|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
?ta takav mo?e da svira... Ne znaju ni ?ta to znači...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Evo i Bane "bumbarise" na 240km/h:
http://www.youtube.com/watch?v=T_03Sb2zhuc Ovo naravno nije fake kao ni prvi clip koji ide preko 300bpm.
![]() |
#33 | |
Banned
|
![]() Quote:
Koliko sam imao prilike videti prangijasa ima na milione i svi su isti. Razlika izmedju gitarista se primeti tek kad im das da odsviraju neku jednostavnu temu, par tonova, suv ton + prst. Tada se tacno cuje sta ko radi i ko koliko vredi, tj. koliko je realno upotrebljiv. Ovo je vise za neku cirkusku tacku, nego za muziku. I slep moze da vidi da je ubrzano. A i da nije, na sta to lici? Da mi dodje u studio i pocne to da svira, dobio bi nogu, ne bi odsvirao ni 20 tonova. Last edited by google; 16-05-2010 at 06:33 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Senior Member
|
![]()
Savladavanje tehnike je vrlo dobra i korisna stvar i mislim standard u ozbiljnijem bavljenju nekim instrumentom... a pljuvaci tehniciranja najče?će ne mogu tehnicirati, pa se izvlače na neku muzikalnost, koju najče?će ne posjeduju, osim ako je sporo sviranje nekakva muzikalnost....
Tehničar će najče?će moći odsvirati sve ?to mu se da, sve dok se to dobro prenese u note... dok će onaj tko nema tehniku biti limitiran u svojoj svirci... bez obzira koliko muzikalno svirao, tehničke stvari neće moći odsvirati... Tehnika i muzikalnost zajedno, to je vec drugo... ?to bolja tehnika i to će muzikalan glazbenik lak?e moći odsvirati sve ?to hoće... neće biti ograničen... Ova brzina na youtube videu, ako nije fake, je zaista za divljenje... ako tko misli da je lako tako brzo svirati, neka uzme gitaru pa proba... A to da ovaj na videu nije muzikalan je samo pretpostavka... u koju sumnjam... Za ovakvu brzinu treba itekako puno sjediti za gitarom... To je kao kada se zene u playboyu progla?ava glupačama, jer su zgodne.... a proglasavaju ih zene koje nisu toliko zgodne... Sumnjam da ce blueser pljuvati shreddera i obrnuto... jer su svjesni i jedne i druge vrste sviranja... i cijene ono sto onaj drugi radi... Quote:
Slazem se, to je ton svakog gitariste koji ga razlikuje od drugoga i daje mu neki vlastiti stil, ali to je vec druga prica... Ne kazem ja da preferiram jedne ili druge, vec da je glupo pljuvati tehniciranje... to je kao da kosarkas pljuje nekoga tko moze pogađati stotine slobodnih bacanja zaredom... on mozda ne vidi svrhu toga u samoj igri, ali sigurno vidi vjestinu potrebnu za to... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 17-05-2010 at 11:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Tako mo?e? reći da je elektronska glazba za one koji ne znaju svirati prave instrumente. Brzo sviranje je stil, kao i sve drugo... tko to voli ce i slusati takve glazbenike... i oni koji to sviraju, to rade za one koji to slusaju i cijene.. takva glazba ima svoje trziste, publiku, izdavače itd... ![]()
![]() |
![]() |
#36 | ||||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
To je bio prvi upotrebljivi snimak. Sve sto je odsivarano stoji. Nije perfektno, ali mi to nije ni bila namera, vec sam probao kako zvuci perfektan snimak, ne zvuci nikako. Trazio sam muzikalan snimak, da je lep, interesantan. I dobio sam takav snimak. Naravno da nemam neku tehniku posle 17 godina ne vezbanaj i 5 godina ne sviranja, ali sam odsvirao oko 20 pesama za mesec dana i ono sto je svirano stoji, radi posa. Posle sam snimio glas, opet stoji i jedno i drugo, ne rita se i lepo zvuci. Sve pasaze sam improvizovao i svirao iz prve (recimo snimim 4 prolaza, pa ostavim sto mi zvuci), nisam uvezbavao improvizacije... Bilo je i brzih delova, ali su sporiji bili lepsi, skoro sve brze sam pobrisao, a ostavljao po par tonova... Quote:
Quote:
To je idealno. Mada se razlike u klasi gitariste primete na lakim deonicama. Odsvira nesto jednostavno, suv ton + prst. Razlike u tonu su jezivo velike. Da biram gitaristu, dao bi mu da snimi 4-5jednostavnih tema. Pustis snimak i sve je jasno. Quote:
Quote:
Ja bi pre crko nego sto bi nekog kopirao. Nikad mi nece biti jasna ta psiha ja sam on. ![]() Mogu misliti da se Vai osecao kao debil kada gleda svojih 7 kopija koje pricaju sa njim. Ja sam jedva nasao takvog a cuo sam milione dobrih i navezbanih, ali kad ih snimis, zvuce amaterski, nemaju nesto bitno. Ne znam sta im fali, ali nemaju nesto najvaznije, cak se gube u matrici. Matrica ih pojede kao baba- Roga. Ne mogu da drze paznju slusaoca, ili nestanu u aranzmanu, ili smetaju, bodu usi. Last edited by google; 18-05-2010 at 12:16 AM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Volio bih da mi neko pojasni ili jos bolje definise sta je to "tehnicar" a sta "muzikalan" gitarista tj. gitarista "sa stilom"?
Jos bi bolje bilo kad bi mi i naveo nekoliko konkretnih primjera. Tesko se mogu sloziti sa tezom da dobar gitarista ili uopste muzicar moze biti muzikalan a biti los sa tehnikom sviranja (sta god pod tim pojmom podrazumijevali). To se kosi sa zdravim razumom. Uzmimo za primjer kompoziciju Bumbarov let koju su svi ovi prangijasi svirali, njen originalni tempo nije puno manje zahtjevan za odsvirati i treba dosta vjezbe da bi se korektno izvela ta kompozicija. Da li to implicira da ko god je do sada izvodio tu kompoziciju nema stila ili nije muzikalan, pocevsi od autora pa do milion akademaca, jazzera, tamburasa ili koga sve ne koji su i koji jos uvijek izvode ovu sjajnu kompoziciju????? Ili jos bolji primjer, Mocartova kompozicija Alla Turca ili Turski mars. Ja se kladim da vecina tih "slow-hand" gitarosa koji se loze na feeling (u nedostatku tehnike) ne moze korektno da je odsvira. Da li to znaci da jedino oni istinski "sviraju" a da je Mocart samo napaljeni tehnicar koji nije muzikalan i pri tome nema ni stila???? Za kraj, svima je jasno da je za dobar blues itekako potrebna odlicna tehnika...o jazzu da i ne govorim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
Banned
|
![]()
Onaj koji svira "brzo".
Koji odsvira par laganih tonova, a lepo zvuci. Quote:
Ima i dobrih tehnicara koji lepo sviraju, ali malo. Gitarista PRVO mora imati stil, ako ima i tehniku dobro je, ako nema nije bitno, nek' svira sta moze, zvuca to sto svira. Medjutim ako gitarista NEMA stil, vec samo "brzo svira", neupotrebljiv je. Sta god da odsvira, brzo ili sporo, zvucace slabo, neubedljivo. To je sva mudrost. Nije u pitanju filozofija ili razmisljanje, vec praksa. Snmis "tehnicara", koji je navezban i sve je odsvirano perfektno, snimak ne zvuci. Pustis snimak, gitariste nigde, ne drzi paznju slusaoca, ne vidis ga, gubi se u snimku ili smeta, bode usi. Kapiras? Quote:
Quote:
Medjutim kad dovedes nekog ko super svira turski mars i autoritet je na gitarijadi ili u svojoj ulici i das mu: note, akusticnu gitaru bez distorzije, i snimis, to ne lici ni na sta. Ja nikad necu snimati bumbarov let i sl. tako da mi treba gitarista ciji snimak zvuci, a ne ko je poskidao "solaze". Last edited by google; 18-05-2010 at 10:55 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
AudioForum Rumski u Svetu Kompjutera | dr.Ru | Razno | 4 | 10-10-2005 11:33 PM |