Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-11-2013, 11:20 PM   #31
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Koncept workstatina,buducnost ?

Triton Le je nastimvan za muzicare, ne za Balkance.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2013, 03:39 AM   #32
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ma nastiman je on k. da izvines stavi ga na neku snagu, pa ces videti preseta nista s nicim, jedan arpedjo izbi kutije, drugi tanko nema ga, treci drum neki na nekom presetu i bass oce spasti kosa sglave,, nista ujednaceno ,, imam i triton rack, isti je to fazon, mada bolje on zvuci, ipak je studijski al mrsko mi ga nosati kad i ovo radi super, ne treba mi vise od dve banke COmbi,,

naravno na kraju da ni jedna klavijatura nije pravljena s presetima za balkance,
al opet dzaba, kad ja moram ubaciti sempl kavira jer onaj njegov je smesan, i sve moram zamenuti semplove, i onda fakticki nema nista u Combi od korga osim tako stringova , nekih zujalica, itd, al 80-90 posto semplovi jer ja sebi radim uvek set po svojim zeljama,

a to za muzucare, a balkanci (nist) necem sad podcenjivati ,, msm smesno, koliko samo ovde ima pravih muzicara, koji su komplet taj pojam i u glavi ma svee.

to da izvines !!

Last edited by branoy; 01-12-2013 at 03:42 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 10:35 PM   #33
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Mozda ste vec pominjali negde u ovoj temi ili na forumu.... da li je neko od vas koristio iPad i one sjajne sintove live na svirci, tj. da li ste ga koristili kao sound modul i kakva su iskustva ako jeste?

Ja se nosim mislju da napravim sebi mali custom MIDI iPad sistem koji cu da koristim kako hardverski sint (modul).

Ako do sad niste naisli na ovaj sajt onda ce vam biti od pomoci ( mislim da sam ga vec postovao u temi oko iOS aplikacija) http://idesignsound.com/

hardver i softver za pro audio za iOS platformu
Old 03-12-2013, 05:58 AM   #34
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Odlicna je tema, evo da se malo i ja prikljucim....

Oklevao sam, pre svega zbog zelje da se ne ponavljam. Tim pre sto je dosta kolega pogodilo poentu, pa se i nema sta mnogo dodati.
Necu pokusavati (ne uspeva mi bas uvek) da budem kratak...

Workstation klavijature su i dalje vrh ponude najvecih igraca, osim Clavie. U njima je uvek sadrzano sve ono najnovije, uz sve keceve iz rukava, sto (uglavnom) velika cetvorka moze da ponudi. Naravno, proizvodno-prodajna politika navedenih je takva, da uglavnom ima smisla razmatrati samo flagship modele, jer jedini garantuju dovoljno kvalitetan nivo izrade i podrske, od dirki i tastera, preko diskretne elektronike, kompjuterskih komponenti i OS-a, do kvaliteta bazne ROM sirovine, sinteznih algoritama i programinga preseta. Svako petljanje sa LE varijantama "koje su, ustvari isto to, smo mnogo pristupacnije", uglavnom ne bih preporucio, ako ni zbog cega drugog, onda zbog (najcesce) sramotno lose izrade mehanickih delova i masovne ugradnje jeftinih general purpose elektronskih komponenti,, kucnog nivoa kvaliteta. Svakako, ostaje mogucnost da do nekih novotarija dodjete kupujuci nesto od modernih i dobroprodavanih gadzeta (Kaoss Pad, Gaia,...) koji implementiraju deo razvoja i novotarija, a ne ceo paket.

