Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2012, 05:48 PM   #31
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Dva predmixa......molim za savet (vazno:)

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
evo popravljenog mixa jedne pesme.....druga ima vise da se pegla....pa cu okaciti i nju....

http://soundcloud.com/studiooff/the-...tell-your-boss

mislim da je ovo prvi put da neko okaci mix, pa onda poslusa komentare i peimeni ih na mix koji takodje okachi.... ...moze da bude korisno
Ako te ne mrzi, napisi sta si sve radio na vokalu. Imam neke ideje sta bi mogao da probas ali me pre toga interesuje kakv ti je bio pristup.

Poz!
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2012, 06:40 PM   #32
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Ako te ne mrzi, napisi sta si sve radio na vokalu. Imam neke ideje sta bi mogao da probas ali me pre toga interesuje kakv ti je bio pristup.

Poz!
c414 btlII u Avedis MA5 pa u Lynx.....

i mixu - farchild sa uada, sony inflator, mislim da je api 550a kao eq.... ali morao bih da pogledam projekat....

naravno, 1176 uall butons modu na sendu i blagi dimension d .... reverb mislim da je lex vintage plate...
Old 25-12-2012, 09:31 PM   #33
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

E kul 550a ima lep top-end ali je malo "hladan" eq sam po sebi. Probaj R EQ iz waves paketa. On je dosta topliji, mozda ti se dopadne.
Ja bih jos malo pojacao tu paralelu sa 1176 (ekstra fora btw) i predlazem ti da na kraj lanca vokalne trake postavis vocal rider i iskontrolises poprilicno osetne padove u dinamici na kraju skoro svake fraze (da ne kazem reci). Pretpostavljam da sve vox trake sumiras na posebnom bus-u?
Umesto inflatora mozes da stavis i 1176 u all buttons modu na kraj lanca i da njime zakucas vokal (nek ti reaguje samo u pikovima i to tako sto ce da makne max 1-2db-a). Ne znam kako se ponasa UADov 1176 ali Waves black verzija mi uvek pomogne.
Old 25-12-2012, 10:03 PM   #34
Heavy Jerk
Member

Heavy Jerk's Avatar

^^kad vec spomenu Vocal Rider, probaj obrnuto, tj. na pocetku lanca da ispeglas vokale, a kompresorom/ima mu menjaj envelopu, dok automatizacijom na kraju juri zeljenu dinamiku.

Kad vec spominjete eq-e, API je cool ali je prilicno neprecizan (bar meni), zbog previse velikih podeoka. Moj favorit je NobleQ od PSP-a, bas je muzikalan.

Last edited by Heavy Jerk; 25-12-2012 at 10:07 PM.
Heavy Jerk is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2012, 10:24 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ovo je za mene atipican lanac za vokal.... prvo od mikrofona.... za 4 godine koliko snimam sa Violet amethyst- om, prvi put nije legao na neki vokal nego sam ceo album snimao sa c414.... sto nisam jako dugo radio...

takodje, najcesce koristim pultec eq sa UADa i La2a ili La3 (ili cak i oba- la3a kao kompresor, la2 kao limiter)......

Ovde je sve drugacije....... e da....mislim da je bio i neki limiter na kraju lanca (fab pro l..... ali malo, mozda 1 dB)
Old 25-12-2012, 11:27 PM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Ovo je za mene atipican lanac za vokal.... prvo od mikrofona.... za 4 godine koliko snimam sa Violet amethyst- om, prvi put nije legao na neki vokal nego sam ceo album snimao sa c414.... sto nisam jako dugo radio...

takodje, najcesce koristim pultec eq sa UADa i La2a ili La3 (ili cak i oba- la3a kao kompresor, la2 kao limiter)......

Ovde je sve drugacije....... e da....mislim da je bio i neki limiter na kraju lanca (fab pro l..... ali malo, mozda 1 dB)

Probaj da stavish umesto 1176 paralelni fatso ali warmth na maximumu ili jedan do dva ispod. I probaj sa decapitorom paralelno ili a800 na insertu. Tako moze dobro da zarezi vokal i da bude in your face.. Mada nije mi toliko problematichan tvoj deo na vokalu kolik je sam vokal losh
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2012, 02:17 PM   #37
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Meni su jedini problem ti veliki padovi u dinamici na krajevima fraza. Sve ostalo je ok. Mada se ponekad izgubi u matrici ali to je retko.
Old 03-01-2013, 02:00 PM   #38
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

http://soundcloud.com/studiooff/the-...-loves-for-you

evo ispravljene i prve pesme
Old 03-01-2013, 02:33 PM   #39
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Pozz OFF-e

Sad sam preslusao - skini jos tih sibilanata na vokalu, pogotovo kad se dere neprirodno zvuci. Uzmi Waves C1-SC - odlicno radi posao

Jel namerno stavljeno toliko reverba na vokal? Taj prostor oko glasa mi potpuno odskace od ostatka instrumentalizacije i rekao bi da nege to bas i ne ide. Posebno kad uleti gitara koja je potpuno suva...

Ja bi te solaze na sintevima pred kraj jos malo izostrio - potpuno su bez karaktera

I taj triangl perc malo vise ususkaj u mix

Sveukupno mix je odlican - ima dobrih momenata.

Last edited by Everbeatz; 03-01-2013 at 02:37 PM.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 02:45 PM   #40
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Pozz OFF-e

Sad sam preslusao - skini jos tih sibilanata na vokalu, pogotovo kad se dere neprirodno zvuci. Uzmi Waves C1-SC - odlicno radi posao

Jel namerno stavljeno toliko reverba na vokal? Taj prostor oko glasa mi potpuno odskace od ostatka instrumentalizacije i rekao bi da nege to bas i ne ide. Posebno kad uleti gitara koja je potpuno suva...

Ja bi te solaze na sintevima pred kraj jos malo izostrio - potpuno su bez karaktera

I taj triangl perc malo vise ususkaj u mix

Sveukupno mix je odlican - ima dobrih momenata.

i mene na malim zvucnicima reverb bezi.... a u studiju mi se nije ucinilo tako......moram to malo pretresti

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules