|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Radio sam na PT 7.3 uz Digi 003 i bio mi je bolji od Nuenda 3,aliiiiiiiii ovaj novi Cubase 5 i Nuendo 4.3 !!!!!!!!!!U njima cujem neke detalje koje u Nuendu 3 ili PT le nisam mogo da zamislim da cu cuti,a o stabilnosti rada da i ne govorim.Ogradjujem se sto se tice PT Le8.Nisam imao prilike da ga koristim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice tog sabiranja, pa valjda su ozbiljni odavno prestali time da se zamlacuju, jasno je da je to sve manje-vise isto, cak je test izmedju HD i LE to pokazao.
Sto se tice prednosti PT u odnosu na Logic i Steinberg, ona se upravo ogleda u tom workflow-u, gde je sve odmah na radnoj povrsini, pocevsi od audio editinga koji se radi odmah na traci, ne mora da se ulazi u nju, pa onda midi editinga u verziji 8 koja je toliko inteligentan da je rame uz rame nekada nadmocnijem Logic-u i Steinberg-u. Na kraju tu je i mixer, opet je sve na radnoj povrsini, nema potrebe pritiskati ono 'e' da se otvori novi prozor sa insertima i sendovima kao u Steinberg-u, sam routing je prosto najbolje resen, nema potrebe za External Instrument i External Effect koji se resetuju sami od sebe, sve je na mixeru, tu su bus-evo, input, output, jednostavno sve je neuporedivo lakse, brze i logicnije nego u bilo kom drugom programu. Sam nacin rada i funkcionisanje softvera je imitacija analognog snimaca, sve je orijentisano ka toj strani i zato se nakaradni Steinberg ustolicio tu gde jeste svojom cenom pre svega, pa onda se njegovi korisnici koji nikada nisu bili u pravom analognom studiju izgube kad ugledaju Pro Tools. Moze ovako godinama, jednostavnotreba znati na sta obratiti paznju. Sto se tice plugin-ova, Digidesign Compressor-Limiter 3 je odlican kompresor, Gate i EQ takodje, onda Eleven, i svi instrumenti koji su dosli sa verzijom 8. Onda Third Party Plugins gde ne postoji u VST varijanti McDSP koji je nezamenjiv, onda Bomb Factori koji je delimicno paket sa UAD-a... Nema to nikakve veze sa monopolom, Pro Tools se jednostavno razlikuje od svih drugih programa. Evo probah Cubase 5, toliko sam se smejao kad sam opet otvorio Steinberg, sve je nekako naopako i nakaradno, a radio sam dugo u njemu i poceo sam u njemu, stavise mislio sam da necu nikada moci u bilo cemu drugom da radim, hehe... ![]() Poceo sam u Cubase, onda presao na PT, ali samo hardverski, a potom i softverski, a onda presao na Logic, i posle Logic-a na PT verziju 8. Odatle ne mrdam vise. Savrseno se snalazim u svakom od ovih programa, mogu da zavrsim projekat od prve note do poslednjeg efekta bez problema, eto moja odluka je Pro Tools 8... Last edited by kravadinka; 01-11-2009 at 11:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
počeo u analognom studiju na Radaru, prešao na Nuendo 2.0, odlepio od sreće. Meni je taj lane view i glavna prednost editinga nuenda, a za mixer nemam mišljenje, sve što mi treba, od routinga i svega radi. Slažem se da je dobra fora to sa bussevima, mada su group channels sada u nuendu dosta funkcionalniji, i navučen sam na iste. A da je Cubase 5 sad vizuelno totalno uništen, i meni se čini. Moram da se nateram da počnem da tražim stvari ne bi li ih našao. Zato ću ostati na nuendo 4.3 do finalne faze, a ondak na stemovanje u Cubase 5 (živio batch export)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Zar Cubase ne otvara Nuendo projekat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Kako to mislis, Arr u N4, a mixanje u C5?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Cubase 5 otvara Nuendo 3 i 4.3 projekte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
MAO
|
![]()
Otvara cubase 5 nuendo projekte svih generacija. Moj novousvojeni metod je da radim ceo tracking, editing i mixing u Nuendo 4 do kraja krajeva. A zatim taj projekat otvorim sa cubase 5 i odradim batch render po grupama ukoliko želim da idem na neko analogno sabiranje (a u planu je) ili makar stem mastering. OVo zato što u Nuendu 4.3 nema batch exportovanja. Ako se u međvremenu dokopam i Nuenda 5, sa tom opcijom, doviđence grafičkom paklu od Cubasea.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Re: Bubanj pomoc
Otvara cubase 5 nuendo projekte svih generacija. Moj novousvojeni metod je da radim ceo tracking, editing i mixing u Nuendo 4 do kraja krajeva. A zatim taj projekat otvorim sa cubase 5 i odradim batch render po grupama ukoliko želim da idem na neko analogno sabiranje (a u planu je) ili makar stem mastering. OVo zato što u Nuendu 4.3 nema batch exportovanja. Ako se u međvremenu dokopam i Nuenda 5, sa tom opcijom, doviđence grafičkom paklu od Cubasea. __________________ www.ARTHUR.Blokovi.neT Dobro receno.Slazem se |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
Jeste zgodno to po grupama ali nisam ukacio kako u nuendo
rutujes ( kako se ovo kaze na srpskom?saljes? ) npr. Hoces da kanale ride i crash posaljes u group cinele pa cinele u group bubanj ? Jer ti kanalu mozes da das output za neki group ali grupi ne mozes da das drugi izlaz od izlaza kartice ? barem ne moze u nuendu 3 posto 4 jos nisam probao Sa druge strane u PT je to mnogo lakse posredstvom buseva |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko akustike prostorije za bubanj. | Fly888 | Dizajn i konstrukcija studija | 68 | 26-02-2009 06:48 AM |
Bubanj | zmaj | Ogi Radivojević | 31 | 26-03-2008 04:29 PM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |
treba mi pomoc za triton le(bubanj i ritmovi za sequencer) | medica | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 17-05-2005 04:08 AM |