Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-07-2007, 03:20 AM   #41
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Default Re: ruDAW - promocija i novosti

podrska i od mene za rumski, i za ruDAW mashine!!!!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 03:29 AM   #42
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Kupljen jedan juce.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 12:01 PM   #43
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic View Post

diviner, reagiraj!

ne ne i ne viu za fw kontroler!

texas instruments i nista drugo!
Reagiram...TI sam stvarno probao u raznim izvedbama (TI FireWire se nalazi i u nasim ruDAW masinama. ruDAW PRO ima 2 FireWire prikljucka, ruDAW ONE samo jedan), ali mislim da je Brane bas od TC-a (ili je pokupio na nekom forumu gdje se govorilo o njima) pokupio informaciju da je pomenuti VIA pravo rjesenje za kombinaciju njegovog preostalog hardvera. I kao sto se da vidjeti nije pogrijesio...

VIA-u bije los glas zbog nekih proslih promasaja...Noviji chipovi su izgleda ipak nesto drugo.

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
podrska i od mene za rumski, i za ruDAW mashine!!!!
Hvala !

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Kupljen jedan juce.
Mislis JOŠ jedan
Hehe...jos jedno izvinjenje na onoj ispali. Nisam igrao fudbala duzi vremenski interval, a stvarno sam trebao momcima (ne toliko sto sam solidan igrac, koliko sto fali igraca). Popicemo to pivce cim sledeci put budem u BG. Poz

diviner is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 01:05 PM   #44
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

E onda odlično. VIA za TC, a TI će mi biti za kamere.

Diviner, ti nisi u Beogradu..? To automatski meni oalkšava nešto oko kupnje. Znači ruDAW se kupuje u Novom Sadu ili Beogradu?
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 05:57 PM   #45
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Mihajlo je u pravu. Ja koristim RME Fireface 800 zaboden direkt u maticnu plocu, a TC Powercore FW ide na FW PCI kartu sa onim Via chipsetom. Sve radi bez greske, kao sat. Pri tom imam i UAD, nikakvih problema nema. Ovo za VIA chipset sam dobio odgovor direktno od ljudi iz TC, tako da samo prenosim prave informacije, i razbijam zablude
TC zvanicno preporucuje ovo sto sam ja napisao.
Poz!
Old 25-07-2007, 09:28 PM   #46
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
E onda odlično. VIA za TC, a TI će mi biti za kamere.

Diviner, ti nisi u Beogradu..? To automatski meni oalk?ava ne?to oko kupnje. Znači ruDAW se kupuje u Novom Sadu ili Beogradu?
Nisam htjeo da najavljujem dok ne bude sve sigurica ali:

ruDAW ce se moci pogledati, probati (showroom), kupiti ili naruciti u Artistovim prodavnicama u BG i NS tamo negdje krajem avgusta (septembar), tako da je svejedno (u BG se stigne za sat-satipo autoputem, tako da to dodje sve na isto ).

Poz...

Old 17-08-2007, 06:43 PM   #47
diviner
Administrator

diviner's Avatar

ruDAW PRO sada standardno dolazi sa 500GB diskovima odnosno 1.5TB (terabajta) prostora (updateovali smo stranicu davno, ali smo zaboravili ovdje to napomenuti) ...

Unaprijedili smo i konacno rjesili neke problmcice vezane za proizvodnju PRO racunara u novijoj izvedbi zvucne izolacije (sada zvucnu izolaciju cine primarni sloj - presovana pluta 5mm debljine, i sekundarni sloj - akusticki sundjer koji je u pojedinim dijelovima debeo i 55mm)

Takodje, sa zadovoljstvom mozemo konstatovati da smo i pored manjih problema, uspjeli da konacno osposobimo i najavljivani OSX (za sve koji su navikli na Mac-ove, ovo ce biti sjajna vijest). OSX na ruDAW PRO radi veoma brzo, podizanje sistema jos brze, a probali smo i nekoliko audio interfejsa koji su se u ovoj kombinaciji ponasali ekstra (proban Logic Express, Reason, Ableton). Ovih dana ostaje jos samo da se ispita rad Logic Pro 7 verzije (tacnije zadnja verzija 7.2) u kombinaciji sa jos par audiointerfejsa, ali i tu ocekujemo nista vise osim sjajnog i besprekornog rada (ako i bude problema, rjesice se onako kako smo rjesili prethodne - relativno brzo i efikasno ).

Zavrsili smo i testiranje novog ruDAW ONE ciju prezentaciju upravo update-ujemo (bice objavljeno obavjestenje u posebnom threadu)....

Old 17-08-2007, 08:50 PM   #48
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Evo i ja za VIA fw da kazem nesto izmedju... dakle imao sam fw karticu sa VIA chipset-om 2 godine i radio je super do skoro kada je tragicno preminuo. Bio sam na dva razlicita mesta i uzimao kartice sa VIA chipset-om. Na jednom mestu sam promenio tri kartice i nijedna nije radila, na drugom jedna nije radila a druga jeste ali je zvuk seckao tj. verovatno je imala slab protok. I onda (posto su mi pricali da treba da uzmem samo sa TI ili NEC chipset-om) uzmem lepo karticu sa TI chipset-om i sve sljaka super. Dakle imam i dobro i lose iskustvo sa VIA chipset-om... mislim da mnogo zavisi od ploce.
Old 17-08-2007, 09:50 PM   #49
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Fenomenalno ruDAW ekipo!! Evo mislio sam Vista + Xp, a prije će biti OSX (za internet isl) + XP. heheheh jedva čekam

Svaka čast!

Last edited by Tomislav; 18-08-2007 at 05:07 AM.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2007, 01:57 PM   #50
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Takodje, sa zadovoljstvom mozemo konstatovati da smo i pored manjih problema, uspjeli da konacno osposobimo i najavljivani OSX (za sve koji su navikli na Mac-ove, ovo ce biti sjajna vijest). OSX na ruDAW PRO radi veoma brzo, podizanje sistema jos brze, a probali smo i nekoliko audio interfejsa koji su se u ovoj kombinaciji ponasali ekstra (proban Logic Express, Reason, Ableton). Ovih dana ostaje jos samo da se ispita rad Logic Pro 7 verzije (tacnije zadnja verzija 7.2) u kombinaciji sa jos par audiointerfejsa, ali i tu ocekujemo nista vise osim sjajnog i besprekornog rada (ako i bude problema, rjesice se onako kako smo rjesili prethodne - relativno brzo i efikasno ).

kako to? kako to? na kojoj masini? jel treba neka posebna komfiguracija ili moze na bilo cemu?
Hollywood is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules