|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To o cemu pricas moze samo da smanji fazne razlike jer samim tim (posto je kontra blizu dobosa,mislim na mic kontre i razdaljinu od OH) se smanjuje razlika i na tome, pa kontra bude samo jos vise "u gruvu" sa OH...... Bitch je u pravu, na bubnju nije toliko izrazeno jer su relativno male razdaljine u pitanju. Sem toga, licno, kao bubnjaru,a dosta vremena provodim na zvuku bubnja, ovo je sigurno nesto sto nekako "sjedini" sound bubnja do tancina koje volim da cujem... ![]() Otvori neki stari projekat pa probaj... Kazem, nema astronomskih razlika, cak se i na drum solo ne mora ni cuti na prvu loptu, ali se oseca u mixu...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 06-02-2011 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
MAO
|
![]()
ovog sam se setio jer sam ranije imao problem sa sinhronizacijama preko MTC i spdifa, ono kad ceo bubanj prebacuješ po dva kanala pa se sve ipak raspadne. Ondak sam ja uzeo i slagao sve po dobošu i sećam se da sam imao opake flemove upravo hajheta... al dobro, probaću sutra detaljnije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
Ima jedna zanimljiva debata na slutzu vezano za te room mikrofone.. Dilema je -mono ili stereo room mikrofoni... Opet neki hi-passuju the hell outa signal a drugi koriste room (ne toliko udaljen) kao osnovu bubnja. Zato kao ?ele mono da bi imali koherentnu sliku niskih frekvencija i bili sigurni da se tu ni?ta nije potrlo po fazama. Sad, tu pada u vodu logika da se elementi bubnja paniraju po stereo slici iz overheadova.. (klasičnih overheadova). S druge strane, udaljenijim room mikrofonima je primarna funkcija ambijent pa i ne mogu da "pokvare" stereo sliku bubnja i ako je mono u pitanju ali stereo snimak opet sadr?i vi?e informacija o prostoru pa to deluje prikladnije za tu ambijentalnu ulogu. U RSL studiju u Sloveniji sam video da koriste mono room mic ba?, ba? udaljen (ogroman i tretiran recording prostor) pa im je tu U67 dobro do?ao usmeren u totalno nekom levom smeru, pa i u neki zid sa strane ili taj prema kome bubnjar gleda-znači mikrofon okrenut suprotno od bubnja.. Ko će ga znati... imati, probati pa videti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Member
|
![]() Quote:
super. ![]() znaci to je to. s ovim ko da saznajem da amerika postoji. ![]() skinuo trake nirvane. dobro, na in utero albumu je bila ideja ko da su u nekom box-u pa su sa steve albini-em isli postici tu neku klaustrofobiju ali zbilja polako dodavajuci u session-u room majkove se dobiva kompletnost, filing da si na probi u garazi i nabijas s bendom. takodjer isto tako neke blentave kanale, ko da su postavljeni bezveze po prostoru, imaju queen-ovci. kasa, dobos, close majkovi, stereo par overheada, a onda slijede neke weird kase iz dupeta snimano pa neke činele, valjda iz druge prostorije snimano, nemam pojma ali ti kanali na solo zvuce neupotrebljivo, besmisleno, s obzirom da odprilike znam kako bi zvucao koji kanal koji se snima normalka. ti dodatni kanali stvore duplo veci stupanj realnosti i punoce. po svakom kanalu po malo punoce/teksture/different izvora koji automatski stvara drugaciji eq instrumenta... pa se nabere. pa onda sve to pod neki commpression buss, uf zvuka! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Može da bude srećno rešenje ali čisto da se ima u vidu... Približavanjem se teoretski menjaju frekvencije koje se potiru ali i njihov broj.. broj "rupa" u signalu.. Ima formula kojim se to računa ali... ko to radi? ![]() ![]() Last edited by waster; 07-02-2011 at 11:26 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
De si doVla, kućo stara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Imam utisak da ljudi "jure" room zarad toga sto retko imas upotrebljiv reverb,da li room ili space, mislim na plug-ove, mislim, ok, kaze Niksha sve su to kompjuteri, samo nemaju Facebook, slazem se, ali jebem mu mater, daj mi ovo!!!Bezveze je,nema veze, ali suvo je ko barut, u snimku, i jos je gejtovano do booola! Da bude najgore, spravu nisam imao vremena da detaljno tweakujem, posto sam iznajmio na dva dana i ovo je samo preset sa editom vremena, a kamo'li da sam sedeo par dana na pesmi... Nisam ni ja dokon, ali svasta sam isprobao i novo i staro i mozda i dobijem fazon , ali ne i sound, nema ove "gustine" i "drive"-a to na -30db....!!! (Lex-PCM 70) 2 osnovna poteza na EQ i svira...! Evo i ovo je bas Room i pazi ovo! Drum solo na 4:00... Mozda ljudi u potrazi za "dobrom sobom" slikaju mikrofonima radje....ne znam... Opet, ne kazem da tako treba, ali to je moje iskustvo...trip,sta li...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 07-02-2011 at 08:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Bockie, sa moje tačke gledi?ta ovaj tvoj "room" zvuči savr?eno. Ako nije problem daj jo? koji podatak, kako si kompresovao, gejtovao, itd.
![]() |
#40 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nikakva nauka... Sprava kida plombe i to je to... Ali opet kazem da je ovo moje iskustvo, ja sam verovatno nesposoban da ovo dobijem native plug-om... No to nema veze sa temom...ccc.... Overi... Na snimku su recimo skoro totalno "odrezani"... Kad sam zabo spravu, odlucivao sam 13 sekundi...i odrezao room sa overa... Ali ova mjuza je takva, ipak, da je neki "garage" bend, razmislio bih debelo...! Citao sam u jednoj knjizi da neki glavonja stavlja jednu 57-icu na 2-3 metra ispred kompleta pa da se sa njom igra, pa nekad uspe, nekad ne, ali da je to kao dobar fazon... Prica ima smisla...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 08-02-2011 at 04:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mihailo Tomanović - Čarolija (Overheads Dance rmx) - novi singl - chekirajte :) | balthazaar | Promocija radova | 8 | 09-12-2010 04:08 AM |
Overheads mikrofoni! | radsoul | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 32 | 05-10-2006 05:13 PM |
Double enjoy | Eon | Promocija radova | 17 | 23-11-2004 02:21 PM |