Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2006, 02:29 PM   #41
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: KORG OASYS haknut ?

Quote:
Originally Posted by Moritz
......od tada vrlo pazljivo pomaljam svoj rep napolje ako nisam prilicno siguran u to sto pricam.

Ne znam za konkretnu raspravu... ali imaj u vidu da diskusije na raznim forumima mogu dobiti sasvim specifican tok u zavisnosti od prirode foruma....
Recimo kada sam upao u neku diskusiju o digitalnom audiu na jednom SUROVOM digitalnom forumu (najvise se bave implementacijom algoritama), i kada se pokrenula offtopic prica o mikrofonskim predpojacalima... bio sam ismejan do bola jer je preovladao "globalni" stav da su SVI mikrofoni danas bezicni (!?) i da im predpojacalo NE TREBA!!!

Nikakav argument mi nije pomogao... mikrofoni su bezicni i TACKA(.)! Ish, silo necista... pu! pu!... "lupetas gluposti prijatelju, mi videli svojim ocima...." i slicne manje "kulturne" kritike sam dobio... tako da sam posle toga tamo i ja "uvukao rep..."

Quote:
Originally Posted by Moritz
Moje znanje iz oblasti Digitalije je na naprednom nivou ali nedovoljnom da bih ulazio u sitne konstruktorske detalje i zato ne mogu da nastavim svoje izlaganje zasto nesto zvuci bolje od onog drugog...mada bih voleo jer imam predstavu zasto ali.........
Tesko je diskutovati o tome.... vrlo tesko. Cak i da ZNAS dobro "sitne konstruktorske detalje". Kriterijumi su subjektivni a tu onda imamo psihologiju... a gde treba psihologija onda se tu gube cvrsti kriterijumi i pocinju klizavi. Poverenje medju ljudima je tu mnogo bitna stvar.... a na kraju... gde nije?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2006, 05:57 PM   #42
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: KORG OASYS haknut ?

Kakav minimoog u racku je uporedjivan sa Minimonsta- voyager ?
Dosta njih preferira zvuk originalnog minija u odnosu na voyagera
Timewarp 2600 mi je do sada najbolja emulacija nekog analognog sinta
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules