Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-10-2008, 03:26 PM   #31
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: shta radite kada.. Moan zone :)

@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci.. npr, ruda (soundless) je u fazonu.. ubaci mi dz dz dz dzdz dzz dz dz u strofu.. da bude taj ritam.. ja odradim same drumove u tom ritmu.. i on kao.. da al sam mislio na elektrichnu gitaru.. pa reko jbg nisi mi dao nikakvu melodiju.. shta god da sam odsvirao na bassu/gitari, nije mu se svidelo.. i na kraju odsviram ono shto sam prvi put, i to mu se svidi..

problem kod ljudi je shto ni sami ne znaju shta zele.. i kad im dash ono kako oni traze, uglavnom im se ne svidja jer ipak imaju dovoljno sluha i zdravog razuma da skapiraju da je loshe..

@maiv: naravno da postoji poboljshanje kod pevanja.. jer po prvi put chuje kako neshto treba da zvuchi, i ne slusha samo zvuk iz glave.. tako da zna koji su problemi.. kada pevash uz taj glas (snimljen pa kroz melodyne), i pevash kako si navikao, provalicesh da je disonantno.. i onda cesh znati tachno kolko mashish.. i to cesh znati i za sledecu pesmu..

sve je u iskustvu.

@retroman: daj ajnshtajna sa violinom, ipak je to njegov instrument.

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 04:36 PM   #32
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
@eeva: ti si skroz upravu, al ti i ja se kapiramo bolje od ostalih ljudi pre svega zato shto smo drugari. ima ljudi sa kojima se ne kapiram iako rade muziku, i iako su mi najbolji ortaci..
.. hoces reci da mislis da se muzicki bas ne kapiramo koliko i drugarski..?
ili hoces reci kad se ne bismo kapirali dobro drugarski ne bismo mogli da se skapiramo ni muzicki? ne kapiram ahahah mada Boga pitaj sta sam ja sad rekla.

prevod:
hoces reci kad bismo skapirali da se skapiravamo ne bismo skapirali da se ne kapiramo skapiravajuci se jer to sto kazu propaganda,nije istina,osecam se eventualno

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2008, 06:39 PM   #33
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

naprotiv, htedohu da kazem da sam empirijskim zakljuchivanjem, doshao do spoznaje da ako dve jedinke, u samom startu, ne vibriraju na istim frekvencijama istom snagom (+/-6db per oct) nisu u mogucnosti da permanentno postignu istu konkluziju jednog prostog leksichkog sklopa. shto ih moze dovesti do rapidnih razmena zargonskih uvreda velikih amplituda, i te amplitude ce dovesti odnos jedinki da se rastavi na molekularnom nivou.

ali opet, sa druge strane. matematichkom analizom mozemo doci do sledecih stihova:

kao minus i plus
ko ameri i rus
u mom svetu
ti si korov a ja hibiskus.

naravno, ovo je zakljuchak izveden dugogodishnjom mukotrpnom kohezijom zenevskog udruzenja nuklearnih fizichara, lepenskog vira i hrvatske mense.

e sada, kada bismo odvojili subjektivno od objektivnog u ovih par stihova, zakljuchili bismo sledece:

poshto je ona hibiskus a on korov, dolazimo do zakljuchka da je ona superiornija od njega, u izgledu mirisu i upotrebljivosti. dok je on potpuno opozitna stvar od nje.

i ako se te dve stvari ujedine, dobice se nula. medjutim, to nije sluchaj:

poshto su medjuljudski odnosi dvosmerni (uglavnom u jednom pravcu), mozemo tu teoriju baciti po strani i zakljuchiti sledece:

kakvo god mishljenje bilo njeno (pasivnoagresivan, opsesivno egoistichan stav), njegovo ce biti jako slichno jer dve jedinke uvek potichu iz razlichitih mikrouniverzuma. nazovimo to efektom staklene bashte, poshto to upravo i jeste.

e sad, iz dve razlichite staklene bashte dolaze dve dominantne jedinke razlichitih vrsta. i obe su "hibiskus" u svom svetu, i obichno njihova korenspodencija dovodi do nepobitnog minusa, a ne do nule kao shto je ranije zakljucheno.

zashto? zato shto su obe jedinke okrenute same sebi.

a sada da se vratimo na nash problem. i da ti odgovorim na pitanje:

da.

Last edited by HeatMan; 17-10-2008 at 06:44 PM.
Old 17-10-2008, 06:46 PM   #34
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

btw, sve je u zlatnom preseku.
Old 17-10-2008, 06:57 PM   #35
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

priznaj,isao si na kurs preciznog,smislenog i razumnog izrazavanja kod Estbama...

Quote:
btw, sve je u zlatnom preseku.

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Old 17-10-2008, 07:14 PM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).

a ostalo sam samo prosuo dushu na papir.

perfex
Old 17-10-2008, 07:27 PM   #37
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

na ostalo sam i mislila....

istraumirana sam.

:-/

Quote:
ne. zlatni presek je od milene (dizajn enterijera i aranziranje).

a ostalo sam samo prosuo dushu na papir.

perfex

Old 17-10-2008, 11:47 PM   #38
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

sho?
Old 18-10-2008, 12:13 AM   #39
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

pa tvojim postom..bio je to iznenadni atak na moj ovih dana ekstremno dekoncentrisan i frustriran mozak..

Quote:
sho?

Old 18-10-2008, 12:26 AM   #40
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

shooooo?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules