Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-11-2013, 05:35 AM   #31
NIelectroy
Member

NIelectroy's Avatar

Default Re: Plugini vs Impulsi?

Ne znam za vas , ja bih ovaj reveb koristio i na vokale i na dodnjeve i na sve zivo. Posle ovog sve je smesno:

http://www.youtube.com/user/strymon/videos
NIelectroy is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 01:10 AM   #32
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Jebem mu misa, taj nato nam je glave dosao!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 07:04 AM   #33
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Relab 480 i Nebula 3 impulsi (EMT 140) i ciao!
Apsolutno,sa relab lx480 complete , prica o 480l i reverbima se zavrsava.. plugin koji je daleko bolji od same 480ice..

Da se ne zbunite, to nije lx480 lite sa pijace koji je samo randoom hall i plugin star 10 god(dok je jos bio plug u pokusaju).. pricam o COMPLETE verziji, svih 7 algoritama 480ice i jos mnogo toga..
Old 16-11-2013, 12:40 PM   #34
Matya
Member

Znaci mora da se pazari! Da moramo svaki da pazarimo svi bi se u svoje kleli, svaki ciga svoga konja hvali!

Kako bi onda tek bili srecni da nam neko pokloni PCM native da ne moramo vise da provlacimo Pantheon kroz lampu i traku

Ivane, vidim da si dosta uredjaja koristio, ako te ne mrzi napisi ukratko koji na cemu preferiras VST, hardware, PCM, 480 da li ti nedostaje nesto sto si prodao, zamenio...

Ako si imao prilike da uporedis ovaj 480 sa hardverom 1 na 1 kako si dosao do zakljucka da bolje radi, meni deluje na shootout-u malo tamnije sto ne sumnjam da moze da se sredi. Jesi li probao na jednom instrumentu ili u celom miksu da uporedis.

Pitam jer bih najverovatnije pazario Relab, mada mi PCM native radi super uz tvikovanje s'obzirom da nisam reverb manijak i nikad ne preterujem. Mada iskreno sada kada slusam mikseve iz perioda kada sam prelazio sa Altiverba na PCM ne cujem koji je koji. Znam samo da mi je sa impulsima trebalo mnogo vise vremena da dobijem sta hocu.

Naravno mogu i ostali da prokomentarisu ukoliko su imali prilike da uporede.

Jel probao neko Bricasti? Uporedio sa necim?
Matya is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 12:57 PM   #35
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

jes da svako hvali svog konja, ali ja imam vise konjica ali samo jednog hvalim PCM Native, Tsar, lx480, vss3, UAD itd ..a od hardvera sada imam samo PCM 96 uglavnom kada su pluginovi u pitanju, sve ono sto nema na pijaci, ja sam kupio .. btw. PCM Native ne sljaka dobro na C7 pa sam i to kupio .. ne koristim sve u isto vreme ali volim da kombinujem, da se igram, da menjam zvuk .. jedini plug koji se u svakom projektu nadje je Relabov lx480 .. to je potpuno identican reverb prave 480ice stim sto plug ima jos dodatnih podesavanja i mogucnosti koje pravi 480 nema, zato i moja konstatacija da je plug itekako bolje kupiti nego pravi 480

inace, plugin je sve vreme u nekoj da kazem beta fazi, ali potpuno funkcionalan.. kada kupite licencu .. sve sto dobijete je ilok serial, i dll fajl koji kopirate u vst folder .. cak nema ni "normalna" instalacija .. takodje, podrzava samo vst , nema jos ni rtas koji verovatno nece ni da bude, ali kada bude neki veliki "normalni" update, to ce biti sigurno AAX podrska .. vec neko vreme se to ocekuje da konacno izbace ..

inace, ko zeli rtas, moze rucno konvertovati dll preko poznatog konvertera, sve sljaka bez problema, proverio sam

Old 16-11-2013, 03:12 PM   #36
Matya
Member

Veliko hvala!
Matya is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2013, 12:14 AM   #37
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

branoy is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2013, 12:15 AM   #38
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

branoy is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2013, 08:20 AM   #39
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

ja sa velikom vecinom ovih navedenih reverb plugova nisam dobio dobre rezultate. Sve ovo radi kada se slusa ovako na "solo" .. ali kada dodje borba u mixu ..gubi se bitka Cast izuzecima kojih u plugin varijantama ima jaaako malo ..

Pricam o onom osecaju kada upalis reverb i ono jednostavno radi u produkciji .. a verovatno svi znate taj osecaj kada ste sve namestili ali vam"nesto" 'fali to je ta dimenzija
Old 26-11-2013, 11:26 AM   #40
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
Pricam o onom osecaju kada upalis reverb i ono jednostavno radi u produkciji .. a verovatno svi znate taj osecaj kada ste sve namestili ali vam"nesto" 'fali to je ta dimenzija
Osjetio i čuo - ne jednom. Ako ni?ta drugo, treba manje vremena da se dođe do rezultata. Ipak, mi obični smrtnici moramo kupovati pijačne plagine. Ipak, ima ih dobrih ; čak ?tavi?e.
(nevezano za Ivana) opet, kada se pronađe dobar set plagina i popi?e se za koji instrument, glas, buku, ... , je koji i sa kojim presetom O.K., daju slobodu kombinovanja : send, insert, jedan, dva, tri u nizu iza određenih drugih efekata, ... , izdvajanje sibilanata i samo njihova obrada, ... , ... , ...
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules