|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#31 |
|
Pro Member
|
Sve to stoji Ivane, ali ja ipak mislim da je orkestracija nesto jaaaaako teesko odnosno izrada samih partitura. Umem ja sve lepo da odradim po osecaju i u principu da budem zadovoljan, ali uvek postoji ona sumnja tipa "sta li bi tek bilo da sam stvar prepustio nekom orkestratoru"...
Sto se tice harmonija tu ipak volim da se vodim potpuno po sopstvenom osecaju pa makar bio i pogresan. :roll:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Ivan Lekic
|
@kVu
Sve to stoji i slazem se sa tobom , ne znam gde sam rekao da nije tako :roll: |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
|
Dosta mi je bilo kad sam vidio prof. kompozicije koji mi predaje Oblike na faksu g-dina Horozica kako harmonizira pjesme. Bilo koju napomenes covjek se igra i svira. Nota - akord. O znanju da i ne govorim.A evergreene od Doorsa, Beatlesa i da ne nabrajam dalje kako ljulja, oci mi ispale. Nakon 20 godina sviranja gitare.
I sad ja mangup? Pored njega. Ne hvala! Za mene su pjesme 3 - 4 akorda i pomalo. Da je tako jednostavna Harmonija, ne bi bila zasebna nauka. Jos nisam imao predavanja iz tog predmeta. Ako bude interesantna kao polifonija, a kazu da je jos ludja, PRVA LIGA. Ta pjesma za laku noc, Mogli, to se kod nas u Bosni kaze: S..., s..., moj golube bijeli. Idem malo na klavir harmonizirati ... ceka me 08.09. ispit P.S. Pozdrav Profi! On za ovo zna! Adio svijete... |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Ivan Lekic
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
I da.
Ja cu da kazem jos jednom, i stojim iza toga. Harmonija koja se uci na akademiji, ne pruza ni polovinu znanja. Toliko.
|
|
|
#36 |
|
Senior Member
|
Pruza znanje onome tko ga zeli, samo ne ovisi sve ni o onome tko uci, nego i o onome tko iznosi materiju pred studente, ucenike, djake i ostale.
A da je polifonija bas nemelodicna, Ivane, uzmi malo djela polifonicara pa listen. U kontrapunktu ima samo 1/10 pravila kol'ko ih ima u harmoniji. Ivane, nisi volio Oblike, nisi volio kontrapunkt, nisi volio partiture, nisi volio solfegio, nisam procitao jesli li schmekao harmoniju... Sta si onda volio? |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Junior Member
|
Vidis kako meni odgovori. Jos mu nije jasno kako to da poredim harmoniju kao nauku sa matematikom, fizikom i biologijom. Moj zakljucak je da je ili bezao sa predavanja ili spavao na njima
Nauka, momci, nauka i svaka je podjednako laka ili teska, draga ili mrska ali u svakom slucaju se na svakoj se moze doktorirati jer su lezilebovici i bitange koje nisu mogle da nauce studente harmoniji, kontrapunktu, partiturama, oblicima i solfedju, nego su samo malo i sramezljivo grebali po svemu tome |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Quote:
|
|