Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2007, 01:52 AM   #41
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: How good do your demos have to be.... i sl. filmići na tu temu

Znam i sam da tako izgledam i zvucim, ali niti sam iznerviran, niti ljut, niti zelim da budem tuzan, niti sam tuzan, niti filozofiram (ukoliko je ovo sto pricam filozofija) da bih filozofirao, vec ne znam drugacije.

Te pesme o kojima se ovde prica, za mene nemaju kuku! Sve sam ih cuo, na Gunse i na Queen sam se upecao (nekoliko pesama), ostalo nista. Ja bih najvise voleo da mene rade sve one pesme sa radija pa da odvrnem u kolima radio i uzivam, al ne ide mi ...

Sva sreca pa imam internet i nadjem muziku koja mi se svidja.

Zaista je prica presiroka da bi se sve obuhvatilo u jednom postu, ali razliciti ljudi razlicito slusaju muziku. Ja muziku ne slusam tako sto upalim TV, pustim mp3, dodje mi ekipa i sad ja sedim, gledam fudbal, pricam sa ljudima i slusam muziku. Ja kad slusam muziku, tu smo samo ja i muzika, i ne mogu da slusam pesme kod kojih je sve na prvu, tj. mogu ali jednom, drugi put pocinje da me nervira, bukvalno.

E sad, mozda sam ja neki vanzemaljac, al' nesto me interesuje.
Sta ti DaBear slusas privatno? Znaci ne ono sto moras da slusas da bi mogao da radis produkciju i pratis trendove, vec za svoju dusu?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2007, 10:15 AM   #42
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Znam i sam da tako izgledam i zvucim, ali niti sam iznerviran, niti ljut, niti zelim da budem tuzan, niti sam tuzan, niti filozofiram (ukoliko je ovo sto pricam filozofija) da bih filozofirao, vec ne znam drugacije.
samo si mističnost zaboravio

taman tako! Moramo se "ogradjivati" jer bi nas neki kad bi mogli sve natjerali da popijemo otrov kao Sokrat

evo probudih se sad i ne mogu da dodjem sebi...Vrač, branitelj topica i neprijatelj off topica postavlja iz neba u rebra moju glupu sliku na treadu koji aposlutno nema veze sa mojom slikom (što bi braća Bosanci rekli "jebo sliku svoooju ) Ne znam da li je tužan ili filozof, ali Vrač je definitivno pokazao da je mistik a ja sam i dalje:o :o :o :o :o :o :o :o nije mi jasno...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2007, 03:26 PM   #43
kejkz
banned

Sto? Bas ti je dobra slika...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2007, 08:32 PM   #44
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Samo cu kopirat naslov topica, pa da mozete o tome (započeti) razgovarati...

How good do your demos have to be
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2007, 09:24 PM   #45
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: How good do your demos have to be.... i sl. filmi?i na tu temu

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Samo cu kopirat naslov topica, pa da mozete o tome (zapo?eti) razgovarati...

evo mama Anita, kaze da je dosta zajebancije! Mir, tisina! he,he...
Jes' vala...skrenulo se sa teme "big time".!

Baltazare - drago mi je da sam te nasmejao...to je najvaznije..ja se tesko ljutim i nerviram!

Sumanut - i ja kad sam bio u ranim 20-im sam po ceo dan slusao (i radio) muziku..skidao najzajebanije ritmove od grupe RUSH (potrazi malo po netu, ako ih ne znas..) itd..itd.. (sve mi je to danas nekako .ne znam ni sam sto mi je bilo interesantno toliko!?)

A sta slusam kad ne radim muziku - NISTA! TISINU! Najlepse mi je kad je tisina u stanu, otvori sve prozore, pticice cvrkucu...TISINA.

Onda mogu da razmisljam i smisljam...(sta cu i gde cu !)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 12:19 AM   #46
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
A sta slusam kad ne radim muziku - NISTA! TISINU!
Svaki zvuk dolazi iz tishine i vracha se u tishinu. Dakle u tishini su svi zvukovi odjenom, sve pjesme u savrshenoj harmoniji.
Old 17-04-2007, 11:28 AM   #47
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Samo cu kopirat naslov topica, pa da mozete o tome (započeti) razgovarati...

evo sad kad se podsjetih na šta je sve pisano vidim da i nije neki off topic! stvarno nije! Znači, "kakav demo treba da bude?", pa upravo je bila priča malo skrenula na to kako ko pristupa i shvata stvaranje tog istog demo-a (kompozicije, pjesme, ili šta već) i šta očekuje od njega i sa kojim ga ciljem sklada! Zar ne?!

U suštini, iako sam često prvi "diskutant" o tome, ja sam svjestan da se tu teško može doći do nekog jasnog odgovora i da svako ima svoje rezonovanje i vrednovanje svega toga.

Medjutim, koliko ja znam, muzika se (barem do skoro) tretirala kao jedna od umjetnosti. Upravo je tip u filmu rekao da nije najvažnija tehnička forma nego "songwriting" što (ako se muzika i dalje tu svrstava) spada u umjetnost. Znači "koliko dobar demo treba da bude" je u ovom slučaju upravo ispalo pitanje filozofske prirode. Dakle upravo smo pričali o samom topicu! Dakle po čijem kriterijumu se pita " koliko dobar "! Što opet dovodi do priče o ukusima, a ljudi kažu " da o ukusima ne treba raspravljati" a takodje može se dodati da TREBA raspravljati da li neko uopšte ima ukusa prije nego što kažemo da se o ukusima ne treba raspravljati Kako kaže ICE T u svojoj pjesmi o tim izdaviačkim kućama " Now, who sits behind the table? Some jewish motherfucker who don't know shit and he's about to tell me what's a fucking street hit"

Muzika (kao umjetnost) je nešto suptilno, ne tako lako uhvatljivo i ako se nešto za sigurno može reći u vezi umjetnosti to je da treba da dodje iz "srca" a ne iz "dupeta" A to koliko će neko uspjeti i koliko će postati popularan ili bogat ili ne znam ja šta već zavisi od nekih drugih stvari kao što su sudbina ili bog ili u šta već vjerujete i to je već dio nekog većeg plana i ne mora uopšte da je logično povezan sa nečijim talentom ili umjetniučkm sposobnošću. Da ne pominjem one patetične priče koliko je genijalaca i majstora umrlo u bijedi , znači po ovm modernim shvatanjima su oni bili nesposobni- dobro!

Jedno je muzika kao umjetonst a drugo je muzika kao biznis i to je fakat! One su naravno isprepletane i ne može se povući jasna granica! Ali, pobogu, ovo je muzički forum, a ne forum ekonomija, berza i slično! Zbog čega se odmah zazire od toga kad se počne pričati o ovoj drugoj strani muzike koja nije biznis! a jedini način o tome da se priča je, htjeli mi to ili ne, da se koristi filozofijom!

Ja se lično nikad ,apsolutno nikad, ne bih usudio da sebe nazovem umjetnikom. Bez lažne skromnosti! Dovoljno sam dugo na ovom forumu da neko ko je čitao moje postove može da zaključi da sam možda svašta i glup i lud i zaludnjak i usamljeni tužni filozof i entuzijasta al nisam folirant. Tako kad me neko pita "šta ti to sa muzikom radiš" ja kažem da ne radim, nego pokušavam Što se tiče promocije radova što pominje Vrač, vjerovali vi meni ili ne, ja bih mogao da zatrpam taj pod forum i da svaki dan upoloadujem neku novu glupost što mi padne na pamet. Medjutim, u mom slučaju je moja lična cenzura najjača! Mnogi muziku svhataju ko mekinje, kokice, krtolu, slane koštice, pa koliko prodaš to te čini profesionalcem znalcem i jebačem.

Da li ikom padne na pamet da postoje ljudi koji možda mogu da rade isto što i ti "profesionalci" ali prosto ne žele to da rade. Da ne pominjem masjtore ovog "zanata" koji nikad nisu htjeli da budu "profesionalci" a oduvali bi mnoge "profesionalce" ko od šale. Znate onu pr
iču kako je Klepton pao na dupe kad je čuo nekog anonomnog klinca iz komšiluka za koga nikad niko nije čuo i javno rekao taj klinac bolji od njega

Postavljao sam tread o Robertu Johnsonu i kako je "prodao dušu djavolu"...jaka je to simbolika...da li je samo Robert "prodao"? i šta znači uopšte taj simbol "prodati dušu djavolu"...

Kada je čuveni Skip James snimo svoje pjesme niko ga nije skontao i za to je dobio neku smješnu lovu i nikad nije vidio ni slavu ni glamur ni crvene tepihe! Ni on ni mnogi drugi. Ako izuzmemo evropsku klasiku jednina za šta (ruku na srce) može da se garantuje neka dublja vrijednost je taj "izrod" što je nastao kad su se američki crnci dohvatili instrumenata...taj sudar voodoo-a i anglosaksonske kulutre...evo postaviću kad nedjem vremena jedan klipčić( sa početka 20 vijeka!!) dje neki crnci lupaju u neke konzerve i kante a jedan klinac igra, pa će te čuti i drum and bass i house i break beat i funk i sve Nevjervatno! Vidjećete koliko su "savremeni" i "moderni" ovi ritmovi što danas groovaju :=))))

da ne pominjem cigane pod čergama i mučenike po Africi. Koliko ih tek tamo ima što bi zbrisali mnoge "profesionalce", a nemaju da jedu možda!

ovo SVE i te kako ima veze sa pitanjem "koliko dobar demo treba da bude"

peace

edit:

znači , jasno je! Šibaj brate iz svoje duše i za svoju dušu, pa ako bude sudjeno da to čuju ljudi ili da im se dopadne- još bolje!

Last edited by balthazaar; 17-04-2007 at 11:34 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 01:41 PM   #48
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Mozhda ste previdjeli jednu sitnicu. Mudri i slavni chesto uspiju manipulirati masom na nachin da nas natjeraju da raspravljamo o krivim pitanjima. Nie bitno koliko ti je dobar demo... bitno je da do god ti svoju muziku okarakterizirash kao demo ona ne mozhe postati nishta vishe od demo snimke.

Primjer... ja i frend savladali tehniku dj-inga pred 5-6 godina. On se prijavio na natjecanje neafirmiranih dj-a i ostao neafirmiran do danas. Ja svirao na dosta partija i dopizdilo mi jer sam vidio da je to tezgarenje. Ali poanta je sasvim jasna. Kad se jednom prijavish u "neafirmirane" nitko te vishe ne jebe 5%. Isto je i s muzikom... napishesh na CD "demo" i pjesma zauvijek ostane demo
Old 17-04-2007, 02:08 PM   #49
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Svaki zvuk dolazi iz tishine i vracha se u tishinu. Dakle u tishini su svi zvukovi odjenom, sve pjesme u savrshenoj harmoniji.
Brate smanji eside
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2007, 03:08 PM   #50
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

I ti si nasjeo na propagandu vidim. Esid je samo kap razuma i blijed podsjetnik na svijest i um kakvog smo mogli imati bez Hegelove dijalektike i crno-bijelog svijeta znanstveno-religijske dogme. Umjesto da shvatish da esid samo upali lampice koje si zaboravio da imash ti nasjednesh na propagandu i vjerujesh da je to neshto iluzorno, nepostojeche i halucinogeno.

Kakav ti je bio zhivot - takva che ti bit i smrt
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules