Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2005, 12:45 AM   #31
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

hteo si da kazes da je alesis bolji od genelec-a ?
ili je to zbog jednog inch-a vise...
lesha is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 12:51 AM   #32
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino
I ja sam od pre 15 dana postao vlasnik aktivnih Alesis-a m1 mk2 posle Genelec-a 1029A i prezadovoljan sam! Mislim da vrede 2x vise od cene koliko kostaju.Konacno cujem sve tri dimenzije snimka ( sirinu, dubinu i visinu) i svidja mi se sto dobro rade i na maloj snazi i u ne bas idealnoj podrumskoj prostoriji u kakvoj radim.Mislim da treba 3x vise novca uloziti da bi se napravio vidan pomak u kvalitetu.Moji ljubimci su Dynaudio BM6A ali dok ne skupim novac slatko cu da se naradim na Alesis-u.
Znachi zadovoljniji si sa Alesisima?

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 10:29 AM   #33
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Quote:
I ja sam od pre 15 dana postao vlasnik aktivnih Alesis-a m1 mk2 posle Genelec-a 1029A i prezadovoljan sam! Mislim da vrede 2x vise od cene koliko kostaju.Konacno cujem sve tri dimenzije snimka ( sirinu, dubinu i visinu) i svidja mi se sto dobro rade i na maloj snazi i u ne bas idealnoj podrumskoj prostoriji u kakvoj radim.Mislim da treba 3x vise novca uloziti da bi se napravio vidan pomak u kvalitetu.Moji ljubimci su Dynaudio BM6A ali dok ne skupim novac slatko cu da se naradim na Alesis-u.
Old 03-05-2005, 10:41 AM   #34
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

ma ljudi, sve je stvar ukusa i toga kako ste navikli da slusate... ja evo, nema sanse npr. da radim sa NS10-kama a 90% studija u svetu ih ima kao referenca i pricaju da su zakon. Mogao bih da ih koristim za proveru jer stvarno jesu dobre kutije i pokazu mnogo toga, ali vise sati rada sa njima, nikako. Takodje znam da su mnogi ljudi na Genelecima napravili vrhunske snimke i mixeve. Ja ne mogu da radim sa njima jer su brzi (mislim na response)... npr. dok nisam poceo da se bavim ovim muziku sam slusao na starim Nishkim kutijama (50-ica) preko Technicsovog pojacala iz 88-e... Alesisi su sa druge strane "tupi", mekani i to je zvuk na koji sam otprilike navikao i iz tog razloga sam ih i uzeo... sledeca investicija ce mi verovatno biti neki veci tannoy (minimum 8-ica) jer mi jednostavno takav sound najvise odgovara za visecasovni rad...

tako da.. boskovicu, ne 3puj se
kVu is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 11:17 AM   #35
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Znam Svedjanina koji je postao svetski poznat trance artist uradivsi mix koristeci Alesis M1 Active MK II...
Ima trenutno "single of the week" na Armin Van Buuren-ovom "A state of trance" show!
Ja svima preporucujem te monitore kao najbolje u toj klasi (iako ih nikada nisam cuo,ali znam kako zvuce mixevi koje je Svedjanin radio na njima )
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 11:18 AM   #36
Altek
Member

Altek's Avatar

NS10-ke su mi cesto ukljucene danima i nikakav ali nikakav zamor ne osetim (bas suprotno).... Te kutije su broj 1
Altek is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 11:27 AM   #37
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

pardon.. ja sam mislio na sound smeta mi to sto su toliko brutalne kutije
kVu is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 12:09 PM   #38
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
pardon.. ja sam mislio na sound smeta mi to sto su toliko brutalne kutije
Meni je smetalo to sto nisam mogao da ih nadjem u vreme kada sam kupovao monitore, pa sam uzeo Tannoy Reveal Active i ne mogu puno da se zalim...

Kvalitet rada zavisi prvenstveno od toga koliko poznajes monitor na kojem radis.

NS-10M jeste studijski standard i stvarno su sirove do bola...
Old 03-05-2005, 12:18 PM   #39
Bambino
Member

Quote:
Originally Posted by Ivan
Quote:
Originally Posted by Boskovic
Quote:
Pa rekao sam da radim u podrumskoj prostoriji tako da sa 1029A sa wooferom 1091 nikad nisam bio nacisto po pitanju basova jer mi je taj woofer stalno pravio problem sa basom.Genelec trazi da se malo odvrne a onda moji ukucani ne mogu da spavaju tako da sam za moje potrebe i uslove zadovoljniji Alesisom ali posto ti Boskovicu imas 1030A to je nesto drugo.To su moji sledeci monitori.Ili mozda Dynaudio BM 6A.Voleo bih da mogu ta dva monitora da uporedim.Genelec 1030A sam slusao i radio na njima i odlicni su a ove druge bih voleo da cujem.Pozdrav za Studiotonca
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2005, 04:38 PM   #40
akowalee
Member

Quote:
Originally Posted by Altek
NS10-ke su mi cesto ukljucene danima i nikakav ali nikakav zamor ne osetim (bas suprotno).... Te kutije su broj 1
Ja sjutra idem da ih kupim za 450 jura.Frajer kaze da su prakticno
glanc nove.Ne znam koliko mu je vjerovati,ali vidjecemo.

Sta vi kazete na ovu cijenu??
akowalee is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules