Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2006, 01:42 PM   #41
kruko
Member

Default Re: Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa

Hvala na dobrodoslici svima koji nisu znali da sam tu ;P

Sto se tice domace scene (moderne) elektronske muzike, tu su stvari u neku ruku tek na pocetku. Imamo mnogo talentovanih, mladih ljudi, ciji talenat treba negovati i razvijati. Ono sto je ovde problem, je lova. Dosta klinaca sa vizijom nema kinte da priusti najosnovnije, jak cpu/memoriju/zvuk, a da ne pricamo o kinti potrebnoj da se zvuk lepo sredi za slanje materijala napolje. Ono sto cenim je inicijativa Vlade Janjica i podsticaj mladim umetnicima putem Coffee Shop kompilacija, i etikete Marka Nastica koje su, kapiram, uvek otvorene za dobru muziku domacih i neafirmisanih klinaca koji nesto ceprkaju po sekvencerima...krivo mi je sto prica o Pioniru, drugom labelu za elektronsku muziku kod nas, nije uspela...mislim da je u pitanju isto bila "no tengo dinero" situacija.

Elem, gde ima volje, ima i nacina, uz trud i rad, sve ce doci na svoje mesto. A ovaj ovde topic moze da bude malo, ali korisno mesto za sve male producente elektronske muzike kod nas ^_^

Pozdrav Dabearu, imati nekog toliko iskusnog na forumu je od velike koristi, a ti sto bi da im crvci i pisti, hehe, jebes ga, ne znaju ljudi
kruko is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 01:47 PM   #42
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nisam primetio ista pozitivno u Coffee shop inicijativi.. previse je zatvoren krug ljudi i cesto promasi ciljnu grupu... a i nisam siguran da je projekat uopste uspeo sa tirazem... tako da, pod hitno bi valjalo pokrenuti dupeta i organizovati neku alternativu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 02:11 PM   #43
kruko
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
nisam primetio ista pozitivno u Coffee shop inicijativi.. previse je zatvoren krug ljudi i cesto promasi ciljnu grupu... a i nisam siguran da je projekat uopste uspeo sa tirazem... tako da, pod hitno bi valjalo pokrenuti dupeta i organizovati neku alternativu
Kontaktiras Vladu Janjica koji na svakom izdanju ima mail stereofreeze@b92, a sada ima i myspace profil. Kazes dobar dan, dobar dan, ja imam neku muziku koju bih zeleo da vam pustim, mozda bi odgovarala za novi kofi shop. I sta je tu zatvoreno?

Kul je reci "'ajde da dignemo bulje i uradimo nesto", ali imas li ideju? Imas li love za projekat?
Old 24-08-2006, 02:20 PM   #44
kejkz
banned

Ja sam skroz ispao iz fazona, vi?e čak i ne "sviram" tehno. Jedine ljude oko sebe koje sam slu?ao i radio, a koje mogu da pozovem lično su psy grupa Species http://www.ultragrooverecords.com/.
Nisam neki veliki fan trance muzike, ali ovo ?to se radi je stvarno lepo i hrabro, jer za ovakvu muziku, u ovom trenutku, nema dovoljno publike.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 02:24 PM   #45
kruko
Member

za vecinu dobre muzike nema dovoljno publike :P
Old 24-08-2006, 02:30 PM   #46
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

u prevodu - dj scena je prsla.
kruko je u pravu, tek ce se cuti za domacu produkciju.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 03:16 PM   #47
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

preporuka za overavanje:

www.kosmoplovci.com

Audio arhiva, video arhiva (demo/intro). Potpuno van CoffeeShop paradigme. Cista umetnost, a ljudi koji to rade mrze kada ih neko nazove umetnicima. Budale .

Last edited by lesha; 25-08-2006 at 01:27 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 11:37 PM   #48
kruko
Member

mmm, nisu uopste losi, samo mi se cesto javlja osecaj preteranog eksperimenta, ali cisto radi eksperimenta, i nedovrsenosti pre svega. preslusacu ovo sa ciganima, samo da vidim negde da iskopam winamp...

elem, zaboravio sam konkritovce, momci samo rade, rade, rade, svaka cast.
Old 25-08-2006, 10:37 AM   #49
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by kruko
mmm, nisu uopste losi, samo mi se cesto javlja osecaj preteranog eksperimenta, ali cisto radi eksperimenta, i nedovrsenosti pre svega. preslusacu ovo sa ciganima, samo da vidim negde da iskopam winamp...

elem, zaboravio sam konkritovce, momci samo rade, rade, rade, svaka cast.
Da, potpuno si u pravu sto se tice ekperimentisanja, ponekad preteruju u zelji da budu drugaciji po svaku cenu, pa to ponekad zvuci autisticno. Sad, sto se tice nedovrsenosti, tu se ne slazem bas sasvim - sto bi rekao George Harrison:

If you're listening late at night
You may think the band are not quite right,
But they are,
They just play it like that.

Mislim, i meni njihove stvari ponekad zvuce kao skice, al' oni to tako vole.

Ono sto je meni vazno u vezi sa tom ekipom je da njihova pojava dokazuje postojanje artikulisanih, inteligentnih i samosvesnih tipova, a to je prilicno retka pojava u danasnje vreme (kao i u bilo koje vreme, uostalom )
Old 25-08-2006, 12:05 PM   #50
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

imao sam prilike da upoznam species, i jos tada (pre 3 godine) su radili samo zbog toga sto imaju prodju preko (pokazivao mi neke kompilacije sa ibize)... i to je skroz ok... a za janjica, neznam sta reci... licno nisam imao potrebe za tim (ne bavim se autorskom el.muzikom), ali vise ljudi mi se zalilo na nepristupacnost (odgovor je uvek bio nesto u stilu - vec je zatvorena kompilacija... i to godinu dana unapred).. jel zna neko tiraze tih izdanja? stvarno nisam u fazonu da pljujem, samo mi je ponekad stvarno pun k. b92ke..
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules