Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2011, 02:34 PM   #31
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Gde je gre?ka

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post

Ali, on topic.
Sam da podsetim, topic je o tome da li se čuje u onom snimku kako klopara mehanizam hi-hata. Snare replacement sam pomenuo onako uzgred...
Old 25-03-2011, 02:53 PM   #32
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Sam da podsetim, topic je o tome da li se čuje u onom snimku kako klopara mehanizam hi-hata. Snare replacement sam pomenuo onako uzgred...

Ja sam poslu?ao na slu?alicama i nisam čuo nikakav problem
Old 25-03-2011, 03:06 PM   #33
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ja sam poslu?ao na slu?alicama i nisam čuo nikakav problem
Evo bubnja, tu se čuje:

http://soundcloud.com/ddjuric/kloparanje
Old 25-03-2011, 03:14 PM   #34
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
da li se čuje u onom snimku kako klopara mehanizam hi-hata.
Jok more, za?to se opterećuje? time?

Kao ?to reče Big Bockie - nije problem u tehničkim gre?kama. Problem je u tome kako je (i ?ta) odsvirano. Da se nadove?em na Vračevu/DaBear-ovu opasku o bubnjarevoj "razigranosti": čoveku prosto ne polazi za rukom da u isto vreme bude i razigran i ritmičan/muzikalan. A vala i gitarske fraze (pa i bas u velikoj meri) su onako nedefinisane, pa sve zvuči kao da se svako razigrava za sebe, a nigde zajedničkog groovea. E, zato treba da snimite ponovo, a ne zbog tehnikalija.

Pozdrav,

Vasa
Old 25-03-2011, 03:18 PM   #35
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ma... to ti čuje? zato ?to zna? ?ta hoće? da čuje? Ja čujem samo svađu u tempu/ritmu/groove-u između kicka i dobo?a

Pozdrav,

Vasa
Old 25-03-2011, 03:23 PM   #36
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:

Mislim da nisi napisao u čemu je problem i stavio ovaj link samo sa bubnjem, da nitko ne bi čuo nikakav problem.
Old 25-03-2011, 04:09 PM   #37
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Jok more, za?to se opterećuje? time?

Kao ?to reče Big Bockie - nije problem u tehničkim gre?kama. Problem je u tome kako je (i ?ta) odsvirano. Da se nadove?em na Vračevu/DaBear-ovu opasku o bubnjarevoj "razigranosti": čoveku prosto ne polazi za rukom da u isto vreme bude i razigran i ritmičan/muzikalan. A vala i gitarske fraze (pa i bas u velikoj meri) su onako nedefinisane, pa sve zvuči kao da se svako razigrava za sebe, a nigde zajedničkog groovea. E, zato treba da snimite ponovo, a ne zbog tehnikalija.
Rekoh već, trebaće nam vi?e desetina tejkova po pesmi da napravimo stvari kako dolikuje. To i jeste razlog za?to nam treba sopstveni prostor za snimanje. Zasad nam sve zvuči neuporedivo bolje i čvr?će kad snimamo u?ivo bubanj/bass/gitara nego na klik (kao u ovom slučaju).

Quote:
Originally Posted by Surfer
Mislim da nisi napisao u čemu je problem i stavio ovaj link samo sa bubnjem, da nitko ne bi čuo nikakav problem.
Mene zeza ?to sam to slu?ao u?ivo dok je snimano, pa mi i u miksu non-stop odzvanja. Jednostavno nemam osećaj koji je nivo tolerancije takvih stvari pri snimanju bubnjeva.
Old 25-03-2011, 04:29 PM   #38
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

moja standardna studijska praksa je da snimam bubnjara u maximalno 5 tejkova, prosečno, jer ako je dobar, kaže mi šta ima u prvih 2-3, a ako je loš, posle 5-6, postaje još gori. Snimam tejkove jedan preko drugog, pa onda koristim laneove iz Cubasea da napravim od toga jedan čestit celovit tejk. I od babe čas posla nastaje devojka U zadnjih godinu dana, nisam imao sešn gde je bubanj za ceo album oduzeo više od 3 radna dana, sa sve nameštanjem sounda i štimovanjem. Posle ovisno o tome koliko je loš bubnjar, provedemo još x ili xy dana u editingu. Ali dobijemo jako jako zdrav i ubedljiv rezultat
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 04:47 PM   #39
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Arthur je kako vidim ODLICNO razradio sistem ! Bravo
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 05:34 PM   #40
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Zasad nam sve zvuči neuporedivo bolje i čvr?će kad snimamo u?ivo bubanj/bass/gitara nego na klik (kao u ovom slučaju).
Pa u tom slučaju prosto zajebite klik! Ako bolje zvučite kad svirate kao trio bez klika - snimajte se odmah kao trio (bez klika), pa i po cenu siroma?nijeg ozvučavanja bubnja ili čega već (zbog nedostatka mikrofona ili izolacije instrumenata).

U okviru sistema rada za koji ste odlučili sigurno nećete postići ni tonsku ni muzičkotehničku perfekciju, koliko god se trudili. Ono na čemu pak ima smisla insistirati je zajedni?tvo benda, autentičnost izvođenja u datom trenutku, takve stvari, makar po cenu tehničke "traljavosti". Insistirajte na onome ?to vam najbolje ide (zajednička svirka, kako ka?e?) umesto da tro?ite energiju na re?avanje tehničkih detalja. U suprotnom ćete dobiti izvođenja koja nit' smrde nit' miri?u, sa zvukom koji nit' smrdi nit' miri?e. Jebiga, ne verujem da vam je to cilj.

Jeste off topic, ali ne?to me ba? briga za to

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules