Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2011, 10:45 PM   #31
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.
Ko su iskreni fanovi ??
Fan je onaj koji prati bend / ide na koncerte / kupuje karte za te koncerte / kupuje muziku / CDs / majce itd...
Ni jednom bendu netrebaju fanovi koji sede kuci i slusaju piratske mp3...
Ako se nekome nesto "servira" i to mu se dovoljno svidi da kupi kartu za koncert - sta je tu lose ???

Kod nas mnogo ljudi slusa neku prastaru muziku i propusta mnogo nove dobre muzike...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 10:47 PM   #32
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.

bas ni jedan kvalitetan rad nisi cuo na forumu?

ja sto sam slusao, noonchaka i disco violence rade vise nego dobro
Old 14-10-2011, 11:07 PM   #33
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome ?to poku?avaju. Oni zaista ?ele da budu USPE?AN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj ?ikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, poku?avajući da iznedri ono ?to se malo kome u?u?kanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog ?ivotnog mota. Evo i linka:
Old 15-10-2011, 08:49 AM   #34
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

?ikica Simić: "Rock do?ivljaj je za mene veoma intimna stvar. On nije masovna histerija, urlanje na koncertima, ?utke i crowd-surfing."
Old 15-10-2011, 10:26 AM   #35
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome što pokušavaju. Oni zaista žele da budu USPEŠAN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj Žikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, pokušavajući da iznedri ono što se malo kome ušuškanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog životnog mota. Evo i linka:

uuuffff..naterao sam se da pogledam sve ! To je samo jedan lik u svom svetu u kojem se "sakrio" i napravio neku svoju pricu i sliku o tome - a koja se posle pokazala pogresna (kad je video tog mega bluzera kako broji pare od svirke u kafani..)
Znam toliko ljudi koji su imali jednu sliku o Londonu i muzici i kad su dosli ovde sve je to palo u vodu....
Svako ima neke svoje tripove i poglede na zivot i na svoje uspehe i neuspehe i neko ih kanalise kroz rad i stvaranje, neko kroz kafanu i pice, neko sve vreme krivi druge i sistem (i kojekakve konspiracije) za svoj neuspeh, itd itd..
Rokenrol (ili ti danasnja muzika, hip hop / grunge / elektro / metal sta vec..) je faza kroz koju prolazi sva omladina u pubertetu. Treba im nesto uz sta moze da skace, malo divlja, znoji, buntuje....evo sta rade na Skrillex koncertima (??? koncert...mislim pusta muziku)

Neki ljudi (omladinci) vecito ostanu u tom pubertetu !! Ne sazreju, i ostaju na tom nivou..nekad to ispadne dobro..taj neki rad ima mladalackog duha...nekad nista ne ispadne.
Kao sto i on kaze ..u pitanju je (jako mala) manjina ljudi.
Oni "koji se nadju" u muzici i opredele se da se time bave do kraja zivota, ocekuju i da zive od toga - sto je sasvim normalna stvar.

E iz tog razloga se ta njihova muzika menja, zato sto se publika menja, stara publika postaje starija (i uglavnom napusta rokenrol) a nova se pojavljuje )i ta nova ima neka druga merila koja trazi u tim starim rokerima) i oni se polako prilagodjavaju toj novoj publici itd..
Sve je to normalno, nije nikakvo "prodavanje"...to se zove evolucija.

Da ja nisam clan foruma i sad snimim neki dokumentarac gde u sat vremena iznesem te neke druge stavove i poglede, sa dokumentovanim pricama i podatcima...ljudi bi drugacije to gledali i primili.
Ovako, prica "neko ko se prodao za pare (koje pare bre? alo?)..)

Pa i Mocart je svom ocu pisao kako mu je GLAVNA stvar i prioritet da uzme sto vise para od muzike jer mu je frka (trebaju mu pare za raznorazne troskove !!!)
Da je "odradjivao" neka sranja od muzike za pare (kao sto se kod nas to tretira) ne bi imali to sto je on uradio, danas.

Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!

A isti ti klinci ce vec za par godina da sve to zaborave i pocnu da zive neki (normalniji) zivot...

Mislim, besmisleno je toliko preglabati o necemu sto jako jako jako mali broj ljui u normalnom zivotu primecuje.
Sve to ....muzika / film / strip / animacija / brodomodelarstvo / pecanje itd,,,su delatnosti koje upraznjava MALI DEO populacije...to mali svetovi u velikom svetu..i u nekom momentu ti ljudi misle da je to NAJVECA I NAJVAZNIJA STVAR NA SVET ( a nije!!)

Ja sam se zapanjio kad je davno u neki kafe (u kome sam radio) usao mladi covek, lepo obucen, ima mega posao, radi u dobroj firmi tu u kraju, super skolovan, pametan lik....u kafeu svira George Michael..i on kaze "super muzika...ko je ovo?" Ja (sav zacudjen) kazem Georege Michael...a on samo slegne ramenima i kaze: "nikad cuo...!!
Ince uto vreme George Michael je BIO velika zvezda, na radiju TV, tako da ga je bilo jako tesko zaobici !!! To samo pokazuje koliko je taj (muzicki) svet mali...i nebitan ostatku populacije !

uh....

PS - jos jedan citat: Na vrhuncu svoje karijere i slave, sede u kafani Pete Waterman i njegovi partneri (Mike & Matt) ..Waterman kaze:"Sta mislite koliko ljudi u ovom pabu ima nase ploce kuci?" Ova dvojica, k'o iz topa odgovore: "Niko !"
Waterman klimne glavom i kaze: "Mi smo onda u pogresnom poslu !!!"

(Inace Waterman & Co su imali preko 100 (!!) Top 40 singlova, prodali su vise od 40 miliona ploca, tokom 80-ih ranih 90-ih..) Jos jedan prilog o tome koliko je muzic bizz bio mali - a sada je jos manji (i samim tim jos nevazniji 99.9% populacije !)
Old 15-10-2011, 10:48 AM   #36
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
uh....
Uh, stvarno. Ovo tvoje pisanje me je podsetilo na film Specijalno vaspitanje. Bekim Fehmiu odr?i Slavku ?timcu čitav traktat o ?ivotnim vrednostima, krene niz stepenice, Slavko ga pozove "Nastavniče!", Bekim se okreće, očekujući valjda da je Slavko ne?to shvatio iz cele priče i da će sad da postavi neko ključno pitanje, a ovaj će: "Jeste li vi ono malopre pili ?ampon?"

Jeste, DaBear, ?ikica Simić je pio taj ?ampon.
Old 15-10-2011, 11:39 AM   #37
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!
Sve je to tako kako ka?e?, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh

Pozdrav,

Vasa
Old 15-10-2011, 11:47 AM   #38
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Sve je to tako kako kažeš, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh

Pozdrav,

Vasa
Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)
Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)

A onda se i Zikica ukljucio..? eh?

Uostalom..kad je neki thread uspeo da se odrzi a da tema ne ode u tri lepe ??
Old 15-10-2011, 01:10 PM   #39
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)
Ako misli? na Igora, on nije napisao NI?TA od toga. Nijednom rečju nije nagovestio kako smatra da je Đule bio iskren pa se promenio...

Quote:
Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)
Ogromna većina ljudi (među njima i Igor i ja) je Đuletu odala priznanje za menad?ment i marketing. I ?ta sad, ne smeju da ka?u sve ?to misle, nego moraju da se izra?avaju isključivo kroz proste rečenice (ili makar bez "ali")?

?ta ga znam, po?tujem ljude koji ne uzimaju stvari zdravo za gotovo, makar ne bili vrhunski muzički profesionalci. Takvi često bolje sagledavaju stvari od onih koji sve svoje intelektualne sposobnosti tro?e na stvaranje muzičke karijere. Ali "to sam samo ja", a ovo je samo forum.

Pozdrav,

Vasa
Old 15-10-2011, 04:25 PM   #40
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Mene od Van Goga odbija jedan paradoks. Vecina uspesnih muzicara kroz svoju mladost i adolescenciju pokazuju svoj ego, napaljenost, napichene frizure i pozeraj. Na kraju krajeva, mladost i jeste vreme za tako nesto. Posle tridesete ti muzicari nekako stasaju, postaju skromniji, daju umerenije intervjue...jednostavno odrastu (okej ima izuzetaka, billy idol je i dalje isti ali razlog tome je sto je on muzicar cije vreme je davno proslo i on zivi od starog izgleda i slave). Kod Djuleta je to islo obrnuto, on je na pocetku bio najnormalniji a sad u svojim poznim srednjim godinama izigrava napaljenog pubertetliju i ponasa se kao moj bratanac srednjoskolac. Neverovatno je koliko ga u tim godinama i sa toliko iskustva slava drma u glavu. Dakle, ne nervira mene muzika Van Goga. Nervira me taj STAV.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules