Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-10-2009, 07:14 PM   #31
quake
Banned

Default Re: Revox BX350?Loudspeakers

Ja sam slusao revox zbog kog si zapoceo temu i mislim da sa aspekta onoga za cega ti treba ne treba da zalis sto je prodat.To mi je u jednoj radio stanici u kojoj sam radio bio glavni monitoring par godina.Taj zvucnik svira totalno "relaxirajuce",ne znam kako drugacije da ti ga opisem.Milina je sto ti svira 8 sati na dan na prilicnoj glasnoci a da ti nikada ne zasmeta,prilicno je precizan,jako malo koloracije i izoblicenja ali....nema basa koji pomera zeludac i prostornost mu nije jaca strana,sve je poprilicno ravno ali takodje i poprilicno velik zvuk,jasan.Odlicna kutija za te pare ali ne i za snimanje rep muzike zato sto mislim da ovaj zvucnik ne pruza tu neku napetu atmosferu u prostoru i pogotovo ne zato sto ce musterije uvek ocekivati da cuju nesto tvrdje od onoga sto ce revox da odsvira.Idealan su izbor za radio stanice i rad na aranzmanima,radis i ne umaraju te.Takodje su ovi zvucnici mnogo vise "studiski monitor" ako pod tim pojmom podrazumevamo ono sto pretpostavljam da svi podrazumevamo od recimo adama A7 ili dynaudio bm15 koji spram ovog revoxa isuvise kolorisu zvuk a sto se tice frekventne karakteristike ne mogu ni da mu primirisu.Prica o hi fi-u i studiskim monitorima je onako....izlizana odavno,pogotovo kada se rastave lepo na komponente neki "studiski monitori" pa vidimo da su driveri i skretnice identicni onima u hi fi kutijama.U nizem rangu cena razlika je uocljiva samo u natpisima,dizajnu i finisu box-a i eventualno se na kao ovim studiskim stavi neki stitnik preko drivera sa zadnje strane zbog kompjuterskog monitora sto je sa omasovljavanjem tft-a opet postalo proslost.Primeri za ovo su tannoy reveal,krk modeli,Dynaudio,adam riboni koje hi fi zaludjenici obozavaju itd i dobro je da je tako jer u principu zvucnike mozemo da podelimo samo da dobre i lose ma da i tu imamo problem sa ukusima,iskustvom......Vecina ovoga sto sam napisao je naravno samo moje misljenje ali neke stvari vezane za drivere itd su cinjenice...mozda bi na tebe revox ostavio sasvim drugi utisak,ko zna ali mu obavezno posveti paznju ako ikada opet naletis na njega,pogotovo ako je vezan na studer pojacalo,to je sigurno vredno iskustvo jer se radi o pomalo specificnom zvuku koji ja kasnije nisam vise ni na cemu drugom slusao.

Last edited by quake; 22-10-2009 at 07:19 PM.
quake is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 08:47 PM   #32
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Ja sam slusao revox zbog kog si zapoceo temu i mislim da sa aspekta onoga za cega ti treba ne treba da zalis sto je prodat.To mi je u jednoj radio stanici u kojoj sam radio bio glavni monitoring par godina.Taj zvucnik svira totalno "relaxirajuce",ne znam kako drugacije da ti ga opisem.Milina je sto ti svira 8 sati na dan na prilicnoj glasnoci a da ti nikada ne zasmeta,prilicno je precizan,jako malo koloracije i izoblicenja ali....nema basa koji pomera zeludac i prostornost mu nije jaca strana,sve je poprilicno ravno ali takodje i poprilicno velik zvuk,jasan.Odlicna kutija za te pare ali ne i za snimanje rep muzike zato sto mislim da ovaj zvucnik ne pruza tu neku napetu atmosferu u prostoru i pogotovo ne zato sto ce musterije uvek ocekivati da cuju nesto tvrdje od onoga sto ce revox da odsvira.Idealan su izbor za radio stanice i rad na aranzmanima,radis i ne umaraju te.Takodje su ovi zvucnici mnogo vise "studiski monitor" ako pod tim pojmom podrazumevamo ono sto pretpostavljam da svi podrazumevamo od recimo adama A7 ili dynaudio bm15 koji spram ovog revoxa isuvise kolorisu zvuk a sto se tice frekventne karakteristike ne mogu ni da mu primirisu.Prica o hi fi-u i studiskim monitorima je onako....izlizana odavno,pogotovo kada se rastave lepo na komponente neki "studiski monitori" pa vidimo da su driveri i skretnice identicni onima u hi fi kutijama.U nizem rangu cena razlika je uocljiva samo u natpisima,dizajnu i finisu box-a i eventualno se na kao ovim studiskim stavi neki stitnik preko drivera sa zadnje strane zbog kompjuterskog monitora sto je sa omasovljavanjem tft-a opet postalo proslost.Primeri za ovo su tannoy reveal,krk modeli,Dynaudio,adam riboni koje hi fi zaludjenici obozavaju itd i dobro je da je tako jer u principu zvucnike mozemo da podelimo samo da dobre i lose ma da i tu imamo problem sa ukusima,iskustvom......Vecina ovoga sto sam napisao je naravno samo moje misljenje ali neke stvari vezane za drivere itd su cinjenice...mozda bi na tebe revox ostavio sasvim drugi utisak,ko zna ali mu obavezno posveti paznju ako ikada opet naletis na njega,pogotovo ako je vezan na studer pojacalo,to je sigurno vredno iskustvo jer se radi o pomalo specificnom zvuku koji ja kasnije nisam vise ni na cemu drugom slusao.
Pa ja bas i zelim takav zvucnik koji nema taj bas koji drma, jer na svim zvucnicima gde sam slusao taj bas drugacije zvuci, naravno tu je veliki uticaj soba gde sam ih slusao, ali bih ja radio na tim kutijama koje cu kupiti (bilo to neki monitori, bio to neki hi fi ala Revox, Infinity ili sta ti ja znam), a za impresioniranje klijenata ce mi prijatelj napraviti ogroman hi fi na kojem cu im pustati stvari...Ja sam nekako i imao osecaj da tako sviraju, bez tog drmajuceg basa, precizno i kako da se izrazim monitorski..
Ali izgleda da su otisli a ja nisam u trenutku imao 200 E da ih uzmem, a sad ima nekih polovnih da se uzmu ali jedan lik trazi 350, a drugi 250 s tim da mu je jedno vesanje "zrelo za menjanje" kako on kaze

A reci mi Quake, jesi li mozda chuo Revox Studio 4 kutije? Negde kazu da si hi fi, negde da su monitori, smesna im je cena po kojoj mogu da se nabave, da li da se cimam da ih cujem?

Last edited by Jan; 22-10-2009 at 08:53 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 09:07 PM   #33
pecass
Member

pecass's Avatar

Ne znam da li si probao i ove :

http://www.kupujemprodajem.com/Infin...2725-oglas.htm

http://www.kupujemprodajem.com/Revox...2934-oglas.htm

a mislim da je ovo pogodak!!!!

http://www.kupujemprodajem.com/Yamah...8476-oglas.htm

Last edited by pecass; 22-10-2009 at 09:08 PM. Reason: greska
pecass is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 09:11 PM   #34
pecass
Member

pecass's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pa ja bas i zelim takav zvucnik koji nema taj bas koji drma, jer na svim zvucnicima gde sam slusao taj bas drugacije zvuci, naravno tu je veliki uticaj soba gde sam ih slusao, ali bih ja radio na tim kutijama koje cu kupiti (bilo to neki monitori, bio to neki hi fi ala Revox, Infinity ili sta ti ja znam), a za impresioniranje klijenata ce mi prijatelj napraviti ogroman hi fi na kojem cu im pustati stvari...Ja sam nekako i imao osecaj da tako sviraju, bez tog drmajuceg basa, precizno i kako da se izrazim monitorski..
Ali izgleda da su otisli a ja nisam u trenutku imao 200 E da ih uzmem, a sad ima nekih polovnih da se uzmu ali jedan lik trazi 350, a drugi 250 s tim da mu je jedno vesanje "zrelo za menjanje" kako on kaze

A reci mi Quake, jesi li mozda chuo Revox Studio 4 kutije? Negde kazu da si hi fi, negde da su monitori, smesna im je cena po kojoj mogu da se nabave, da li da se cimam da ih cujem?
Skoro je jedan studijski Bgd muzicar pazario iste i kaze da su vrlo referentne - po njemu

Ja ih nisam cuo - mislim da za te pare ih treba cuti
Old 22-10-2009, 11:18 PM   #35
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

uh kako bih uzeo ove infinity-e... da odvrnem i tresem zgradu..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 11:41 PM   #36
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by Jan View Post

Nisam slusao tu studio 4 varijantu pa za njih stvarno ne znam nista da ti kazem.Budi vrlo oprezan ako kupujes polovne kutije,ima svakakvih krseva.Ako su motane ili ako je potrebno menjanje vesanja obavezno zaobici takvu varijantu.I dalje mislim da nisi promasio sto nisi kupio revoxa,sve stoji sto se tice njihovih kvaliteta, za te pare pogotovo ali,neznam da ti opisem zasto to nije za mix,morao bi sam da ih slusas neko vreme da bi se uverio.Prica bi bila otprilike kao da zivis sa zenom koja je smerna,poslusna,blaga,ne galami,malo sporija...pa jednom puknes jer hoces u stvari akciju i da se nesto desava Radi na alesisu i skupljaj kesh za nesto pravo,ne gubi ni vreme ni novac sa niskobudjetnim zvucnicima.
quake is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2009, 01:34 AM   #37
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Te Infinity kutije su precenjene,ne vrede vise od 200 e realno, a i dobio sam dojavu da su budzene.
Taj Revox jedan zvucnik i sam vlasnik kaze da je zreo za menjanje vesanja.

A o tim Yamaha NS 500 nista ne znam, mogo bih da vidim iskustva, zelim zvucnik koji ima dobar midrange i koji nema taj nepostojeci bas, na alesisima je stvarno OGROMAN problem midrange. Sto za rep i nije tako lose, naucis zvuk pa picis, ali sam skoro radio ovu pesmu Oliveru Katicu (http://www.youtube.com/watch?v=EK8-YBx2z_k), poznatog po ucescu u Ja Imam Talenat, i stvarno je miksanje akusticnih instrumenata, narocito pesama gde nema nijednog sinta kao sto je ova (sem bubnja koji je programiran i ne bas najbolje smiksan jer smo miksali pesmu nakon 8-o casovnog rekordinga na najtisem mogucem nivou od 00-04h da ne budimo komsije jer je bilo hitno), cak su i dajre zive i bilo je jako tesko, bas sam se namucio da cujem sta radim na alesisima u ovoj pesmi, dok na PMC-u kad sam miksao mnogo zahtevniju pesmu nisam imao tih problema...A radio sam i sa tim jevtinijim varijantama monitoringa, ala KRK itd i smatram da su to bachene pare.Jedino mi je krivo sto Adam A7 nisam imao prilike da cujem, kad ga budem cuo, dopadne li mi se, stekacu pare za njega, i za home setup mi ne treba nista bolje od njega, odnosno treba mi kutija koja ce meni licno da prija za rad...
Old 23-10-2009, 01:38 AM   #38
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Nisam slusao tu studio 4 varijantu pa za njih stvarno ne znam nista da ti kazem.Budi vrlo oprezan ako kupujes polovne kutije,ima svakakvih krseva.Ako su motane ili ako je potrebno menjanje vesanja obavezno zaobici takvu varijantu.I dalje mislim da nisi promasio sto nisi kupio revoxa,sve stoji sto se tice njihovih kvaliteta, za te pare pogotovo ali,neznam da ti opisem zasto to nije za mix,morao bi sam da ih slusas neko vreme da bi se uverio.Prica bi bila otprilike kao da zivis sa zenom koja je smerna,poslusna,blaga,ne galami,malo sporija...pa jednom puknes jer hoces u stvari akciju i da se nesto desava Radi na alesisu i skupljaj kesh za nesto pravo,ne gubi ni vreme ni novac sa niskobudjetnim zvucnicima.
Naravno da cu paziti, to me najvise i plasi! Vodicu lika koji pravi zvucnike sa sobom i jako dobro ih pravi, sad planiramo da napravimo neki veliki hi-fi koji ce mi sluziti za impresioniranje sa kevlarskim drajverima, i takodje cemo napraviti jedne Vifa Picolino, a i krenucemo u DIY neke ezoterije, tipa neki preamp, bus kompresor itd...

No dosta, saznao sam sta sam zeleo da znam, kad budem imao tih 500 E u rukama, videcu sta cu sa njim, dal ce to biti neki polovni monitori, ili neka Infinity varijanta itd, i na kraju cu proceniti svojim ushima Ili ako u medjuvremenu neko u Nisu ima da mi pusti Adam A7 da cujem, mozda cu stekati pare za njih, i ako neko ima da je cuo Revox Studio 4, nek mi kaze da ne bacam pare za dzabe do sabca ili dokle vec ako su shit...
Hvala svima na pomoci!

Last edited by Jan; 23-10-2009 at 01:54 AM.
Old 23-10-2009, 01:38 PM   #39
pecass
Member

pecass's Avatar

Just trust your ears!!!

Let the force be with you
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules