviti, naravno sada je za mene kasno, jer sam skoro pa i zavrsio, ali nadam se za naredne generacije...

da, u pravu je neko ko je rekao, to je klinacki impuls, nisam nista lose mislio, ali i dalje stojim pri svojim recim i stavovima...

profesora ni ne poznajem, ne znam kako izgleda covek, jos nemamo taj predmet... nemam nameru da se nekom uslihtam (profesoru)... mislim zarad chega bih se trudio da se uslihtam?!!? zarad ocene?!? hahah, pa nismo u osnovnoj skoli... mada ni tamo nije postojao dobar razlog za to...

na toj skoli, iskljucivo radim za sebe, jer ako bih radio za ocenu, ne bih ama bas nista naucio... ali to ne sme da ide tako... skola treba da me tera da ucim, da me tera da sticem znanje, da mi daje znanje, a ne iskljucivo moja ambicija i motivacija... zato sam nezadovoljan, delimicno...
ali to nije problem samo vets-a, na bk koliko kapiram situacija je najgora, kapiram da odatle izlaze svakakvi audio mozgovi...

decko ciji je to rad, stvarno ne zasluzuje takve reci kakav je idekijus izgovorio na njegov racun i jos po neko, jer je on jedan od najbolih u toj generaciji (kakvih je bilo pacijenata tada, pa cak i sada, to je za Ginisa ali stvarno), zna ga i OFF, a i sam je rekao da je njima bilo dosta teze... npr, ti ljudi koji su tada zavrsili vets sada nama drze vezbe i slicno... a ko je njima drzao vezbe i u kakvim uslovima?!
da skola ide napred, to se ne moze osporiti, ali vrlo sporo...

samo da jedna stvat bude jasna... ovim postovima nikoga ne branim...
1. Vets mora da napreduje i to radikalnije... za sada je to tesko bacanje para, ali mora se zbog diplome...
2. Decko ciji je to rad, napravio je greske, gresiti je ljudski... verujem da mu nije Bog zna koje znanje ponudjeno pa je radio onako kako je bio naucen ili kako je mislio da bi trebalo...
3. Profesorova krivica je sigurna... ali opet, meni je nekoliko puta receno i to od jedne vrlo bitne tete sa faksa da je kriterijum takav kakav je i da kada bi ga povecavali to bi znacilo da bi se manje ljudi upisivalo, sto implicira manje para i znate vec sami sta jos...

neko je rekao za ovaj Rumski forum: "Ipak je ovo nesto najbolje kod nas!"
e pa ajde da kazemo za vets, bk i fdu, "ipak je ovo nesto jedino kod nas" u nadi da ce biti jos toga i jos boljeg toga...

rad nisam u celosti procitao, tako da ne mogu da tvrdim sve 100% ali, verujem da preterujete u necemu... ili zato sto ste ucili za lekara, a proveravanjem vets sajta videli da ima tamo nekih diplomskih, pa provalili da u stvari mozete bolje od tog diplomskog sigurno, ali na zalost niste ucili taj faks i nemate tu diplomu koju sigurno zasluzujete jer imate znanje...
ne znam... i kao zato treba skolstvo zabraniti?!? ko je ucio i 2 razreda skole i to osnovne zna da je to totalna izrecena glupost i apsurd... totalna besmislica... skolstvo treba unaprediti a ne zabraniti...
a ko misli da je pametan ko Ajnstajn neka ide i neka uci kod kuce a ne na faksu, u svakom slucaju, sto vise takvih ljudi toliko ce nam svima biti bolje bolje jedan Ajnstajn nego 130 ovaca sa AVT-a + BK + shacica FDU-ovaca... (ovaca )

nemojte se ljutiti, nikoga nisam hteo da isprozivam, samo aludiram na to da su recene neke gluposti i da treba pomoci, a ne odmagati

poz! -Miha....
Miha Blaze is offline  
Old 09-12-2007, 11:27 PM   #42
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

evo,ja povlacim rec po pitanju pozicioniranja instrumenata u stereo slici.googlah malo,googlah, pa izgooglah i ovaj mali isecak dole

Last edited by milanCHE; 23-04-2008 at 10:04 PM.
milanCHE is offline  
Old 10-12-2007, 06:42 PM   #43
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pa jazz produkcija je druga prica... u jazzu cesto cak i kick ide van centra... Pitaj Maxa sta bi mu rekao Vasil kad bi mu ovaj utegnuo sliku, pa lupio paralelnu kompresiju, napucao tacku na kick, snare, bass i kick u centru...

Rock, pop... itd... su nesto drugo...
Old 10-12-2007, 10:13 PM   #44
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Pa jazz produkcija je druga prica... u jazzu cesto cak i kick ide van centra... Pitaj Maxa sta bi mu rekao Vasil kad bi mu ovaj utegnuo sliku, pa lupio paralelnu kompresiju, napucao tacku na kick, snare, bass i kick u centru...

Rock, pop... itd... su nesto drugo...
he,he,samo sam malo bacio "kosku".pustio sam Francuza za primer da vas malo zabavi,covek koji svira na doticnoj sekvenci u zadnjih pola veka(i malo vise) koliko svira, ne odstupa od svojih principa,klavir u sredinu(ili cak poludesno?),bass i bubnanj svaki u svoj cosak.naravno,svaki pravac-svoj stil produkcije,nema "one size fits all".
poz....
Old 12-12-2007, 02:08 PM   #45
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
na toj skoli, iskljucivo radim za sebe, jer ako bih radio za ocenu, ne bih ama bas nista naucio... ali to ne sme da ide tako... skola treba da me tera da ucim, da me tera da sticem znanje, da mi daje znanje, a ne iskljucivo moja ambicija i motivacija... zato sam nezadovoljan, delimicno...
Da, to je kljuc znanja, ne samo tu, vec svuda, i nije to nesto sto se mora ovde, vec svuda u svetu... Ako radis za ocenu, to samo znaci da nisi nizasta, osim za strebanje... BTW, skola nije tu da te TERA da radis, jer i taj princip rada samo dovodi do masovnog neznanja, ja sam imao nekoliko puta priliku da osetim takav princip, nisam hteo da radim zato sto moram i naravno zavrsio pricu o nekakvom znanju... Profesori su tu da te motivisu da radis, i da te usmeravaju kako da najbolje naucis njihov predmet, a ne da postavljaju standarde i ocekuju da se sve "uci" od reci do reci...
Old 24-12-2007, 12:34 AM   #46
peraZdera
Banned

Samo 1 pitanje za idekiusa: Koju si ti skolu zavrsio?

Last edited by peraZdera; 24-12-2007 at 12:56 AM.
peraZdera is offline  
Old 24-12-2007, 01:51 AM   #47
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by peraZdera View Post
Samo 1 pitanje za idekiusa: Koju si ti skolu zavrsio?
Popajevu..
LACKY is offline  
Old 24-12-2007, 10:55 PM   #48
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

fala bogu, nijednu vezanu za zvuk. previse ceni svoje slobodno vreme
Arthur is offline  
Old 12-01-2008, 12:55 PM   #49
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Skolstvo je lepa stvar kad je skola stvarno skola a ne i otimanje novca. Licno, nikad ne bi upisao skolu kod nas. Nema tu uslova da se stvarno nauci nesto korisno. Skola mora da pruzi u isto vreme i teoriju i praksu. Prvi deo se srece u skoro svim omrazenim institucijama, ali drugi deo odnosno praksa skripi. Neznam koliko nasih skola ima uslova da polaznicima da na koriscenje stvarno vrhunsku opremu i stalnu mentorsku pomoc.
Oni koji su negde na zapadu koristili mogucnost obrazovanja znaju da je teorija jedva cetvrtina vremena provedenog u skoli. Ostatak je cist prakticni rad i to u studijima od kojih neki jos uvek ne postoje ni mednju profesionalcima u Jugi.
Mozda ovom topiku daleko vise odgovara naslov "MESETARSTVO TREBA ZABRANITI"

Boki_R is offline  
Old 12-01-2008, 04:34 PM   #50
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by sae_certified View Post
Oni koji su negde na zapadu koristili mogucnost obrazovanja znaju da je teorija jedva cetvrtina vremena provedenog u skoli. Ostatak je cist prakticni rad i to u studijima od kojih neki jos uvek ne postoje ni mednju profesionalcima u Jugi.
Mozda ovom topiku daleko vise odgovara naslov "MESETARSTVO TREBA ZABRANITI"
Nisi bio dugo u Srbiji

Pozdrav
Max is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules