|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poz! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i mixu - farchild sa uada, sony inflator, mislim da je api 550a kao eq.... ali morao bih da pogledam projekat.... naravno, 1176 uall butons modu na sendu i blagi dimension d .... reverb mislim da je lex vintage plate...
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
E kul
![]() Ja bih jos malo pojacao tu paralelu sa 1176 (ekstra fora btw) i predlazem ti da na kraj lanca vokalne trake postavis vocal rider i iskontrolises poprilicno osetne padove u dinamici na kraju skoro svake fraze (da ne kazem reci). Pretpostavljam da sve vox trake sumiras na posebnom bus-u? Umesto inflatora mozes da stavis i 1176 u all buttons modu na kraj lanca i da njime zakucas vokal (nek ti reaguje samo u pikovima i to tako sto ce da makne max 1-2db-a). Ne znam kako se ponasa UADov 1176 ali Waves black verzija mi uvek pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
^^kad vec spomenu Vocal Rider, probaj obrnuto, tj. na pocetku lanca da ispeglas vokale, a kompresorom/ima mu menjaj envelopu, dok automatizacijom na kraju juri zeljenu dinamiku.
Kad vec spominjete eq-e, API je cool ali je prilicno neprecizan (bar meni), zbog previse velikih podeoka. Moj favorit je NobleQ od PSP-a, bas je muzikalan. Last edited by Heavy Jerk; 25-12-2012 at 10:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je za mene atipican lanac za vokal.... prvo od mikrofona.... za 4 godine koliko snimam sa Violet amethyst- om, prvi put nije legao na neki vokal nego sam ceo album snimao sa c414.... sto nisam jako dugo radio...
takodje, najcesce koristim pultec eq sa UADa i La2a ili La3 (ili cak i oba- la3a kao kompresor, la2 kao limiter)...... Ovde je sve drugacije....... e da....mislim da je bio i neki limiter na kraju lanca (fab pro l..... ali malo, mozda 1 dB)
![]() |
#36 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Probaj da stavish umesto 1176 paralelni fatso ali warmth na maximumu ili jedan do dva ispod. I probaj sa decapitorom paralelno ili a800 na insertu. Tako moze dobro da zarezi vokal i da bude in your face.. Mada nije mi toliko problematichan tvoj deo na vokalu kolik je sam vokal losh |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Meni su jedini problem ti veliki padovi u dinamici na krajevima fraza. Sve ostalo je ok. Mada se ponekad izgubi u matrici ali to je retko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#39 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sad sam preslusao - skini jos tih sibilanata na vokalu, pogotovo kad se dere neprirodno zvuci. Uzmi Waves C1-SC - odlicno radi posao Jel namerno stavljeno toliko reverba na vokal? Taj prostor oko glasa mi potpuno odskace od ostatka instrumentalizacije i rekao bi da nege to bas i ne ide. Posebno kad uleti gitara koja je potpuno suva... Ja bi te solaze na sintevima pred kraj jos malo izostrio - potpuno su bez karaktera I taj triangl perc malo vise ususkaj u mix Sveukupno mix je odlican - ima dobrih momenata.
____________ http://www.facebook.com/everbeatz http://everbeatz.blogspot.com/ https://www.facebook.com/everbeatzNS https://soundcloud.com/everbeatz Last edited by Everbeatz; 03-01-2013 at 02:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i mene na malim zvucnicima reverb bezi.... a u studiju mi se nije ucinilo tako......moram to malo pretresti
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
molim za savet | hogarstrasni | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 15 | 13-12-2012 10:08 AM |
Molim za savet od doktora sa Rumskog | sasar | Computer Hardware | 10 | 25-03-2011 08:35 PM |
molim pomoc/savet | herbsmanno1 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 28-01-2011 10:14 PM |
Molim za savet | Proton | Audio Software | 3 | 06-03-2010 06:00 PM |