|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Senior Member
|
![]()
Evo, upravo dovrsio 1178 dual fet limiter!
![]() ![]() ![]() Zvuk - odlican! Stavio sam neke custom made line audio trafoe na izlazu i jako sam zadovoljan. Ovih cu dana okacit par audio fajlova i usporediti sa kompresorima koje imam u studiu ( dbx 166, Symetrix 522, Aphex Expressor 651, Behringer Autocom, TL Audio Fat man 1). Tu je i fotka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Member
|
![]()
Svaka cast, Frankopanko. Morat cu to cuti kad ponovo navratim do tebe. Nadam se da cemo imati vise vremena nego prosli put.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Senior Member
|
![]()
Da bi culi kako radi (i da li radi bolje od ostalih u ovom testu) klonirani dual fet limiter 1178, snimio sam par audio klipova preko Oktava MK-101 mikrofona spojenog na klon Amek M-2500 mic preampa u kombinaciji sa raznim kompresor/limiterima odvrnutih na ratio 12:1 sa GR do -10 dB da bi se bolje uocila razlika od modela do modela. Koristene su Ovation Ultra akusticna gitara (sa ne bas novim zicama
![]() Svakako ocekujem vase komentare, bili oni dobri ili losi! ![]() Last edited by FrankoPanko; 28-08-2007 at 08:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
![]()
... ima jos...
![]() ... E, zaboravih reci da su doticni kompresori koristeni samo pri usnimavanju i da nema nikakvih kasnijih intervencija (eq, dyn...). Toliko.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Slusao sam sample od Neve, Tube-Tech, Amek i Vari-Mu. Mogu kazat da sve drugo osim Vari-Mu dobro poznam. Najvise se originalnom zvuku pribliza Amek, Neve nema veze sa originalom, Tube-Tech mi se cini mnogo vise koloriran nego original a za Vari-Mu tesko kazem jer bi trebao cuti vise semplova. Mislim da zvuk nije isti jer su (da li sam u pravu?) svugdje (osim Ameka koji je po dizajnu transformerless) upotrebljeni OEP transformatori a oni daju zvuk, ne toliko dizajn, lampe, kondenzatori... Kada radim neku kopiju sam isto u dilemi koji trafo bi uzeo; za OEP platim 25 eura, a sve drugo je barem 50. OEP su inace vrlo dobri ali nisu ok ako ne zelis imati vrlo koloriran zvuk ili ako oces originalni zvuk. Bas danas sam razgovarao sa Brianom Sowterom (Sowter transformatori) zbog tx za Redd47. On je napravio svoju verziju po originalim blueprintima, tako da je zvuk isti, ima fenomenalan headroom i mozes ga terminirati na vise nacina. Fenomenalno, ali cijena je 100 eura+VAT+posta sto na kraju izade 140...samo za ulazni tx, a gdje je onda EF804 (treba NOS jer su nove za u smece), izlazni tx, kuciste, graviranje... Prije par mjeseci sam pokusao pronaci kakvu firmu koja bi napravila kopije transformatora a na kraju ugotovio da je to toliko komplicirano da se ne isplati. Transformatori su skupi ali ako oces imati original (kopiju) jih treba uzeti, inace je bolje da napravis svoj dizajn. Miha S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav Artscaper!
Naravno da zvuk najvise ovisi o trafoima, ali ako si primjetio ni kutije mi nisu slicne kao originali ![]() ![]() Pazi, ja nisam nikad cuo niti jedan original od svih ovih sprava (osim sa svog UAD-a, ali ne znam koliko je to mjerodavno), sve je pocelo iz puke znatizelje ili u stilu "ma, slozit cu taj fuckin' preamp, eq, ili kompresor", a onda sam skuzio koliko te DIY sprave bolje zvuce od Aphexa, dbx-a, Symetrixa, TL Audia, a da ne pricam o Behringeru ![]() ![]() Redd47 je i meni zapeo za oko i mislim da ce mi to uskoro biti jedan od projekata. Upravo dovrsavam svoj vlastiti stereo mic preamp sa in/out trafoima (custom made) i discrete op amp (kombinacija fetova i bipolaraca) koji radi u A klasi na +/- 24 V! Kutija nije bas neka jer je prototip. Sto se tih nestretnih kutija tice tu jos uvijek muku mucim, ali pokusat cu se i tu malo bolje organizirat. Da te ne smaram vise, lijepi pozdrav! Last edited by FrankoPanko; 01-09-2007 at 03:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pultec eq ima input i interstage trafo od Triada, izlazni je Peerless. Gyrafov ima in i out od Lundahla i mislim da on ne bi preporucio OEP za takvu spravu...a voli jih za input u G9 gdje su mozda jos bolji od transparentnih Lundhalov. Mislim da kod Pulteca nema veze kakav trafo stavis ako je dobro napravljen. Sto ne volim je to da neki naprave "kopiju" i onda graviraju kuciste kao da je original. To nije fer. Slazem se da dobre diy sprave sa transformatorima (i neke bez) imaju mnogo bolji zvuk od Tl-Audia i slicnih...Po slusanju drugih semplova tvoji sprava mislim da su sve u rangu barem 1000 eura ili vise, tako da nema problema ako nemaju one nianse koje ni cujes ne ako monitoring nije neznam sta...To postujem! Kakve si to transformatore dao napraviti? Kakve spec. imaju (induktivnost, pri:sec turn No i imp., kakav material na omotima, imaju li izolaciju izmedu omota)? Ja sam trazio covjeka koji bi napravio V72 input i Peerless output za Pultec. Ovdje nitko nije sposoban to napraviti, jer kazu da je prekomplicirano. A da bi napravili neki standardni trafo mi je bez veze jer svaka sprava treba drug trafo. I nama ovdje Sowter nije skup jer ne platim carinu, shipping nije skup, kakvih 20 eura po Europi. Kada mi treba custom output ga mogu naruciti od Edcor-ja. Od njih sam narucio tx za preamp i Reamp i imaju dobar zvuk. Ako je vama problem carina bi mogli dogovoriti da narucimo preko mene, ili jos bolje, uzmemo zajedno vise komada. Ja cu za malo poceti skupljati material za Redd i mozda bi za to mogli nesto dogovoriti ako bi bilo interesenata. Jesi mozda razmisljao gdje bi dobio EF86 (ili PF86 jer su iste i platis mnogo manje tako da se moze uzet i Telefunken)? To je inace moja omiljena lampa ali problem je to da jih treba dobro proveriti za noise. Danasnja produkcija je bez veze, u redu jedino za gitarska pojacala, tako da uvijek uzmem NOS. Jesu u Ei radili ove lampe? Znam da su PF86 i ja bi jih uzeo ako kod vas ima kakav source za njih. Jos nesto bi pitao; po kojoj shemi si napravio Vari-Mu? Pretpostavljam da ne Manley zbog skupih lampa. Mozda Altec 438? Ja imam layout i svu dokumentaciju za 438C ako bi tko to napravio. Miha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Junior Member
|
![]()
Evo link na vokale snimljene sa kondenzatorskim mic-om preko Redd47. Ostalo ide preko SPL Goldmike. Snimao je isti covjek, kakva razlika...
Evo link da ga ne zaboravim staviti ![]() http://www.nullmedium.de/rosarose.mp3 Input tx je custom Altran koji je napravljen isto kao Cinemag CMMI-7C i Sowter 9970. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Senior Member
|
![]()
Artscaper, imam ja dvije ef-86 ali su prastare, zato ne znam koliko je pametno staviti ih u preamp? Mozda ih iskoristim samo za test. Bile su u lampaskom Iskrinom (razglasnom) mic/line preampu iz 1959 g(!)
![]() ![]() Mozes mi na pm poslat tocne podatke ili cime vec raspolazes (dimenzije, ratio, impedanca, materijal, broj zavoja, iduktivitet, debljina zice... :o ) tog ulaznog i izlaznog trafoa pa da vidim kod tog covjeka da li ih moze namotat? Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Molim te salji mi tvoj mail na PM i ja cu ti slati sto treba za transformator. Jedina stvar koje nemam su blueprints. Pocekat cu 10 dana da se vrati Brian Sowter i pitat njega da mi jih salje. Ali ovaj trafo je vrlo kompliciran vec zbog materiala gdje idu omoti (neznam kako tome vi kazete), zica mislim da je high nickel. Vec bi bilo nesto ako covjeka pitas da li moze dobiti taj high nickel...i na kakav nacin moze napraviti omote-bifilarne, obicne...Kad to znamo bi mogao pitati CJ-ja (wacuumbrain sajt) koji transformator bi onda taj covjek mogao napraviti. Inace radi "dissections" transformatora za cijeli Prodigy, Cinemag, mislim da i za Sowter, tako da je nekakva referenca za te stvari. Isto Max iz Prodigy. Dobro, slat cu sto trebas i vidimo sta moze i sta ne moze. P.S. Koji dizajn je Vari-Mu kojeg si napravio? Vrlo me inetresira. I kakvi su ti vokali na linku? Meni ne bas neznam sta ali se cuje da je REDD 1. klasa. Dobit cu jos nesto semplova da mozemo slusati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |