Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2012, 05:58 PM   #31
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Apple iPad2

Moritz. lako te je razumeti, ali ne?to te?e pona?ati se u skladu s logikom koju iznosi?. Shvata? i sam da industrija ne miri?e ideologiju upotrebljivosti t.j. praktičnosti, već upravo suprotno - cilj je zavladati potrebama koje nisu prirodne, već su odraz globalističke ?ivotne filozofije tro?enja i kupovine. Da nije medija koji milijarde ljudi svakodnevno bombarduju, odnosno vaspitavaju na komandu pomenute doktrine, verovatno ni mi ne bi smo gubili vreme razglabajući o tome koja je igračka lep?a... Kakva korist od toga, ako ćemo se slo?iti oko onog da smo odavno zreli ljudi? Jesmo li?
Old 01-01-2012, 06:25 PM   #32
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

uglavnom se slazem sa svime sto je reko wladymeer, sve je istina... tu smo gde jesmo, ali na kraju krajeva lepo je kad i to chudo moze da se priusti pa stoga cu zadrzati svoje misljenje i chestitati gosn dabearu na kupovini, da se vi nama lepo sluzite i da iskoristite napredne funkcije mocnog nam epla na najbolji nacin, lepo bi bilo kad bi svi ovde mogli da priustimo tako nesto, u tom stanju ne bi bilo nadmetanja sta je bolje... (evo ja vam u novoj 2012 zelim da svi imate po jedan)

na neki nacin za android je lose samo sto sve vise proizvodjaca muzickog hardvera fokusiraju proizvode za iphone/pad, koji mogu da budu jako korisni, npr alelis oni deckovi sa dodatnim in-outima, zatim od ik multimedie one iRig naprave, usmereni stereo mick setovi za intervjue, pa boss gitarski procesori i jos mnogo drugih predstavljenih na namm-u i ostalim sajmovima, pa stoga apple-ovi proizvodi stvarno mogu da pronadju svoje mesto u kako homeproject tako i vecim studijima sirom sveta... licno mislim da sa tim dodacima i padovi i phonovi stvarno mogu da pokazu sta umeju, inace ovo ostalo, igrice, stripovi, slike... i`am ja to i na pentium 2
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 06:27 PM   #33
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ajde stvarno da zaokruzimo sad..?

Poenta je da "SVAKA RUPA NADJE ZAKRPU!" Od vajkada se to znalo!!

Mogu da nas bombarduju sa reklamama koliko hoce, ali ako neko nema - onda nema, i kupice nesto jeftinije!!
Zato ima i automobila od ?5,000 i od ?500,000...zvucnika od ?5 i od ?150,000, telefona od ?10 i od ?7,500 itd itd itd...

kome sta treba - on kupi (ako moze) - kraj price!

Koja je svrha ubedjivati nekoga da je nesto bolje / losije i da je glup ili sta vec ako je kupio nesto (sto mu ne treba?)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 07:25 PM   #34
iatros
Member

Uglavnom se mogu sloziti sa Dabear-om. Imao sam i Android i Blackberry, koji koristim samo zbog tastature bez BIS-a i samo prepaid. Kritikovao sam iPad na početku sa riječima da je samo jedan veliki iPhone. Međutim poslije du?e usporedbe svih trenutno aktualnih tableta odlučio sam se za početnu varijantu iPad bez 3G jer imam već iPhone. Tako da koristim 3G sa iPhone-a.

Mogu samo reci da je sigurno jedna od najboljih investicija u skorije vrijeme. Toplo preporučujem za one koji sebi mogu da priu?te. Imam stotine knjiga i dokumenata na Goodreader.

Siguran sam da će ubrzo i Galaxy Tab biti na nivou iPada. Galaxy S 2 je već ozbiljan konkurent iPhonu.

Sto se tiče Flasha, neprimjecujem da mi nedostaje. A potro?nja struje je danas odlučujući faktor jer se skoro sve pravi za mobilne sprave. Da sam predvidjeo kupio bih sebi na vrijeme masu ARM (RISC processor) dionica na kredit.

Pozdrav.
iatros is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2012, 07:39 PM   #35
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
Uglavnom se mogu sloziti sa Dabear-om. Imao sam i Android i Blackberry, koji koristim samo zbog tastature bez BIS-a i samo prepaid. Kritikovao sam iPad na početku sa riječima da je samo jedan veliki iPhone. Međutim poslije du?e usporedbe svih trenutno aktualnih tableta odlučio sam se za početnu varijantu iPad bez 3G jer imam već iPhone. Tako da koristim 3G sa iPhone-a.

Mogu samo reci da je sigurno jedna od najboljih investicija u skorije vrijeme. Toplo preporučujem za one koji sebi mogu da priu?te. Imam stotine knjiga i dokumenata na Goodreader.

Siguran sam da će ubrzo i Galaxy Tab biti na nivou iPada. Galaxy S 2 je već ozbiljan konkurent iPhonu.

Sto se tiče Flasha, neprimjecujem da mi nedostaje. A potro?nja struje je danas odlučujući faktor jer se skoro sve pravi za mobilne sprave. Da sam predvidjeo kupio bih sebi na vrijeme masu ARM (RISC processor) dionica na kredit.

Pozdrav.
I ja sam uzeo bez 3G (32GB).

Inace - hvala sto si spomenuo Goodreader - nisam znao za to - pogledao sam sad sta je - OPAK app !!! Kupljeno !!
Old 01-01-2012, 10:48 PM   #36
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ono sto mi smeta u modernim recenzijama jeste sto u 99% zaobilaze mane. Stagod da kupis kao da si ub'o premiju! Stoga i moj onakav prvi post posto ispada kao da iPad2 nema ama bas nikakvu manu.

Sto se tice audio aplikacija, proveri Rudessov G.E.O. to je valjda prvi program koji koristi virtualMIDI tako da moze da posluzi kao MIDI kontroler za aplikaciju koja radi u pozadini, npr. da preko G.E.O. sviras aniMoog ili neki hardware modul. Layout mu deluje dosta intuitivno, mada ne znam koliko ti se svira
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 09:53 AM   #37
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kad sam rekao da se pojavljuju igrice koje su skoro u klasi sa PSP ili XBox,mislio sam na nesto ovako.. FENOMENALNO su uradili!!

Old 02-01-2012, 10:33 AM   #38
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Moritz. lako te je razumeti, ali ne?to te?e pona?ati se u skladu s logikom koju iznosi?. Shvata? i sam da industrija ne miri?e ideologiju upotrebljivosti t.j. praktičnosti, već upravo suprotno - cilj je zavladati potrebama koje nisu prirodne, već su odraz globalističke ?ivotne filozofije tro?enja i kupovine. Da nije medija koji milijarde ljudi svakodnevno bombarduju, odnosno vaspitavaju na komandu pomenute doktrine, verovatno ni mi ne bi smo gubili vreme razglabajući o tome koja je igračka lep?a... Kakva korist od toga, ako ćemo se slo?iti oko onog da smo odavno zreli ljudi? Jesmo li?
Samo treba da shvatimo da svi imamo jednu fenomenalnu stvar u svojim rukama - MOC IZBORA
Ako ja nesto ne zelim, ili smatram da mi ne treba nema te reklame ili trenda koji ce me ubediti u suprotno. Naravno koliko ljudi toliko i cudi, neko je podlozniji utiscima sa strane a neko opet vise veruje svojim licnim - opet potencijalna tema za beskrajnu raspravu sto naravno necemo

Sto se muzike i iPad-a tice trenutno je jedina ozbiljna platforma, Android kaska zato sto u samom OS-u nije podrzan MIDI i Audio kao na iOS.
Trenutno je u toku peticija (pokrenuta od strane nekoliko proizvodjaca profi iApps) da Google promeni kod Androida i implementira sve potrebne stvari da bi MIDI i Audio radili kao na iOS-u.
Znajuci da Google ne voli da kaska , a posebno ne za Apple, mislim da ce se to promeniti u skorijoj buducnosti.
Opet ponavljam, krajnji korisnik ce opet imati koristi

U poredjenju sa iOS, Android "jebe" to sto je suvise otvoren pa nije moguca kontrola razvoja i kvaliteta aplikacija kao na iOS, koji je sa druge strane idiotski zatvoren... najbolje je negde izmedju.

Hvala tehnici sto je dosla dovde gde je sada, jer zahvaljujuci njoj SVAKO moze da radi KAKO MU ODGOVARA i da opet ostvari svoju ideju i zamisao.

Magnetofon -OK
HD Recorder - OK
DAW - OK
iPad - OK
Android - OK
Sve zajedno na gomilu - OK

Sta god, samo radite to sto treba da radite. Izgovora ce biti uvek, ali na kraju se racunaju samo rezultati

Ziveli , srecna vam nova i da budete nasmejani srecni i da vam mantra u 2012 godini bude VISE PARA ZA MANJE POSLA
Old 02-01-2012, 11:16 AM   #39
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
kad sam rekao da se pojavljuju igrice koje su skoro u klasi sa PSP ili XBox,mislio sam na nesto ovako.. FENOMENALNO su uradili!!
Eto šta jedno slovo uradi - progutao si P u PSP u prvom postu pa je ispalo da misliš u klasi PS3jke

Ono što u tom segmentu svakako raduje jeste što će multiplayer opcija konačno ići u smeru da svako ima svoj ekran i da se povežemo preko bluetootha i da se igramo bez ikakvih problema
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 12:38 PM   #40
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Samo treba da shvatimo da svi imamo jednu fenomenalnu stvar u svojim rukama - MOC IZBORA
Ako ja nesto ne zelim, ili smatram da mi ne treba nema te reklame ili trenda koji ce me ubediti u suprotno. Naravno koliko ljudi toliko i cudi, neko je podlozniji utiscima sa strane a neko opet vise veruje svojim licnim - opet potencijalna tema za beskrajnu raspravu sto naravno necemo ...

Magnetofon -OK
HD Recorder - OK
DAW - OK
iPad - OK
Android - OK
Sve zajedno na gomilu - OK

Sta god, samo radite to sto treba da radite. Izgovora ce biti uvek, ali na kraju se racunaju samo rezultati
To je to.
Skidam kapu na retko trezvenom razmi?ljanju.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules