Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2012, 01:54 PM   #31
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Da, koju verziju Jbriga koristite? i Kako se "bridguje"?KOji je postupak?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 02:52 PM   #32
Haxli
Pro Member

^ za drugi deo pitanja, s prve strane

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 07:24 PM   #33
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ma nije to u pitanju... Bez dodavanja plaginova, projekat puca nakon duzeg rada (miks, koriscenje) sa verzijom 1.3 ASSiGN... Pucaju i najprostiji projekti. Dosta toga vucemo sa klavijature, sve sto stavimo je po koji Kontakt 5 i po koji FX... Sto se podesavanja tice, prevrnuo sam gomilu foruma i saveta i jednostavno - ne pomazu. Naravno, nisam jedini koji ima problem sa bas ovom verzijom programa. Rekoh da stariju (1.2 koju nam je Mihajlo isporucio) ne mogu ni da koristim, jer ne podrzava dobro novije Native Instruments plaginove i njihove banke.

@Arthur - i svi ostali, kojima ovo radi: ponovio bih pitanje, koja je verzija jBridgea u pitanju ? Da li je narodna ili legalna ? Planiram da je nabavim, ali mi se ne baca ni 100 dinara, ako je to isti q...
ma onda koristi 1.2 verziju.istina da ima problem sa NI ali koliko znam samo sa 64 out.stavi kontakt player 8out sta ce ti vise.
tajsam is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 07:24 PM   #34
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Cudno, vec par puta citam nemoguce stvari, da drajveri sa 32bitnog sistema rade bez problema na 64 bita Jel to postoji neka fora za windows, koju cika Billy Gejts ne zna ?
pa ne znam, meni radili koliko se secam, jedino ako se nisu sami update-ovali, ja ih nisam pipao kasnije sam skinuo 64 sa sajta, i instalirao, a pre toga nisam imao 64bit drivere.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 07:29 PM   #35
tajsam
Banned

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
pa ne znam, meni radili koliko se secam, jedino ako se nisu sami update-ovali, ja ih nisam pipao kasnije sam skinuo 64 sa sajta, i instalirao, a pre toga nisam imao 64bit drivere.
ma od cega driveri su ti radili???
Old 20-01-2012, 07:33 PM   #36
tajsam
Banned

e!!
hoce li cubase 6 x64 kad izade imati u sebi neki bridge za x32 bitne pluginove ili cemo morati opet jbridge.pitam jer mi se neda googlat
Old 20-01-2012, 08:59 PM   #37
tajsam
Banned

Quote:
Ma nije to u pitanju... Bez dodavanja plaginova, projekat puca nakon duzeg rada (miks, koriscenje) sa verzijom 1.3 ASSiGN... Pucaju i najprostiji projekti. Dosta toga vucemo sa klavijature, sve sto stavimo je po koji Kontakt 5 i po koji FX... Sto se podesavanja tice, prevrnuo sam gomilu foruma i saveta i jednostavno - ne pomazu. Naravno, nisam jedini koji ima problem sa bas ovom verzijom programa. Rekoh da stariju (1.2 koju nam je Mihajlo isporucio) ne mogu ni da koristim, jer ne podrzava dobro novije Native Instruments plaginove i njihove banke.

@Arthur - i svi ostali, kojima ovo radi: ponovio bih pitanje, koja je verzija jBridgea u pitanju ? Da li je narodna ili legalna ? Planiram da je nabavim, ali mi se ne baca ni 100 dinara, ako je to isti q...
a dali si iskljucio proces superfetch??ako nisi 10000% zato izbacuje.
Old 20-01-2012, 10:27 PM   #38
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
ma od cega driveri su ti radili???
Od presonusa

Sent from my Desire HD using Tapatalk
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 11:58 PM   #39
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
a dali si iskljucio proces superfetch??ako nisi 10000% zato izbacuje.

Sta je proces superfetch??? Treba li da se iskljuci ili ne?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 04:09 AM   #40
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Moracu da se vratim korak unazad i stavim taj 1.2 i da pobrisem najnovije NI plaginove, pa da vidim sta se desava. Mozda mogu da upotrebim varijante sa 8 outa i 16 outa. Mrzi me da prckam po instalacijama

Sve ovo zato sto covek kod koga radim ne zeli da predje sa Cubasea na nesto drugo, sto bih ja odma' uradio. Poenta je da puca samo Cubase i jBridge

Cubase: 5.1.2 AiR
Cubase proces: 700-800 MB
jBridge: 1.3 ASSiGN
Superfetch: iskljucen
Core Parking: iskljuceno
Podesavanja za jBridge: ??? Sta vise da kliknem, majku mu...

Sve u svemu, da otklonim sumnju, verovatno sutra ili prekosutra (cim nabavim platnu karticu) idem da ga pazarim! Pa nek ide zivot za 15 evra! Aktuelna verzija je 1.4, pa da vidimo sta kaze. Naravno - postujem rezultat ovde.

@Nemanja
Superfetch je proces koji prikuplja podatke o aktivnosti korisnika - koji su najcesce pokretani programi, sta se najcesce radi sa kompjuterom i trudi se da bude korak ispred, tj iskeshira te programe u RAM i onda ih brzinom munje startuje - bar je to ideja Free RAM je neiskorisceni potencijal po recima Bilija Gejtsa... A Superfetch proces ga koristi na ovaj nacin. U sedmici to jos kako-tako radi, dok je u ranijim verzijama (Vista OS) izazivalo da se hard bukvalno ne gasi Mozda je razlog bio sto sam tad imao manje RAMa, nemam pojma, nije ni vazno...

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.

Last edited by psionic; 21-01-2012 at 04:25 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules