|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Sve to stoji Ivane, ali ja ipak mislim da je orkestracija nesto jaaaaako teesko odnosno izrada samih partitura. Umem ja sve lepo da odradim po osecaju i u principu da budem zadovoljan, ali uvek postoji ona sumnja tipa "sta li bi tek bilo da sam stvar prepustio nekom orkestratoru"...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
@kVu
Sve to stoji i slazem se sa tobom , ne znam gde sam rekao da nije tako :roll: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dosta mi je bilo kad sam vidio prof. kompozicije koji mi predaje Oblike na faksu g-dina Horozica kako harmonizira pjesme. Bilo koju napomenes covjek se igra i svira. Nota - akord. O znanju da i ne govorim.A evergreene od Doorsa, Beatlesa i da ne nabrajam dalje kako ljulja, oci mi ispale. Nakon 20 godina sviranja gitare.
I sad ja mangup? Pored njega. Ne hvala! Za mene su pjesme 3 - 4 akorda i pomalo. Da je tako jednostavna Harmonija, ne bi bila zasebna nauka. Jos nisam imao predavanja iz tog predmeta. Ako bude interesantna kao polifonija, a kazu da je jos ludja, PRVA LIGA. Ta pjesma za laku noc, Mogli, to se kod nas u Bosni kaze: S..., s..., moj golube bijeli. Idem malo na klavir harmonizirati ... ceka me 08.09. ispit P.S. Pozdrav Profi! On za ovo zna! Adio svijete... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I da.
Ja cu da kazem jos jednom, i stojim iza toga. Harmonija koja se uci na akademiji, ne pruza ni polovinu znanja. Toliko.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Pruza znanje onome tko ga zeli, samo ne ovisi sve ni o onome tko uci, nego i o onome tko iznosi materiju pred studente, ucenike, djake i ostale.
A da je polifonija bas nemelodicna, Ivane, uzmi malo djela polifonicara pa listen. U kontrapunktu ima samo 1/10 pravila kol'ko ih ima u harmoniji. Ivane, nisi volio Oblike, nisi volio kontrapunkt, nisi volio partiture, nisi volio solfegio, nisam procitao jesli li schmekao harmoniju... Sta si onda volio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Vidis kako meni odgovori. Jos mu nije jasno kako to da poredim harmoniju kao nauku sa matematikom, fizikom i biologijom. Moj zakljucak je da je ili bezao sa predavanja ili spavao na njima
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |