|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Rijechi, recitacije, proza, poezija zapravo nisu GLAZBA. Glazbom popunjavate "rupe" izmedju kitice i refrena s time da refren mora pocheti najkasnije 60 sekundi od pochetka stvari i mora biti lako pamtljiv. Rime moraju biti banalne kako bi konzumenti mogli s lakochom predvidjeti sljedechi "red" teksta. Da iz konvencionalne "glazbe" izbacish intonirana recitiranja sa plitkim porukama ono shto bi ti ostalo ne bi bilo pretjerano interesantno nikome a uz to bi imao velikih problema sa razlikovanjem pojedinih naslova jer chak i gitarske solo dionice uglavnom pilaju po jednoj te istoj planetarno populatnoj ljestvici zvanoj pentatonika i svi uglavnom kopiraju nekog drugog kako zvukom tako i tematski. Koliko sam shvatio ti svirash sa Balashevichem. On je za mene jedan od rijetkih kvalitetnih kantautora chiji tekstovi imaju dosta zhivotnih paralela i sadrzhe dosta gorkih zhivotnih istina. No obzirom da svirash s njim i sam znash da u pozadini odlichnih tekstova vrti 3 iste stvari od ranog mraza do posljednjeg albuma. A on je jedan od najbolji... ostali su josh loshiji po tom pitanju uz vrlo rijetke izuzetke koi samo potvrdjuju pravilo. Vjerujem da se odgovor na pitanje zapravo sam nameche. Morali bismo odvojiti glazbu od intonirane recitacije sa glazbenom podlogom jer ovo potonje u stvari zloupotrebljava naziv glazba.
"It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. Last edited by SHIVA; 13-11-2006 at 06:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
#42 | ||
Psiho
|
![]() Quote:
Quote:
![]()
![]() |
#43 | |
Member
|
![]() Quote:
goa itekako moze da ima temu pada mi na pamet za primer Hallucinogen, Astral, Chakra, MFG Last edited by yoloko; 13-11-2006 at 10:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
#44 |
Member
|
![]()
A uuuuu je!
Koncepti, teorije, realiteti ![]() sudar svetova do beskraja ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Member
|
![]()
U pricu necu da zalazim uopste, zao mi je.
Evo ovako: http://download.yousendit.com/C12EFB816C7196B0 Pa svi vi lepo poslusajte i slobodno zadrzite ako vam se svidi. Ja cu samo reci da sam ja na takvoj muzici odrastao. Ova stvar je jedan od aduta psychedelic goa trance-a iz Izraela, iz 1998. god. Nemojte se plasiti, niko vas nece tuziti zbog linka, jer to je GOA trance. I jos da dodam: ja u ovome nalazim rekreaciju za dusu i telo, i slusam je bar jednom dnevno. Ako mi neko kaze da je recimo Cecin London mix bolji za diskoteke od ovoga ja cu mu samo reci KUL, a nikako da ja to ne bih mogao da pustim kod kuce.. Pozdrav! ps. I da! Ako neko misli da sam ogranicen na trance i da "nista nisam cuo sem toga" grdno se vara. Isto tako ako misli da se drogiram. [da ne bude zabune fajl koji imate jeste izdat u originalu '98. samo je remasterovan '05., a pitam s i zasto je neko uradio nesto tako???]
"Tehnologije u razvoju zahtevaju zone bezakonja." Last edited by nESbo; 14-11-2006 at 11:51 AM. |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
I glavni moto i slogan goa trance-a je PLUR illiti Peace, Love, Unity and Respect. Tako da... Pre nego sto sledeci put napadnete/ispljujete nesto zamolio bih vas da se prvo lepo informisete o tome..
#47 |
VIP Member
|
![]()
[.. Ako mi neko kaze da je recimo Cecin London mix bolji za diskoteke od ovoga ja cu mu samo reci KUL, a nikako da ja to ne bih mogao da pustim kod kuce.. Pozdrav!
House people idu u House Clubs, Trance people idu trance club, Crnci idu crnacki klub, Cecini obozavaoci idu u narodnjacki klub...i niko nece pustati house u crnackom klubu, niti trance u house klubu !! jel mozes nesto da isvuces iz ovoga?? Ima mesta za sve i svako voli sta hoce !! ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Member
|
![]()
Tako je! A Goa trance slobodno moze u moju sobu, ja cu biti presrecan sve dok se ne nadje neko ko ce da me proziva zbog toga (a plus je uvazeni clan koga postujemo i dolazimo na forum zbog njega recimo).
"Tehnologije u razvoju zahtevaju zone bezakonja." Last edited by nESbo; 14-11-2006 at 12:15 PM. |
![]() |
![]() |
#49 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
hvala! |
|
![]() |
![]() |
#50 |
Member
|
![]() ![]() Pa nije lepo, mi vas vorshipujemo jer ste poznati i slavni a vi nas zaebavate! : ))
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |