|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
VIP Member
|
![]()
Uvek bila i ostala. Koliko ljudi (i koliko mnogo/malo) moram da platim da bi se neki drugi ljudi zabavili, a ja ispao car u dru?tvu? Da li je simfonijski orkestar nu?an da bi se napravila galama, ili je dovoljno par likova sa velikim pojačalima? Ili jedan lik sa aran?erom i dovoljno jakim ozvučenjem? Koliko to ko?ta?
Vertikala muzičkog posla se nije promenila otkad postoji muzika. Problem (ako uop?te postoji neki problem) je samo u tome ?to ljudi koji proizvode muziku mahom nisu svesni tih vertikalnih odnosa jer većinu svog vremena provode u horizontalnim vodama. Ono ? da li je ovaj harmonski sklop OK, da li je ovo dobro ko Seka, Gibonni, Bowie, Bajaga, valja li ovaj reverb ili da pazarim hardver... ludilo mozga. A u stvari: Pozdrav, Vasa
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Citem the rumski i trazim nesto da rijesim neku svoju nedoumicu jerbo me ubi da vam dosaðujem svojim puckoskolskim pitanjima i naletim ovdje. Jest staro ali moram...ovo je generalno. Nije li vec davno i previse produkcije. Nije li upravo produkcija sve okrenula u smjeru suprotnom od onog sto bi trebala. Jel van Gog slikao da bude na tv-u. Tesko. Jel slikao iz zadovoljstva- jest. Mnogo stosta se radilo dacovjek bude zadovoljan, a danas nekako ide onim tokom da sto vise zaradi. I kofol-onda je zadovoljan. Jel bas sve tako. I sami velite ja zadovoljan ali coek veli ne valja i ti napravis onako krivo...ali ne iz zadovoljstva nego zbog para. Dakle zadovoljstvo je vezano iskljucivo za ziro racun. I jest treba se zivjeti ali... sorry
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
Ti si, izgleda, baš razočaran...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]()
@obicniuser citam ove tvoje postove skorasnje sa svim ovim silnim pitanjima koja ni malo nisu jednostavna ali nekad odgovori mogu da budu mnogo prosti ako znas sta trazis... kapiram sve sto pitas jer sam i ja ta pitanja postavljao sebi pre dosta godina, pa cak i prodje ponekad neka misao...
jednostavno moras da znas sta hoces, i moras da znas sta je ono sto ti srce zeli, sta je ono sto postignes i budes istinski srecan... svi smo se zaljubili u muziku u nekom trenutku, ali radimo stvari u muzici koje ni ne volimo, da bi zaradili neki dinar da kupimo stvari koje nam ni ne trebaju da impresioniramo ljude koje ni ne volimo ![]() prosto, i once-and-for-all, da zakljucimo - ne moras da budes perfekcionista da bi bio srecan, ne moras da budes opsesivan da bi radio muziku i da bi je voleo, ne moras da radis u muzici ono sto ne volis da bi te usrecilo, i najvise od svega, ne moras da se trudis da budes i zvucis kao svi ostali!!! ja bi ti iskreno preporucio da procitas nesto, ne vezano za muziku vec za pop psihologiju, nekog alhemicara ili tako nesto, bez sve sale, da se vratis malo zuruk i da ti se razbistri um sta je ono sto ustvari zelis da postignes i zasto? svi mi ponekad zalutamo u tim opsesijama, u nepotrebnim glupostima, te dal je bolji ovaj monitor ili ovaj, ili ovaj pickup ili onaj, ili ovaj sner ili ovaj pokusavajuci da imitiramo neke "velikane" koji nam i sami nekako kazu "ljudi, ne pratite mene, i ja sam izgubljen..." radi bre ono sto volis, na nacin koji ti odgovara, uz mogucnosti koje mozes, zabole te za sve, i za sva misljenja, nasa pogotovo, ne komplikuj stvari, pravi greske i uzivaj u njima, u tome je lepota, ko sto je nekad neko reko - muzika nisu note, vec ono izmedju njih... pozz i uzdravlje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Member
|
![]()
Paaa sad kako se uzme. Razocaran??? Donekle da ali vecina postova i nije razocaranje. Mozda vise gledanje svijeta sa svim svojim pozitivnim i negativnim stranama. Prihvacam sustav i vrijeme kakvi jesu. Jesu li ispravni??? Ovisi tko odgovori na njih. Ja sam iz vremena kad smo igrali zmurke, kaouboja i indijanca, pili vodu iz crijeva za polijevanje vrta, pa i potoka...�� . I cekao sam kasne sate na radio ljubljana da cujem flojde, stritse...jerbo toga na lokalnim stanicama nije bilo. No batalimo. Ono sto pisem moje je poimanje onog sto nam je napredak donio. No zadovoljstvo trazim tamo gdje ga mogu naci. Nekad je to u slusanju nekih starijih numera, nekad je to kuhinja, rostilj, a nekad i pokusaji da svoje zamisli prenesem u opipljivi (slusljivi) oblik. Dakako nisam skolovan za tako nesto, vise na bazi citanja, slusanja...i pitanja vama banalnih stvari. Jel to dobro..istina meni je a vama sigurno ne bi bila ni kvalitetna ideja. Stavim pa sudite.. Sto pokusavam s tim??? Nista. Nemam nekih tenzija prema estradi. A iskreno nemam ni osnovnih hardverskih sustava u glavi koji si neophodni za nesto sl. Dakle zivim svoj zivot kako najbolje mogu sa svim plusevima i minusima. Nekad izgleda ko frustracija, nekad dosaðivanje ali. ..to se moze rijesiti na milion nacina. Jednostavnim zaobilazenjem, ili cak baniranjem. A moze i jbnjm u mozak a i to sam proso.
http://www.mediafire.com/download/0k...4d265iz/xy.mp3 Last edited by obicni user; 17-04-2016 at 10:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |