|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Moze li neki sampler da se podigne nezavisno ud Cubasea (kontakt npr) i da ima svoje asio kanale?
![]() |
![]() |
#32 |
Administrator
|
![]()
Pa trebalo bi da moze (ako se stavi release asio in background) i ako to ASIO driver odredjene karte podrzava. Treba probati, milion kombinacija ima jbg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Meni nije problem u sto se tice sekvencera na 64 bit platformi ...sve to odprilike lepo radi...
Ali me dusa boli sto mnogo stariji vst instrumenti ne mogu da se instaliraju i ne mogu da rade...a imaju prelepe boje....koje sam ja potego u masi projekata..... i nisam im nasao zamenu u novijim vsti-ma koji oce da svare 64 bit. To je razlog zasto sam i dalje na xp32......sve kazem sebi daok zavrsim te projekte...al posto to ide sporo ...verovatno ce i moja modernizacija doci za velikim zakasnjenjem... S druge strane....po prvi put imam sistem gde sve radi....pa ono ....ne smem da diram nista.... i tako... A sve to sad ne diram ..jer sam pola zivota potrosio instalirajuci ..deinstalirajuci......nervirajuci se..... sad kad sve radi konacno malo prostora za muziku ....zbog koje je sve i krenulo...a vremenom je otisla u drugi plan...pred sarenom slikovnicom.....svega i svacega sto moze da se proba isproba......a gde nestade muzika.... Treba sebe nekad pitati sta ja to radim..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
I pogled sa jos jedne strane:
Kad covek ima mnogo rama na raspolaganju zna da se razmase ...i da pretera.....otvori 300 instrumenata i 40 kanala.....a pritom zagusi aranzman..... Malo nas ima meru... Meni se svidja ovo kad imam malo rama (4gb) pa me to malo sputava tera me da mislim sta mi u pesmi zaista nije potrebno i sta cu da ugasim da bi na njegovo mesto ucitao nesto drugo.... ... i tako mlo freezujem ...malo mixdownujem......malo i u laksim vstima trazim lepe farbe.....i ne rasplinem se mnogo... eto moze i tako da se gleda... sa druge strane nekad popenim kada mi tri farbe sa EWQL Platinum orkestra zapushe ram.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Superoperater
|
![]()
Moze i tako da se gleda
![]() Problem su razni BFDovi, Omnisfere i sl, koji gutaju RAM kao besni. NPR kad otvorim projekat i stavim omnisferu *bez semplova* - pojede vise od 150 MB... Par takvih plugova i ode sve u... A realni limit u osnovnoj verziji XPa (znaci bez ikakvih optimizacija) je 1.5 do 1.7 GB i onda - puca. Nisam ni bio svestan koliko mi je puta projekat pukao navodno iz cista mira, a u stvari zbog memorije. Kasnije sam proverio: napunim RAM da proces zauzme do 1.7 GB i pucanje je zagarantovano ! Tako da ne mora da znaci da su VST uvek krivci. Posle sam malo istrazivao po netu, malo eksperimentisao i dosao do zakljucka da kada imam taj 64bit sistem, a 32bit cubase, ova granica pucanja je na oko 3 - 3.5 GB! Dakle mogu najzad da upotrebim normalno memoriju. E sad, gosn Alek tvrdi da i XP moze da se optimizuje (postoje ti neki 3GB svitchevi i sl), ali meni nije to nesto znacajnije uspelo - uspeo sam da oslobodim do 2.8 GB rama (ostalo je preklopljeno mapiranjem hardvera), a cubase jedva da je "narastao" na 2.1 GB pre pucanja, pa sam ipak odlucio da odem na 64. Na 64bit rade *svi* pluginovi koje sam probao (u 32bit modu naravno) i stariji i noviji - mada stalno jurim neke updatovane verzije. Ako mozes da nabavis sve drajvere koji stabilno rade na 64bita - svakako vredi pokusati. Moja strategija je bila da instaliram Win7 64bit na poseban hard/particiju - to je napredniji sistem i u bootu sam namesti izbor OSa - tako da xp ostane. Polako sam punio Win7 jer u pocetku ni audio driver nije radio lepo, dok nisam dosao do toga da sada iskljucivo njega koristim. Nove projekte lepo zapocnes tamo, pa vidis da li ti se uopste isplati zezancija... Ako ne, ostaje ti XP na kome si i do sada radio i nista ne gubis... Jednio se postavlja pitanje duplih instalacija VSTova - one manje sam stavio naravno u drugi VST folder, a ove sto zauzmu po jedan hard (Kontakt, Omnisfera, Trillian...) iskoristis banke sa stare lokacije a njih isto stavis u novi VST folder... ...Ali opet ce ti trebati sati i sati reinstalacija, ceprkanja... ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-07-2010 at 12:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
ntko je spomenuo nekakaw tweek u power opcijama i accaunt manageru, ali ne pronalazim konkretno napisanu "stvar" koju treba izmjeniti pa bih molio pomoć..
A trenutno imam win7 64 (ultimate), sa 8GB naravno sve crackovano i slično, a razmišljam o prelasku na Win7 Home 64 pa me interesira vaše mišljenje; s obzirom da mi kojekakve stvarčice ne trebaju; pogasio vizualne efekte, media player ne koristim, ni win. defenfder itd... Gledao sam usporedbe ali su prilično kratke i na težem engleskom ![]() il da idem na profesional? Last edited by tomycrosound; 22-08-2010 at 12:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
ma znam da razlike nemaju veze sa zvukom, ali nekako imam osjećaj da je puno toga pokrenuto, mislim na services..
Eo poisključivao sam hrpu toga gledajuć neki site, valjda neće bit probema... Ako netko ima kakvih tweeakova, bio bih zahvalan.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Superoperater
|
![]()
Pa ja sam pisao nesto o tome da se power management pretrese, jer je po defaultu na balanced sto je kod mene dovodilo do krckanja. Cak je i Cubase 5.5 update ubacio "on the fly" menjanje tog setovanja na High performance. Dalje, ne moras se muciti oko gasenja servisa - eventualno ugasi superfetch, i neke mrezne servise ako nemas u planu mrezenje ili net... Teme ne moras gasiti - ja APSOLUTNO nisam primetio razliku ako ugasim servis Themes, jer to odradjuje GPU... Cak pocne i vise da krcka i stuca! Mada, nikad se ne zna sa raznim drajverima raznih grafickih i audio kartica...
Downgrade na Home stvarno ne moras raditi jer je Home osiromasen za mnogo korisnih stvarcica koje ces mozda nekad i upotrebiti na DAW masini.
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
ovo za power znam što je, al accaunt manager nisam uspio isključit..
kao što sam rekao, poisključivao sam hrpu servicesa i ok je za sad ![]() A ove animacije itd sam poisključivao radi sebe, jer mi ide na živce to skakanje, više volim kad se sve događa trenutno, a ima i neka fora koja mi je zanimljiva, "show menu delay" stavit na 1, ubrzava otvaranje menija.. ...i što je "superfetch" i gdje se nalazi? ...pronašao ga, isključio, al nemam pojma ŠTO je to zapravo? Last edited by tomycrosound; 24-08-2010 at 05:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Windows 7 u audio produkciji | awacs | Audio Software | 72 | 08-12-2009 01:26 AM |
Da li postoji neki Audio Meter nalik na Pingin Audio Meter ali da radi na Windows 7?? | HM Produciton | Audio Software | 0 | 30-10-2009 11:37 AM |
Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition | Danny Lou | Audio Software | 19 | 18-12-2008 04:08 AM |
Audio Drajveri (MS Windows, OS X) | kejkz | Audio Software | 3 | 28-06-2007 05:09 PM |
:: Audio Ease Altiverb na Windows XP :: | lesha | Audio Software | 13 | 22-06-2006 12:51 PM |