Da se granica izmedju hardvera i softvera polako brise, i nije neka novost poslednjih nekoliko godina. Hardverski workstation-i su, de facto, postali specijalizovani audio/MIDI kompjuteri/kontroleri projektovani oko jeftinih PC maticnih ploca sa procesorima tipa kao sto je Atom familija i flash/SSD storage opcijama, te OS-om ispod kog se nalazi bazni lejer u nekoj verzji Unix-a (Linux u skupljoj za razvoj OASYS varijanti npr.) ili obogaljenog Windowsa, sa sve DOS repovima (Kronos u jeftinijoj razvojnoj varijanti npr.). Ovo je, svakako, logicna posledica celokupnog razvoja i elektronsko/poluprovodncke i audio i kompjuterske tehnologije i industrije. Era pazljivog pro audiofilskog projektovanja i (pokazalo se) preskupe proizvodnje custom komponenti namenjenih iskljucivo upotrebi u pro audio svrhe je neminovno posla. Samo retki i ekstraskupi proizvodi iz ove grane imaju taj ekskluzivitet koji moze biti koristan samo kada se moze pretvoriti u prestiz koji kasnije moze da se naplati. Zato se u poslednjih dvadesetak godina procenat custom komponenti u pro opremi verovatno i cetvorostruko smanjio, pa je sasvim izvesno da nas najnoviji flagship workstation renomiranog proizvodjaca, sa svim svojim "revolucionarnim" unapredjenjima deli ogroman broj komponenti sa jeftinim kucnim kompjuterom, DVD plejerom, a mozda i sa "pametnom" mikrotalasnom rernom. Da sada ne ponavljam pricu, koje su sve odlicne sprave povucene iz proizvodnje i zamenjene "novijim i modernijim" samo iz razloga sto je specijalizovane komponente za njih postalo nerentabilno proizvoditi.

Sasvim je sigurno i sledece: Slobodno mozemo reci veliko "zbogom" hardverskim ekspanzijama i unapredjenjima. Synth ekspanzije kao sto su bili Yamaha PLG serija, Korg MOSS i RADIAS (de facto zasebni sintesazjeri u malom) ili Roland SRX i ARX prosirenja (de facto ROM ekspanzije sa dodatnim kontekstnim editovanjem) pripadaju nekom proslom vremenu, i za tim cu svakako zaliiti, jer im ne vidim, bar za sada, dobru softversku zamenu. O nekim timbre/polyphony/ROM/EFX/filter itd. ekspanzijama kakve je svojevremeno forsirao Kurzweil (a, i AKAI i EMU) da i ne govorim. Ono sto, eventualno ostaje kao opcija hardverskog prosirivanja svodi se, uglavnom, na poneku digital i/o opciju, sample RAM/flash/SSD ekspanziju i PC FW/USB/Tunderbolt interfejs. Sve ostalo. bilo kao ugradjeni "engine", bilo kao zvucna ekspanzija ostaje samo kao softverska opcija, koja se brzo instalira i jos brze placa preko neta.

Kako god, cak i u slucaju da nisu bazirani na VSTi koncepciji, svi moderni workstationi bice skoro pa, hardverski blizanci (bar u svojoj osnovi) sa manje ili vise razlicitim softverskim realizacijama. Trenutno, i moje misljenje naginje ka tome da su ove, uslovno recene, hardverske realizacije jos uvek pouzdanije i bolje prilagodjene za live upotrebu.
Ne slazem se sa konstatacijom, da je hardverska klijentela pretezno live/presetaski orijentisana, a studijska VSTi/programersko-tweakerski. Mnogo je slucajeva u live okruzenju u kom ozbiljni likovi koriste briljantno i pazljivo programirane sound presete, kao i u studijskom, u kom samozvani producenti koriste netaknute dezurne (ima ih dvadesetak neizbeznih) Sylenth/Massive//Zebra presete, da ne pominjem jos neke omiljene...
Stvar je, pre svega u pristupu.

Prelaz sa klasicnog uskoprojektovanog hardvera na softverska resenja na standardnom i jeftinom hardveru je neminovan i on je u toku. Trenutno, oslanjanje samo na softver nije toliko jednostavno i obecavajuce, ako se ima u vidu ceo hardverski lanac (kompjuter,, MIDI i audio interfejs, storage solucija, kontroler(i)) i softver (DAW/VST host, VST instrumenti i efekti), pogotovo ako se uzme u obzir da softver nije besplatan, koliko god da ima svacega "na pijaci". Kao sto i prelaz sa benzinskih na elekromobile nije i ne moze biti ni brz ni jednostavan, nece biti ni ovo. Meni je trenutno najzanimljiviji, a i najpamentniji taj hibridni hard + soft pristup u kome se spajaju najbolje osobine i jednog i drugog najkomplementarnije sto je moguce. Zato mi se npr. svidja pristup koji jepomenuo Off, pogotovo u svetlu relativno skore kupovine Steinberga od strane Yamahe koja je kao dobru stranu donela dosta poboljsanu integraciju Motif serije workstationa sa Steinberg (i svakim drugim) DAW, editing i VST softtverom. Jedina "kvaka" mi je ovde, realno, situacija u kojoj je najmodernija varijanta povezivanja Yamahinih instrumenata sa PC kompjuterom i periferijama FW protokol, koji je u isto vreme skoro potpuno proteran sa nekoliko poslednjih generacija desktop kompjutera i notebook-ova.

Naravno, nisam zaboravio Open Labs (Neko/Miko/ Soundslate) "sve u jednom"sprave. Imao sam priliku i da ih isprobam i mogu reci da koncept nije bio los (mada sasvim ocigledan), pogotovo imajuci u vidu i njihove ekskluzivne Karsyn i Mimik softvere koji se nisu mogli kupovati odvojeno, kao i njihov Music OS (realno stanjena i audio tweakovana verzija aktuelnog Windowsa). Za prosecnog muzicara, sistem ""podesi i zaboravi", a zatim samo "ukljuci i sviraj" je svakako najpozeljniji. Bez mnogo brige o velocity i zone mapiranju, USB to MIDI konverziji, ASIO drajverima i latenciji, kontrolerima i interfejsima... Potencijalna klijentela je zaista biila velika. Ipak, hardverski su pomalo kaskali za onim sto je u PC svetu aktuelno, a pri tom su bili jako skupi za ono sto nude, te na kraju, te stabilne , ali preskupe sprave vise nisu bile preterano zanimljive trzistu ciji su dobar deo osvojile MAC/Mainstage i PC/Forte kombinacije, pa je Open Labs, koliko vidim, pred "stavljanjem katanca". Kako god, masine takvog tipa nas svakako cekaju u buducnosti, jer sve vodi ka tome.

Igrac koji se bolje drzi u igri je Muse, sa svojom Receptor linijom, koja se prilicno odomacila u stage varijantama, ali i kao dopuna studijskim setup-ovima. Cini se, da je neko pametno procenio, da je najbolje angazovati PC i VST tehnologiju tamo gde su najsuperiorniji u odnosu na klasican hardver, a to je u slucajevima u kojima je potrebno angazovanje velike kolicine (i eksterne i interne) memorije uz brz data stream ili velike procesorske snage. Dakle, ove sprave i nisu workstation u pravom smislu reci, pa mogu samo delimicno biti putokaz za buducnost.

Na stranu to, sto se neke funkcije odrzavaju i po automatizmu prenose kao bitne iz generacije u generaciju sprava. Ja, na primer, zaista na prste ruke (dobro, ovo je figurativno) mogu da nabrojim situacije u kojima sam koristio sekvencer na workstation klavijaturi, a mnogo sam ih preturio preko glave. I kada sam ih koristio to je bilo samo za poneki playback MIDI multitracka, ranije uradjenih u nekom DAW programu i eksportovani kao SMF ili ranije MRC fajl. Luksuz da nesto programiram u SEQ modu sebi nisam dozvoljavao, pre dvadeset pet i vise godina je bilo lakse to odraditi na nekom Atariju, nego danas na nekom internom sekvenceru...

Da li ce buduce workstation sprave imati mogucnost user kastomizacije i izbora komponenata? Verujem da - da, ali samo na softverskom nivou, bar tako govore aktuelni trendovi. Mislim da bi sve ostalo bilo preskupo i neisplativo i za proizvodjace i za kupce. Otvorenost tipa, da npr. Roland dozvoli da se na njegovoj spravi instalira nekakav third party VST Host ili VSTi mislim da u skorijoj buducnosti necemo doziveti, a mozda i ne treba. Dovoljno ce biti da ta sprava moze lako da se poveze i kontrolise sa modulom open tipa.

Potpuno je jasno, da najbolji i za korisnika najprihvatljiviji koncepti ne prodju bas uvek, mnogo promenljivih je u igri. Nekad davno VHS nije bio bolji od Betamax-a, ali je pobedio, kao sto je i Intel metodom grube sile insistiranjem na stalnoj minijaturizaciji i povecanju radnog kloka po svaku cenu, izbacio iz igre kompanije kao sto su SUN ili DEC, i njihove sajno projektovane RISC sisteme uticuci presudno na razvoj celokupne IT industrije. Zato mislim da cemo u buducnosti dobijati sve savrsenije verzije onoga sto vec imamo i poznajemo uz mnogo prezvakavanja iste sirovine, istih algooritama i unapredjenje, pre svega, ergonomije i instant sviracko-kompozitorskih pomocnih alatata i storage mogucnosti. Uz ova unapredjenja, ponekad kao bonus dobijemo i pad kvaliteta overall izrade kao posledicu zelje da finalni proizvod bude sto pristupacniji i bolji takmac na trzistu.
Mozda najbolji primer ove tvrdnje je poredjenje izrade Oasys i Kronos serije. Uz sva hardversko- softverska poboljsanja koja Kronos donosi, nivo izrade svega ostalog je manje ili vise vidljivo u korist Oasysa, a to se ozbiljno odrazilo i na cenu. Sve ovo je moj utisak iz realne eksploatacije i ne mora se uzeti kao nesto definitivno.

Toliko zasad. Udavih po obicaju...

Last edited by Synclavier; 03-12-2013 at 11:58 AM.
Synclavier is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 05:59 AM   #35
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

... Sto se tice ideje koju je izneo Moritz, pa, mogu reci da vec neko vreme i sam razmisljam o tome. Sada vec zaista ima nekoliko odlicnih instrumenata za iPad i on zaista moze postati ozbiljna synth opcija i za live i za studio, pogotovo uz koriscenje Audiobus tehnologije. Malo sam to sve i realno isprobao, i ima tu "stofa", mada i dalje nije toliko zgodno kao sa nekim vec etabliranim PC/MAC softverima. Uz Alesis IO dock koji koristim svakako mi treba i dodatni MIDI kontroler, a ja sam licno zagrejan za integralno resenje kao sto je npr. Akai SynthStation Dock/Controller, jedino mi se ne svidja sto je najveci u seriji onaj sa 49 dirki, a ja bih bar 61. Sve ostalo je, uz par propusta, sasvim upotrebljivo, a ocigledno medju proizvodjacima i dalje vlada uverenje da iPad varijante i nisu bas za neke ozbiljnije svirace. Situaciju dodatno komplikuje i sam Apple, sa najnovijom promenom formata dock konektora.

Intimno, meni se trenutno bas svidja Arturia KeyLab hard/soft varijanta. Zvucno vise nego ok, odlicna izrada, super integracija, brza i inteligentna kontrolabilnost i odlicna cena. Ovo nije klasican workstation, ali je primer dobre implementacije koja ne gusi kreativnost i ne odvlaci paznju na sporedne stvari.

Last edited by Synclavier; 03-12-2013 at 12:05 PM.
Synclavier is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 10:09 AM   #36
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ja već duže vreme koristim iPad za vokoder deonice. Usnimim, sredim tempo u DAWu i ubacim semplove u PC3K6 koje trigerujem ili preko sekvenci (Get Lucky, Hot Right Now) ili ih sviram live (I Follow Rivers, Sing it Back) preko Kurzweila PC3K6. Kako sam ja taj koji šalje bubnjaru klik i samim tim mogu da sredim moje sekvence da budu 100% u syncu, to sve radi bez problema. A uz to i super zvuči. I generalno, kupovina iPad2 mi je najpametnije uloženih 200€ u životu.

Što se tiče dockova - probao sam Behringerov iStudio - latencija ako postoji, nisam je čuo ni u jednoj aplikaciji koju sam probao... A probao sam desetak.

Ali iPad priča generalno ima svoje dve strane. Dobra je ta što ti više od iPad3 za muzičku produkciju NE TREBA (radim na iPad2). Dobro je što mu baterija traje 10 sati UPALJENOG EKRANA. A dobro je čak i to što ima toliko dobrih aplikacija da te prosto tera da uživo koristiš ne jedan već dva i više iPada

Medjutim, loša strana dosta narušava ideju da se to koristi uživo. Proizvodjači dockova su orijentisani ka bedroom producentima (a kako i ne bi kada se radi uglavnom o Numarku) i samim tim na tržištu ne postoji kontroler koji je 100% adekvatan za nekoga ko je ozbiljan svirač.

Primer:

AKAI synthstation 49 - prelep kontroler, ALI:
1. Nema MIDI I/O
2. Nema INPUT za mikrofon
3. Padovi i tasteri su mu van njegove aplikacije neupotrebljivi - u smislu da ne reaguju ni na šta.

SAMSON Carbon 49/61 (Synclavieru bi ovo moglo biti jako zgodno!) - takodje jako dobar kontroler (kaže da se napaja preko ipada) ALI:
1. Ima MIDI OUT - nema MIDI IN (neko očigledno baš voli da me zeza! )
3. Ima dock sistem - ali tako miriše da će uživo da ispadne iz toga bez problema
4. Koristi iPad headphones OUTPUT - možda grešim, ali, ne znam da li bih to smeo da koristim na velikim svirkama.

I tako dalje i za DJ pultove za iPad i druge kontrolere. Iako su namenjeni za ideju da nosiš što manje opreme sa sobom nijednom ne pada na pamet da bi možda želeo da sviraš BEZ dodatne opreme izuzev hardware klavijature. Očigledno je bilo previše teško zamisliti da će neko poželeti da ima sve kompaktno

Tako da, obrni okreni, ili dock pa MIDI kablom u pravi hardware ili ću kao Matija da napravim DIY iPad kontroler

Last edited by wladymeer; 03-12-2013 at 10:27 AM.
Old 03-12-2013, 12:03 PM   #37
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Ja već du?e vreme koristim iPad za vokoder deonice. Usnimim, sredim tempo u DAWu i ubacim semplove u PC3K6 koje trigerujem ili preko sekvenci (Get Lucky, Hot Right Now) ili ih sviram live (I Follow Rivers, Sing it Back) preko Kurzweila PC3K6. Kako sam ja taj koji ?alje bubnjaru klik i samim tim mogu da sredim moje sekvence da budu 100% u syncu, to sve radi bez problema. A uz to i super zvuči. I generalno, kupovina iPad2 mi je najpametnije ulo?enih 200? u ?ivotu.

?to se tiče dockova - probao sam Behringerov iStudio - latencija ako postoji, nisam je čuo ni u jednoj aplikaciji koju sam probao... A probao sam desetak.

Ali iPad priča generalno ima svoje dve strane. Dobra je ta ?to ti vi?e od iPad3 za muzičku produkciju NE TREBA (radim na iPad2). Dobro je ?to mu baterija traje 10 sati UPALJENOG EKRANA. A dobro je čak i to ?to ima toliko dobrih aplikacija da te prosto tera da u?ivo koristi? ne jedan već dva i vi?e iPada

Medjutim, lo?a strana dosta naru?ava ideju da se to koristi u?ivo. Proizvodjači dockova su orijentisani ka bedroom producentima (a kako i ne bi kada se radi uglavnom o Numarku) i samim tim na tr?i?tu ne postoji kontroler koji je 100% adekvatan za nekoga ko je ozbiljan svirač.

Primer:

AKAI synthstation 49 - prelep kontroler, ALI:
1. Nema MIDI I/O
3. Padovi i tasteri su mu van njegove aplikacije neupotrebljivi - u smislu da ne reaguju ni na ?ta.

SAMSON Carbon 49/61 (Synclavieru bi ovo moglo biti jako zgodno!) - takodje jako dobar kontroler (ka?e da se napaja preko ipada) ALI:
1. Ima MIDI OUT - nema MIDI IN (neko očigledno ba? voli da me zeza! )
3. Ima dock sistem - ali tako miri?e da će u?ivo da ispadne iz toga bez problema
4. Koristi iPad headphones OUTPUT - mo?da gre?im, ali, ne znam da li bih to smeo da koristim na velikim svirkama.

I tako dalje i za DJ pultove za iPad i druge kontrolere. Iako su namenjeni za ideju da nosi? ?to manje opreme sa sobom nijednom ne pada na pamet da bi mo?da ?eleo da svira? BEZ dodatne opreme izuzev hardware klavijature. Očigledno je bilo previ?e te?ko zamisliti da će neko po?eleti da ima sve kompaktno

Tako da, obrni okreni, ili dock pa MIDI kablom u pravi hardware ili ću kao Matija da napravim DIY iPad kontroler
Sve odlicno primeceno.

Ostaje nam da verujemo da ce neko od velikih igraca bar nesto od ovih ili slicnih primedbi uzeti u obzir.
Old 03-12-2013, 03:59 PM   #38
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Drago mi je da se tema razvila u jos konstruktivniji razgovor a posebno za ovo sto mene zanima oko iPad-a

Vidim da svi pominjete vec fabricki predodredjen audio hardver i kontrolere za iPad a da niko nije popmenuo USB Class Compliant Devices tj audio hardver koji podrzava taj novi protokol.

Na primer moj RME UFX radi na iPad-u u CC modu i daje 22 audio kanala na 24 bita 96KHZ sa 4 mikrofonska preampa i svim ostalim zenzcijama koje RME donosi ( kosriscenje internih FX kanala na RME), nedavno su portovali cuveni TOTAL MIX FX na iPad tako da je kompjuter generalno zaobidjen.
Isto to radi i mali RME FIreface UCX kao i Baby Face koji je po meni idealan za Live.

Kada imate takvu audio karticu na iPadu onda mozete da kacite bilo kakav MIDI kontroler jer imate vec ugradjene MIDI portove na samim karticama ( vise muva jednim udarcem).

Koliko sam nasao na netu iskustva ovakve uportebe profi audio kartica na IPad-u su vise nego ocekivano dobra, tako da neki odradjuju cak i profi snimanja sa Auria ili CUbasis softverom ( Cubasis sve cesce postaje nezaobilazan u portabl produkciji jer jedini daje sve potrebne alate za aranziranje i snimanje plus sto su projetki portabilni sa iPad na Mac ili PC)

Jedini problem koji su svi naveli jest to da sam iPAd ne mzoe da se puni ( tj. da bude na izvoru struje) i da bude prikacen na neku od CC kartica ali na zalost to je do sam Apple-a sa nadom da ce i to resiti u doglednoj buducnosti. DAleko od toga da to predstavlja velik problem jer sam iPad radi vise nego dovoljno dugo na baterije za bilo koji live ( na kraju dovoljno je i jeftin da se ima vise komada ) ali bi bilo lepo da o tome ne mora da se uopste razmislja.

Kolicina ozbiljnih sintova je sve veca ( MOOG, FAIRLIGHT, PPG, WALDORF, ALCHEMY.... Steinberg je izbacio besplatni sint NANALOGUE koji je radjen po uzoeru na velikog VST brata i radi sjajno ..... ITD.) plus ako na to dodam da postoji DAW okruzenje ( Cubasis) onda sam definitivno ubedjen da je savrseno moguce izvesti live sta god ti padne na pamet i da bude u vrhunskom kvalitetu.

Obratite paznju da li je vasa audio kartica CC kompatibilna, mozda sebe prijatno iznenadite
Old 03-12-2013, 05:26 PM   #39
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Da, ali, kao klavijaturista, ja volim kad je sve to kompaktno upakovano u formatu još jedne klavijature recimo... I zato me AKAI i nervira - ima sve što treba, a zapravo nema ništa

Ali pošto znam da KORG Kronos podržava USB Class Compilant Devices ostaje mi nada da će i Kurzweil K3000 kada se pojavi

Ili ću opet da smaram Matiju da mi smisli sistem kako da sve to ispovezujem

Elem, back on topic, meni su Magellan i Animoog jako inspirativni synthovi kao i Rudessov GEO synth, prvenstveno zato što je sa svojim postavkama nota i polifonim portamentom jedno sasvim drugačije iskustvo za nas klavijaturiste. Primetio sam da na tome vrlo često sviram fraze i teme koje mi nikada ne bi pale na pamet na klavijaturi i mogu da vidim sebe kako jednog dana kontrolišem hardware synth preko GEO syntha

Last edited by wladymeer; 03-12-2013 at 05:29 PM.
Old 03-12-2013, 05:53 PM   #40
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Mislim da nije dovoljno da je CC kompatibilan hardver vec i da ima driver koji ce da podrzava iOS...mada mozda i gresim .

A Kurzweil K3000 ce doci nikad, najavljen je pre 3 godine i ni makac..... a sa trendom kojim su krenuli nece daleko odmaci vec ce sta vise upasti u bunar...novi Artis Stage piano pored svih sjajnih opcija i fenomenalnih zvukova nema funkciju EDIT za bilo koji patch !!?????....trazio sam 10 minuta na njemu i nisam nasao EDIT...da ne verujes

Izgubio sam poverenje u velikane Yamaha, Roland, Korg, Kurzweil ( iako mi je poslednji uvek bio prvi na listi) i zato trazimm alternativu u iOS sistemu.....
Nervira me sto sve njihove "novosti " kaskaju po nekoliko godina za trenutno aktuelnim funkcijama i potrebama korisnika...pored Access Virus TI i Yamaha Motif niko jos nije uradio VST integraciju ko svet a pricamo o 2014 godini !

Zato kako kaze Synclavier samo hibrid varijanta pije vodu...iPad i hardver sint pa da te vidi Bog

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules