|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
VIP Member
|
![]()
Evo jedne legendarne anegdote iz studija Enca Lesica (u kome sam proveo, bogami dosta vremena...)
Snimao Enco neke narodnjake, sve odjednom. ( Stoje oko par mikrofona i odrade plocu pravo na stereo magnetofon, sve za jedan dan.!! ) Krene svirka sve super, i odjednom pred kraj pesme pocen da se gubi nivo na mikseti..opsta panika!. Gleda Enco, sta je ...na magnetofonu sve u redu, mikser sve ok..samo nivo se smanjuje i dalje..... Utrci on u Live Room, a ono ekipa svira i dalje i SVI SE POLAKO UDALJAVAJU OD MIKROFONA, "JER TU TREBA DA BUDE FADE OUT!!!!!" kaze majstor.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Banned
|
![]()
Kad sam bio mladji i kad sam se ložio na rap i te fore, dodje meni jedan drugar, koji je inače bio break dancer i instruktor u školi plesa i kaže da treba da ima nastup sa svojom plesnom grupom u lokalnom "domu vojske" i da će tu biti TV i slično i ponudi mi da odradim jednu stvar uz koju će on da brejkuje, a ja kao toboš da bacam neke rime i da tako oborimo s nogu javno mnjenje
![]() Doboro, pomislim ja, jednini je problem bio što je do nastupa bilo još manje od sat vremena kad mi je on to rekao.I tako požurim ja kući da nešto pripremim za tu priliku, sastavim ja neki beat, snimim na kasetu ![]() ![]() mislim, šta da vam pričam dalje... tip me posle toga zvao još na par sličnih nastupanja, ali moj odgvor je bio striktno odrečit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Zvina, da nisi ti bio taj bubnjar....mislim, zbog potpisa
![]()
![]() |
#46 |
Senior Member
|
![]()
Priča mi frend anegdotu sa snimanja prije par godina kad mu je uletio u studio neki čoban koji u ?ivotu ni slu?alice nije vidio.... stavi ovaj slu?ke i krene stvar a čoban veli: majstore zvuk mi je negdje daleko iza, ko da se čuje iza brda ?ta da napravim? ... a frend mu ka?e: ajd ako ti nije te?ko pomakni si slu?ke malo naprijed a ovaj bez pardona i turbo ozbiljno skine slu?ke i stavi jednu ispred nosa a drugu iza glave
![]() ![]()
![]() |
#47 |
Senior Member
|
![]()
Prije nekih 5-6 godina imao sam prilike sa bendom pratit legendu Misu Kovaca, pa odlucih da taj povijesni trenutak zabiljezim na mini-discu. Prije samog nastupa napravili smo generalnu probu ali samo na monitorima da ne stvaramo buku. E, a prije pocetka smo slucajno zaboravili odmutirat klavijature prema van i ne znam kako ali i reverb je bio zamutiran
![]() I, snimam ja lijepo koncert, a tek na pola skuzih sto se dogadja ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
naime, kazu za mene da sam inteligentno bice... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
Sad me podseti prica o smrad refleksu..........
Pre x godina, dok sam imao P1- 233mHz, radio sam sa ortakom album decije muzike. Samo snimimo vokal i povucemo nase farbe iz gotovih matrica. Midi sa klavijatura i audio sa kompa direktno na minidisc ![]() ![]() ![]() ..... kad tad nisam postao jedinac, nikad necu
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najave Koncerata - Nimbus Dei | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 35 | 22-10-2010 03:17 PM |
Pocetak snimanja | sasaristic | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 2 | 07-09-2009 08:21 PM |
Mikrofoni i snimanja... | mandrak | Tutorijali | 15 | 08-12-2007 02:27 PM |
Najava Koncerata u okolini ! | Gulanfer | Razno | 30 | 22-06-2006 04:02 PM |