|
Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Konvencija je u pitanju. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 11-03-2010 at 01:29 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Senior Member
|
![]()
Ne razumem.
Zar (F[-3dB]) ne znači da je na odabranoj frekvenciji (u našem primeru 40Hz) signal oslabljen za -3dB? Last edited by analog; 11-03-2010 at 07:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ti mozes definisati svoju konvenciju i nazivati cut-off frekvencijom, onu frekvenciju gde je slabljenje 0.5dB (otprilike granica tvoje subjektivne percepcije za EQ, da pretpostavim). Onda ces morati ponovo da preracunas/premeris sve (pogresne) skale na prednjim maskama gde se tako nesto pojavljuje... i imaces jos jedan problem, da kada nekome kazes da koristi filter opisan po tvojoj konvenciji.. da nikada nece razumeti.... pozdrav bogi p.s. i da... konvenciju su napravili dizajneri filtera.... ne korisnici...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 11-03-2010 at 08:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Senior Member
|
![]()
Ja sam pričao o tome da uti?avanje ne počinje od zadate frekvencije, već da počinje na malo vi?im frekvencijama, a da je na njoj (40Hz) slabljenje -3dB.
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#46 |
Senior Member
|
![]()
Mozda mala digresija.. cuo sam da je konverzija sa 24bita na 16bita
traumaticnije za kvalitet snimka nego resamplovanje. Ima li preporuka sto se tice tog? Moja namera je da snimam na 96/24, zatim analogni mix pa u dat na 48 ili 44/16 bita. ima li misljenja u vezi tog? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
aliasing, conversion, konverzija, rate, sample |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sample rate | stigma | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 15-07-2008 06:45 PM |
Cubase VS Nuendo [uporedni test sabirnica] | SumAnuT | Audio Software | 38 | 09-05-2007 11:16 PM |
AKG 414 / Studio Project C1 / Neumann U-87 [uporedni test] | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 21-01-2005 03:34 PM |