|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Nije se on toj temi posvecivao, ima josh jedan klip slichan "Proper Gain Staging" na kanalu i to je to... Quote:
![]() Mozda greshim, ali ljude jako mrzi da eksperimetishu i testiraju ("svoju sobu") lakshe je misliti da ce (neshto kao) gluva soba i "bolji" mikrofon da reshe sve... Quote:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Ako si mislio na termin "zbrda zdola " onda si u pravu
![]() A ako si mislio na ovaj Graham-ov upside down onda nije... On tretira prvo master bus kao celinu, ja nakon sto pocistim vokale i ostale kanale, gledam da sklonim svaki kanal pojedinacno s puta vokalima, pa onda krecem kanal po kanal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Nisam mislio na Graham-ov vec na uspide-down by Jan ("zbrda zdola") jer mi to tako deluje.
Imate razlichite "polazne tachke" al na kraju dodjete na pojedinachni kanal/elemenat... Tu vidim neku slichnost. Na kraju nije ni bitno da ima ili nema slichnosti, imash odlichan rezluta na kraju i za to kapa dole. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
@Awasc @Haxli
Ima on poseban paket video snimaka o tome koji se moze skinuti kada se subscribe-uje na njegov sajt. http://therecordingrevolution.com/smart-start/ @Awasc no solo button Al' je ovo tesko zapravo, ali radi! Onako barem mozes da slazes sebe da si ispravio nesto, pa da krivis neki drugi element za los mix. :v Nisam primenjivao do sad da stalno mixam bez soliranja, moracu da vezbam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
VIP Member
|
![]()
Hvala u ime celokupnog članstva
![]() Pozdrav, Vasa P.S. (edit): E sad, ono što priča u tutorijalu Plugin Sweetspots je... netačno ![]() Naravno da je preporučljivo „hraniti” pluginove signalom koji je oko sweet spota, ali onda treba meriti VU vrednost, a ne PEAK, što dobar deo DAW-ova ne nudi kao mogućnost (ili makar ne kao default postavku).
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-10-2015 at 10:53 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Jedno pitanje Vaso, posto vidim da si pristalica mono eq-inga, da li i inicijalni balans radis u mono-u, ili stereo, pa eventualna provera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Trebalo bi negde da vec imam taj "start smart"
![]() @awacs Na koji video mislish? Koji deo/koji dan? Malo mi chudno da je napravio takvu reshku, mozda je lapsus? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Ja znam da par puta spominje VU metar u klipovima, ali da je taj -18 deo odokativno oko tog podrucja, mada nije tesko ukljuciti VU metar. SatsonBuss/SatsonChannel ja koristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
The One Hour Mix by Graham Cochrane | Haxli | Tutorijali | 9 | 18-09-2015 12:28 AM |