|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi ...... vraticu vas na temu ...... nemojte raspravljati o tome da li cete da cujete ili necete ..... to vas ne interesuje ..... pisao sam post o mojoj raspravi sa basistom koji je nesto slicno tvrdio .... URADITE DVA MIXA .... jedan ovako drugi onako ..... i slusajte gde god vam je volja ...... videcete da u mixu ima razlike ..... jedan ce zvucati bolje .....
Ajde nek neko uradi to sto sam napisao .... pa nek javi svoja iskustva ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
je*o matematiku i fiziku i sta cujes a sta ne cujes... bolje da je broooooooooum, nego piiing... ![]() p.s. ja sam poklonik jedne malo cudne teze, a to je da ne cujemo bas sve usima.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Super Moderator
|
![]()
Pa i ne cujemo.
Evo vam jedna interesantna prichica. U vodi se mnogo vecim procentom zvuk percepira ostatkom tijela nego na vazduhu. Iz tog razloga je skoro nemoguce odrediti iz kog pravca dolazi zvuk. Sjetite se kad zaronite pod vodu da je teshko utvrditi odakle dolazi zvuk brodskog motora. Jedino ludi Rusi organizuju takmicenja u orjentaciji ronilaca pod vodom. A dodushe oni su jedini koji praktikuju demonstrativne letove vojnim avionima ispod 100m. Bar je tako svojevremeno bilo.
![]() |
#44 |
Banned
|
![]()
O Rusima ne vredi raspravljati ...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Senior Member
|
![]()
kVu:
Quote:
http://jn.physiology.org/cgi/content/abstract/83/6/3548 -ceo clanak: http://jn.physiology.org/cgi/reprint/83/6/3548 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Od sad mnogo opreznije sa Lo-cut zahvatima Hvala, Max ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Vibrator
|
![]()
nisam bas siguran da to funkcionise bas tako...
jeste da bolje zvuci kad slusamo izdvojen instrument, ali kad se uklopi sa ostalima onda je po misljenju mnogih bolje seci nepotrebne frekvencije kako bi razliciti instrumenti bolje sedeli u mixu.. tako da iako izdvojen instrument "lose" zvuci pojedinacno, najbolje ga je proveravati u mixu zajedno sa ostalim.. ako zelite ostaviti glavni instrument ili glas netaknutim, to je ok. sve ostalo sto je manje bitno treba da napravi mesta za njih.. i slazem se sa maxom u vezi basa i noge.. ono sto sam stvarno hteo da kazem je da se ne treba plasiti secenja frekvencija ako ce to u mixu bolje da zvuci.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Pro Member
|
![]()
U stvari moram i ja pazljivije da citam :oops:
Lesho u pravu si ali ako se vratis na upotrebu dinamickih eq koji slidaju kod tona onoliko koliko treba a ne totalno tu frek..... bice ti prirodniji mixevi , ako je to uoposte poenta Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
@LESHA
Nisam na to mislio. Ja sam nekad maltene ispod svakog kanala sekao tamo gde sam mislio da nema niceg. A to sto ti pricas je OK, samo ne treba preterivati, kao u mom slucaju |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|