Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2005, 01:10 PM   #41
Max
Pro Member

Ljudi ...... vraticu vas na temu ...... nemojte raspravljati o tome da li cete da cujete ili necete ..... to vas ne interesuje ..... pisao sam post o mojoj raspravi sa basistom koji je nesto slicno tvrdio .... URADITE DVA MIXA .... jedan ovako drugi onako ..... i slusajte gde god vam je volja ...... videcete da u mixu ima razlike ..... jedan ce zvucati bolje .....

Ajde nek neko uradi to sto sam napisao .... pa nek javi svoja iskustva .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 01:59 AM   #42
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Ljudi ...... vraticu vas na temu ...... nemojte raspravljati o tome da li cete da cujete ili necete ..... to vas ne interesuje ..... pisao sam post o mojoj raspravi sa basistom koji je nesto slicno tvrdio .... URADITE DVA MIXA .... jedan ovako drugi onako ..... i slusajte gde god vam je volja ...... videcete da u mixu ima razlike ..... jedan ce zvucati bolje .....

e tooooooooo

je*o matematiku i fiziku i sta cujes a sta ne cujes... bolje da je broooooooooum, nego piiing...

p.s. ja sam poklonik jedne malo cudne teze, a to je da ne cujemo bas sve usima..
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 02:07 AM   #43
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Pa i ne cujemo.

Evo vam jedna interesantna prichica. U vodi se mnogo vecim procentom zvuk percepira ostatkom tijela nego na vazduhu. Iz tog razloga je skoro nemoguce odrediti iz kog pravca dolazi zvuk. Sjetite se kad zaronite pod vodu da je teshko utvrditi odakle dolazi zvuk brodskog motora.
Jedino ludi Rusi organizuju takmicenja u orjentaciji ronilaca pod vodom. A dodushe oni su jedini koji praktikuju demonstrativne letove vojnim avionima ispod 100m. Bar je tako svojevremeno bilo.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 08:48 AM   #44
milosjeftic
Banned

O Rusima ne vredi raspravljati ...
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 10:53 AM   #45
Color
Senior Member

Color's Avatar

kVu:
Quote:
p.s. ja sam poklonik jedne malo cudne teze, a to je da ne cujemo bas sve usima..
Evo, cisto radi informisanosti.. Radi se o nekim istrazivanjima o uticajima visokih frekvencija na covekov mozak (iznad 20Khz). Koga nemrzi i ko zna engleski, dovoljno je preleteti, nemorate se zadubljivati..

http://jn.physiology.org/cgi/content/abstract/83/6/3548

-ceo clanak:

http://jn.physiology.org/cgi/reprint/83/6/3548
Color is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 10:57 AM   #46
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max

Pozdrav
Probao-uverio se!
Od sad mnogo opreznije sa Lo-cut zahvatima
Hvala, Max
OFF is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 12:00 PM   #47
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

nisam bas siguran da to funkcionise bas tako...
jeste da bolje zvuci kad slusamo izdvojen instrument, ali kad se uklopi sa ostalima onda je po misljenju mnogih bolje seci nepotrebne frekvencije kako bi razliciti instrumenti bolje sedeli u mixu..
tako da iako izdvojen instrument "lose" zvuci pojedinacno, najbolje ga je proveravati u mixu zajedno sa ostalim..
ako zelite ostaviti glavni instrument ili glas netaknutim, to je ok.
sve ostalo sto je manje bitno treba da napravi mesta za njih..
i slazem se sa maxom u vezi basa i noge..

ono sto sam stvarno hteo da kazem je da se ne treba plasiti secenja frekvencija ako ce to u mixu bolje da zvuci..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2005, 01:02 PM   #48
Max
Pro Member

Quote:
Ja bih radije skinuo sa basa nesto oko frek noge ..... npr 90 Hz da bi noga cisto izlazila ..... pustio sve ostalo i sasekao na npr 40 Hz da mi ne oduzima snagu mixa ....
To je sa mog posta skoro na pocetku ....... pazljivije citaj Lesho

Pozdrav
Old 17-05-2005, 01:05 PM   #49
Max
Pro Member

U stvari moram i ja pazljivije da citam :oops:

Lesho u pravu si ali ako se vratis na upotrebu dinamickih eq koji slidaju kod tona onoliko koliko treba a ne totalno tu frek..... bice ti prirodniji mixevi , ako je to uoposte poenta

Pozdrav
Old 17-05-2005, 04:21 PM   #50
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

@LESHA
Nisam na to mislio. Ja sam nekad maltene ispod svakog kanala sekao tamo gde sam mislio da nema niceg. A to sto ti pricas je OK, samo ne treba preterivati, kao u mom slucaju
OFF is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules