|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
2. Da li je ovo izvodljivo preko jednog kompa ili mi ipak trebaju dva? 3. Koji je najjeftiniji (a da normalno radi posao) SPDIF konverter, posto Edirol ima opticki a EMU analogni SPDIF In/Out? Ima li i gde kod nas da se nadje ovih uredjaja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
MAO
|
![]()
Evo sad sam seo i detaljno pogledao konfiguracije izlaza i ulaza svog hardwera koji si pomenuo. I plašim se da imam loše vesti :S Mislim da u toj postavci stvari, nećeš uspeti da završiš posao zbog par ograničenja koje taj setup ima.
Prvo, Edirol ima samo optički spdif, koji nije adat, nego je 2kanalni što ti omogućava ukupno 10 kanala sa njim i još nekom karticom vezanom na njega. Drugo, Emu ima Adat i Spdif, i to je najšira konfiguracija, ali avaj, ima samo 2 kanala analogna. Treće, Behringer ima 8 analogna, a podržava i Adat ali ne i spdif :/ Jedino što je možda, ali samo možda moguće, jeste sledeći setup - ubodeš 8 kanala analogno u Behringer. Izađeš sa njega digitalno ADAt kablom na EMU. Ubodeš još 2 kanala na EMU i to je jedan ASIO u recimo Nuendu. Iz EMU kartice, optičkim kablom odeš u Edirol, čisto synca radi, i u Edirol pobodeš još koliko ti kanala analognih treba, i to ti je drugi ASIO, koji teraš u recimo Cubase. Veliko pitanje je da li je ovo uopšte moguće, a zavisi direktno od mogućnosti samog EMU-a da na Optički ulaz prima ADAT signal, a na optički izlaz da šalje Spdif signal. Skoro sam siguran da je ovo nemoguće podesiti jer 99% kartica imaju izbor da li im optički I/O služe ili oba kao ADAT, ili oba kao SPDIF (pritom pod oba mislim na ulaz i izlaz). Tako da ako namestiš da ti je ADAT na inputima, skoro sam siguran da će i na outputima EMU-a biti ADAT, koji Edirol, nažalost, ne može da prepozna čak ni kao sync informaciju. Probaj to da namestiš, ali mislim da ti neće dati tu mogućnost. Čak i onda, ovo je jako nestabilna i loša konfiguracija, obzirom da je tu master clock celoj kompaniji, upravo najlošija sprava u lancu,a to je Behringer. Moj topli savet ti je da razmislite o prodaji neke od tih igračaka i kupovini nečeg što vam može obezbediti dovoljan broj kanala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
U nekom drugom Thread-u sam procitao da ADA8000 radi iskljucivo i samo ako su ukljuceni i In i Out na ADAT-u tako da nece moci sigurno ta varijanta da EMU na ulazu prima ADAT a na izlazu salje SPDIF! Jedino moguce resenje je upravo ono koje sam naveo u prethodnom postu, a to je da se u SPDIF lanac ukljuci i analog-digital konverter (tipa ovog http://www.m-audio.com/products/en_us/CO2.html ili neki slicni uredjaj ako ste imali iskustva sa njima). Tada bi iz EMU-a isli analogno do konvertera odakle bi izasli optickim kablovima do Edirola.
Pitanja: 1. Ponavljam pitanje (ako je neko imao iskustva sa istim), da li imate neki predlog za SPDIF (analog-digital) konverter i gde ga nabaviti kod nas? 2. Arthure, koji bi bio tvoj predlog za eventualnu zamenu hardvera? Last edited by akordeonista; 24-03-2010 at 07:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
Ne ponavljaj pitanja pre nego što detaljno pročitaš šta sam ti napisao. To pod jedan, to nije Analogno-Digitalni konverter, nego format konverter sa coaxial na optical SPDIF a pod dve neće ti nimalo pomoći u ovoj situaciji jer u gorenavedenom scenariju ADAT sa Behringera na EMU, što znači da je EMU u ADAT a ne SPDIF modu.
A što se predloga za hardware tiče, moraš biti precizan po pitanju zahteva (koliko kanala, koliko preampa) i pre svega, naravno, raspoloživog budžeta |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
Nema potrebe za ljutnjom, samo se raspitujem!
![]() ![]() Emu ima i ADAT (opticki) i SPDIF (coaxial) In/Out, pa mi nije jasno zasto ne bi moglo da iz koaksijalnog SPDIF-a sa Emu-a izvedem kabl do konvertera a onda od konvertera optickim kablom do Edirola, kao sto sam opisao u gornjem postu? A sto se tice upgrade-a, nesto sto ima 8 ulaza a pozeljno je (ali za sada ne najbitnije) toliko i izlaza i ima mogucnost prosirenja (ADAT i SPDIF). |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
EMU i Behringera spoji ADAT vezom, da bi dobio 10 kanala preko EMUa. Emu i Edirol spoji SPDIF vezom, samo da bi postavio emu kao master clock za edirola i sa emu+behringer snima u jednom sekvenceru, sa edirol u drugom?
![]() |
![]() |
#37 |
MAO
|
![]()
e to sam vidiš prevideo, taj slobodni coax izlaz. Sorry za nadobudnost, i to neopravdanu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Senior Member
|
![]()
Ma opusteno Arthure, hvala ti u svakom slucaju sto se bar trudis da mi pomognes!
![]() Sumanut-i, bas tako sam i mislio da povezem stvari. Probelem oko prodaje Edirola je taj sto ta karta nije moja vec kolegina a on nije zainteresovan za prodaju iste a i rok je jako mali (snima se negde polovinom aprila) da bi se ulazilo u zezanciju oko prodaje. Palo mi je napamet da kupim Profire 2626 ali mi se trenutno ne daje 500e za nesto sto mi treba jednom - dvaput godisnje! Kad smo vec kod te karte, interesuje me kakav je u odnosu na nju Focusrite Saffire Pro40? Kakve su razlike (osim sto M-Audio ima jedan ADAT I/O vise), preampi, konverteri itd.? Last edited by akordeonista; 25-03-2010 at 01:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
MAO
|
![]()
nisam upoređivao, al mogu samo da potvrdim da je sasvim dobar profire. Bolje rade konverteri nego na starijoj maudio bratiji, a preampi mi se čine sasvim čistim i normalnim. I ne zaboravi mogućnost ProTools-a, zbog kojeg sam je ja i kupio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Da, ProTools sam zaboravio totalno! Mada u njemu nikad nisam ni radio, koja je konkretno razlika izmedju njega i nekog drugog sekvencera, naravno, pod uslovom da koriste istu kartu (u ovom slucaju ProFire2626)?
Inace, cena ProFire-a je oko 51.000 dinara dok je Saffire oko 44-45.000. Pretpostavljam da se za 50-60 eura vise isplati uzeti taj M-Audio, obzirom na to da ima dva ADAT-a i mogucnost ProTools-a. Mada me i Saffire zanima kako radi, i oni njegovi Plug-inovi, vrede li cemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Skoro audio/midi pitanje | Kal-el | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 08-06-2009 03:45 PM |
Vista i xp na jednom kompu, kako? | Danny Lou | Audio Software | 9 | 01-04-2009 01:22 PM |
HDD velicina na papiru i na kompu? | korenjak | Computer Hardware | 17 | 15-02-2009 04:54 PM |
USB audio karte | sRce | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 22-05-2008 10:38 AM |
pitanje: Maticna za audio | pike | Computer Hardware | 0 | 10-09-2006 12:21 AM |