Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-11-2006, 12:01 AM   #41
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: kako prodati pesmu?

itchy!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 12:33 AM   #42
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
pa sami procenite "aranzera" i "Producenta" ja ne bih da komentarisem
Ne znam ko je "aranzer", ali su "Producenti" Voja i Niksa...

Nije mi ovo bas najjasnije Tesko da je izbor mogao pasti na bolje ljude (naravno, ovo samo kao moj subjektivan stav).
Niksu, na zalost ne poznajem, ali za Voju vezujem jedne od najlepsih trenutaka bavljenja muzikom i studijskog rada. On je covek daleko od tehnoloskog genija, ali ima poseban talenat da te najsumornijeg razvedri i da iz svakoga izvuce njegov maximum. Utoliko mi nije jasan samo ovaj komentar... Nista licno.

Postovanje.

Nazad na temu:

To koliko ko uzima nadoknade za svoj rad, ne zavisi samo od kvaliteta istog, vec umnogome i od vestine da neko svoj rad unovci. Generalno, posmatranje necijeg rada kroz prizmu zaradjene sume za isti, najcesce nije validno i ne daje pravu sliku njegove vrednosti, ali to nije razlog da se bilo ko zbog iste stvari niti pljuje, niti dize u nebesa.
Muzika je muzika, a naplacivanje je cist biznis.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 04:58 AM   #43
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
Na to padaju i iznenadjujuce velika imena pa i nas vrhunski izvodjac "zabavne" muzike, ciji CD cete uskoro imati prilike da cujete, pa sami procenite "aranzera" i "Producenta" ja ne bih da komentarisem, i pored zvake o prijateljstvu sa Pitom Gabrijelom, koji je ceo projekat shvatio kao jos jednu "tezgicu" za svoj studio - normalno...O tome koliko je projekat placen, ne bih da govorim, jer ne znam, ali mogu okvirno da predpostavim...
Taj novi materijal naravno nisam čuo, ali po?to sam otprilike shvatio tvoj stav, reci mi, da li ti lično smatra? da su prethodna dva albuma dotičnog pevača dobro urađeni? (pa onda posmatra? ovo ?to sad treba da izađe u tom svetlu kao "pad kvaliteta" produkcijski i aran?erski, kako već) Ne shvati me pogre?no, znači ne provociram, nema neke skrivene poruke, stvarno te pitam jer me interesuje kako ti to vidi?.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 05:39 AM   #44
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Exclamation Re: kako prodati pesmu?

Quote:
Originally Posted by idekius
Nije sluchajem, zakljucan je svesno i namerno, a ovo je vec trece okretanje priche na tu stranu.
Vracha tamo i ne bi mogao da ocenis, jer Vrach nije moderator (za sada), vec specijalni Gost Foruma.
Ti bi od mene dobio najlosiju ocenu.....a verovatno i od drugih..... A ovo je vec cetvrto okretanje na tu stranu.

p.s. Tebi licno - Izgleda da ti smetaju svi oni koji nisu u tvom klanu? Ajde malo procitaj nesto o demokratiji!!

Last edited by Mogli; 15-11-2006 at 05:43 AM.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 06:23 AM   #45
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Ja bi ti predlozio da hladne glave ponovo procitas sto ti je DaBear napisao... Da kojim slucajem nije zakljucan moj post o oceni moderatora, gde bi se jasno videlo kakav rejting ima ko medju redovnim clanovima, naseg kolegu DaBear-a ja bi ocenio sa najvisom ocenom! Ne zato sto imam neke koristi od toga da on to zna, vec sto on to zasluzuje po definiciji, zbog jednostavnog, extra drugarskog odnosa prema svima nama u iznosenju iskustva, cak i tajni kojima je on ovladao, u ovoj oblasti koja sve nas interesuje. Nisam ni jednom primetio da je bilo koga hteo da povredi ili ponizi, za razliku od nekih drugih koji upravo ovde ispoljavaju svoje zivotne frustracije.
Ako se ispoljavanje životnih frustracija odnosi na mene,niti sam skužil ,niti želim tak djelovati,jednostavno raspravljam,that's it.Ne slažem se sa stavom da nešto na čemu si radio godinama,uložio i truda nade i volje treba dati besplatno,a to zazvoni u glavi dok ti to veli čovjek sa puno životnog i muzičkog iskustva,pa otud i reakcija.
Znam da niko niš ne misli loše,pogotovo ne Dabear,čovek je u Londonu,ima svoj poso i vjerojatno mu je ovakva rasprava čisto trivijalna ,meni je zapravo vrlo simpatičan lik,kao uostalom i cijela ekipa na ovom forumu.

Last edited by zoolander; 15-11-2006 at 06:29 AM.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 07:51 AM   #46
idekius
Mason

idekius's Avatar

Dobro Mogli, eto, rekao si svoje misljenje o meni Super, ako te to cini srecnim, a ja obecavam da cu biti strasno tuzan i nesrecan zbog toga narednih nedelju dana i gorko cu plakati ne bih li okajao grehe, posto si upravo i meni i drugima otvorio ochi kako sam ja zapravo zao ...

A jel' ces sada da prestanes da svaku temu pretvaras u svoje priche o ocenama moderatora (kako fizickim, isto tako i psihickim), ili da te banujemo dok te ne prodju tripovi vodjenja hajki?

Drzi se pravilnika, necemo 100 tema da zakljucavamo zbog tebe!!!

Last edited by idekius; 15-11-2006 at 09:19 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:01 AM   #47
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ne znam ko je "aranzer", ali su "Producenti" Voja i Niksa...

Aranzer je Voja , takodje ...... zvao me je na snimanje , kad su radili kod Vlade Negovanovica , doduse pesme su bile na zacetku , pa sam cuo samo demose ....

Bassystem je svirao bas na nekoliko pesama , po nasoj preporuci

Mislim da ce ono sto ce biti tanko na albumu biti autorski potpis , jer koliko sam shvatio , sve pesme ce biti Zdravkove . Znam da je Slowstar ovde izgubio gazu , ali poslusajte Bajagin poslednji album .... Voja , od kako se vratio iz Kanade super radi ..... Bajagin album je za mene pravo produkcijsko osvezenje ...

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:30 AM   #48
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Zdravkove pesme ? To bih voleo da čujem... da me neko ne shvati pogrešno, jednostavno nisam znao da je uopšte u stanju za tako nešto... činilo mi se kao da ceo život peva tuđe pesme.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:36 AM   #49
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Zdravkove pesme ? To bih voleo da čujem... da me neko ne shvati pogre?no, jednostavno nisam znao da je uop?te u stanju za tako ne?to... činilo mi se kao da ceo ?ivot peva tuđe pesme.
Pred poslednji album ..... ( ili onaj pre ??? ) su Zdravkove pesme ..... mislim da album nije bas prosao ( ne slusam Zdravka , ovo su informacije od prijatelja ) .... proveri na par sajtova pa vidi .......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 03:38 PM   #50
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Taj novi materijal naravno nisam čuo, ali po?to sam otprilike shvatio tvoj stav, reci mi, da li ti lično smatra? da su prethodna dva albuma dotičnog pevača dobro urađeni? (pa onda posmatra? ovo ?to sad treba da izađe u tom svetlu kao "pad kvaliteta" produkcijski i aran?erski, kako već) Ne shvati me pogre?no, znači ne provociram, nema neke skrivene poruke, stvarno te pitam jer me interesuje kako ti to vidi?.
Zaista, najiskrenije mislim da je prosli album "Carolija" pad u odnosu na ranije albume, narocito na album "kad' bi moja bila" (Brega producirao),za ovaj novi ne mogu nista da kazem odredjeno, nisam cuo materijal zaista, izuzev jedne balade, u demo verziji (katastrofalnoj) za koju je autor izrazio zelju da je ja uradim, do cega nije doslo zbog (najblaze receno) "stilskog" razmimoilazenja izmedju mene i "producenta"...Naravno da Coli zelim sve najbolje, izuzetno je dobar lik, znamo se vec dosta godina, saradjivali smo, ali ostajem pri misljenju da svako treba da radi samo onaj posao koji zaista ZNA DA RADI,
tu mislim na kompozitore, "aranzere", "producente", pa i sve ostale...
Zamisli osobu koja bi volela da bude hirurg, koja samouvereno ulazi u operacionu salu, uzima skalpel i kaze: "Ja sam moderan, mlad hirurg, imam nova shvatanja, ovi ostali su sablonizirani i zastareli, sad cu ja ovaj mozak ocas posla da operisem"...e pa ISTE su takve posledice i po muziku, kada neuki, ambiciozni, i netalentovani krenu da se "bave" produciranjem, aranziranjem, i slicnim...komponovanje pesama je tu jos i najmanji problem, ako postoji neko ko ce da "sredi" estetsko - formalno - harmonske brljotine...
Nadam se da ovoga puta necu biti pogresno shvacen, sto je ucestalo u poslednje vreme...
Pozdrav, sve najbolje...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules