Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2006, 05:59 PM   #41
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Originally Posted by bassystem
znači da zaključimo: goa nema nikakve veze sa muzikom?? ili ću morat' počet' da se drogiram da bih otkrio tu vezu??
To je vrlo lako ustanoviti. Rock i Pop glazba kao okosnicu svake pjesme imaju RIJECHI. Rijechi koje se bolje ili loshije rimuju i uglavnom nemaju ili nikakvog smisla ili su "kako smo mi cool" (hip-hop, r'n'b), "zhivot je sranje" (blues), "umri u mukama na 1000 nachina" (heavy metal) te trilijuni "volim je a ona mene ne" varijacija na jednako plitku osnovnu temu.

Rijechi, recitacije, proza, poezija zapravo nisu GLAZBA. Glazbom popunjavate "rupe" izmedju kitice i refrena s time da refren mora pocheti najkasnije 60 sekundi od pochetka stvari i mora biti lako pamtljiv. Rime moraju biti banalne kako bi konzumenti mogli s lakochom predvidjeti sljedechi "red" teksta. Da iz konvencionalne "glazbe" izbacish intonirana recitiranja sa plitkim porukama ono shto bi ti ostalo ne bi bilo pretjerano interesantno nikome a uz to bi imao velikih problema sa razlikovanjem pojedinih naslova jer chak i gitarske solo dionice uglavnom pilaju po jednoj te istoj planetarno populatnoj ljestvici zvanoj pentatonika i svi uglavnom kopiraju nekog drugog kako zvukom tako i tematski.

Koliko sam shvatio ti svirash sa Balashevichem. On je za mene jedan od rijetkih kvalitetnih kantautora chiji tekstovi imaju dosta zhivotnih paralela i sadrzhe dosta gorkih zhivotnih istina. No obzirom da svirash s njim i sam znash da u pozadini odlichnih tekstova vrti 3 iste stvari od ranog mraza do posljednjeg albuma. A on je jedan od najbolji... ostali su josh loshiji po tom pitanju uz vrlo rijetke izuzetke koi samo potvrdjuju pravilo.

Vjerujem da se odgovor na pitanje zapravo sam nameche. Morali bismo odvojiti glazbu od intonirane recitacije sa glazbenom podlogom jer ovo potonje u stvari zloupotrebljava naziv glazba.

Last edited by SHIVA; 13-11-2006 at 06:19 PM.
SHIVA is offline  
Old 13-11-2006, 06:06 PM   #42
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Quote:
Originally Posted by Rocket Roll
Prijateljski savet iz najbolje namere, ako dozvoljava? - nemam ni?ta protiv Goe, onih koji ne vole RocknRoll ili privatnih mi?ljenja, ali ja lično nikada ne bih tako o?tro (ogorčeno?) kritikovao nijednu stvar.
Pa shto nisi savjetovao kolege kad su konstatirali formulu goa-trance-a i zakljuchili da to uopche nie glazba? Oni su ti koi o?tro osudjuju... ja samo reagiram na njihova mishljenja koja su daleko uskoumnija od moih jer sam ja ipak 10 godina drvio po gitari u raznim pop/rock kombinacijama a zadnjih 5 drvim po elektronici. Bio sam i na koncertima i na partijima, svirao sam i na koncertima i na partijima. I danas idem i na koncerte i na partije. Oni poznaju samo jednu polovicu i omalovazhavaju drugu bez argumenata ili iskustva. Hvala ti na savjetu ali mislim da i sam uvidjash da si krivu osobu savjetovao.

Quote:
Nikada mi se nije dopadala situacija u kojoj privlačim "heat" na sebe
To se zove linija manjeg otpora i prihvachanje svega shto ti okolina nametne. Ne znam... ja se time ne bih ponosio na tvom mjestu
Old 13-11-2006, 10:23 PM   #43
yoloko
Member

Quote:
Nazad na temu - slabo razumem "nemelodijsku" muziku, tj. kompoziciju bez teme/ motiva/ "muzičkog razgovora". Makar to bila prosta "call and response" varijanta, ali daj neku smislenu "priču"... Odsustvovanje kvalitetne melodije ili melodije uopšte direktno povezujem sa komercijalnim "sporednim" slušanjem i nezainteresovanošću izvođača. Muzikom potrošnje.
dajte ljudi neka neko uploaduje neku klasicnu goa stvar pa da ljudi znaju o cemu zapravo govorimo! ja cu biti u mogucnosti za upload tek sutra, prekosutra

goa itekako moze da ima temu

pada mi na pamet za primer Hallucinogen, Astral, Chakra, MFG

Last edited by yoloko; 13-11-2006 at 10:47 PM.
yoloko is offline  
Old 14-11-2006, 10:29 AM   #44
yoloko
Member

A uuuuu je!

Koncepti, teorije, realiteti

sudar svetova do beskraja
yoloko is offline  
Old 14-11-2006, 11:44 AM   #45
nESbo
Member

nESbo's Avatar

U pricu necu da zalazim uopste, zao mi je.

Evo ovako: http://download.yousendit.com/C12EFB816C7196B0

Pa svi vi lepo poslusajte i slobodno zadrzite ako vam se svidi. Ja cu samo reci da sam ja na takvoj muzici odrastao. Ova stvar je jedan od aduta psychedelic goa trance-a iz Izraela, iz 1998. god. Nemojte se plasiti, niko vas nece tuziti zbog linka, jer to je GOA trance. I jos da dodam: ja u ovome nalazim rekreaciju za dusu i telo, i slusam je bar jednom dnevno. Ako mi neko kaze da je recimo Cecin London mix bolji za diskoteke od ovoga ja cu mu samo reci KUL, a nikako da ja to ne bih mogao da pustim kod kuce.. Pozdrav!

ps. I da! Ako neko misli da sam ogranicen na trance i da "nista nisam cuo sem toga" grdno se vara. Isto tako ako misli da se drogiram.

[da ne bude zabune fajl koji imate jeste izdat u originalu '98. samo je remasterovan '05., a pitam s i zasto je neko uradio nesto tako???]

Last edited by nESbo; 14-11-2006 at 11:51 AM.
nESbo is offline  
Old 14-11-2006, 12:03 PM   #46
nESbo
Member

nESbo's Avatar

I glavni moto i slogan goa trance-a je PLUR illiti Peace, Love, Unity and Respect. Tako da... Pre nego sto sledeci put napadnete/ispljujete nesto zamolio bih vas da se prvo lepo informisete o tome..
Old 14-11-2006, 12:08 PM   #47
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[.. Ako mi neko kaze da je recimo Cecin London mix bolji za diskoteke od ovoga ja cu mu samo reci KUL, a nikako da ja to ne bih mogao da pustim kod kuce.. Pozdrav!

House people idu u House Clubs, Trance people idu trance club, Crnci idu crnacki klub,
Cecini obozavaoci idu u narodnjacki klub...i niko nece pustati house u crnackom klubu, niti trance u house klubu !!

jel mozes nesto da isvuces iz ovoga?? Ima mesta za sve i svako voli sta hoce !!
DaBear is offline  
Old 14-11-2006, 12:13 PM   #48
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Tako je! A Goa trance slobodno moze u moju sobu, ja cu biti presrecan sve dok se ne nadje neko ko ce da me proziva zbog toga (a plus je uvazeni clan koga postujemo i dolazimo na forum zbog njega recimo).

Last edited by nESbo; 14-11-2006 at 12:15 PM.
nESbo is offline  
Old 14-11-2006, 12:20 PM   #49
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Thumbs down Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Quote:
Originally Posted by nESbo
Tako je! A Goa trance slobodno moze u moju sobu, ja cu biti presrecan sve dok se ne nadje neko ko ce da me proziva zbog toga (a plus je uvazeni clan koga postujemo i dolazimo na forum zbog njega recimo).

hvala!
DaBear is offline  
Old 14-11-2006, 12:30 PM   #50
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Pa nije lepo, mi vas vorshipujemo jer ste poznati i slavni a vi nas zaebavate! : ))

Currently Active Users Viewing This Thread: 15 (0 members and 15 guests)

Posting Rules