Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2010, 08:32 PM   #31
nikolicdn
Member

Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by tuomas View Post
NIKOLICDN-rolandu xp i jv nista ne fali,ali za svadbe i tezge i razne maskare!!! Ovo je bio koncert Zdravka Colica!!!
recimo da je na JV baziranim klavijaturama i modulima, a i bas na XP-u svirana recimo Chaka Khan, George Benson - Absolutely Live, Marcus Miller par koncerata, Stevie Wonder BBC i jos puno koncerata koje sam gledao, od toga ima dosta koncerata izmedju 2005 i 2010! ne bih se slozio da postoji klavijatura (synth), koji bi mogao da okarakterisem kao tezgaroski! recimo Korg PA80 i Roland G-800 mogu biti, jer su namenjene bas za tako nesto!

I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!

Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem!

Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth!

Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe!

P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!

Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima!
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 10:59 PM   #32
slowstar
Pro Member

Zahvaljujem na kritikama, a i na pohvalama, mada nisam siguran da sam zasluzio ni prvo a ni drugo. Priznajem da umem da sviram, prilicno solidno, imam i neka znanja iz harmonije, kontrapunkta, orkestracije, i jos ponecega iz muzicke oblasti, a (sto se sviranja tice) svirao sam preko 10 godina u Big Bandu RTS, bio (kao svirac, a i kompozitor - aranzer) na nekolicini medjunarodnih festivala (jazz, eurivision, EBU competition itd itd itd)
Drugo - u bendu Zdravka Colica postoji jos jedan klavijaturista - Zile Filipovic, ODLICAN muzicar, koji je svirao sve osnove, sve "sint' farbe, sve "padove" i tako dalje, a ja sam svirao skoro 90% KLAVIR, i nesto malo "marcato" gudaca, i to obe boje sa tzv "SRX" prosirenja, tako da UOPSTE NIJE POSTOJALA POTREBA da "vucem" bilo koju drugu klavijaturu, koju inace posedujem (trenutno 4 klavijature i 12 - slovima DVANAEST modula, sintova, semplera, ritam boxova, i slicno)
TRECE: i pored toga sto prilicno dobro sviram te klavijature (u zemlji slepaca, coravi je kralj - sto kaze Shakespeare valjda) moja osnovna profesija je Aranzer i kompozitor, a ne klavijaturista, pogotovo ne KAFANSKI klavijaturista, izvinjavam se onima koji to znaju, i ponovo im hvala sto me "brane"
CETVRTO: ja sam ZAISTA u penziji, od 01.01.2009. sa 40 godina staza, od cega 15-ak kao istaknuti umetnik (drugi su me proglasili, ja nisam, i ne mislim tako) tako da "Mladima" ne smetam, naprotiv, trudim se sto vise da ih naucim, i da im pomognem.
PETO: XP-80, inace odlican instrument, s klavirom i gudacima bolji od bilo kog KORGa i dan danas, sam prodao za smesne pare jos pre 5 godina, a sada uglavnom sviram na mom voljenom ROLAND FANTOM G7, a pre njega sam imao i X7, a G7 pristrasno ili ne smatram NAJBOLJOM ROMPLER klavijaturom na trzistu.
SESTO: ponavljam, na Colinim koncertima sam svirao uglavnom sola na klaviru, i nesto malo gudaca (Zika je obavljao najveci deo posla) a ne znam po cemu je Colin koncert znacajan i ozbiljan, bar u muzickom smislu - da se razumemo, Cola mi je prijatelj, i smatram ga jako dobrim covekom a i pevacem, ali njegov repertoar je takav da moze da se svira levom rukom, i to sa 3 prsta, da ne preterujem, ali ne vidim zasto je to ozbiljnija svirka nego neki JAZZ festival, ili sviranje u nekom FUNK-SOUL bendu...
Izvinjavam se na duzini, ali posto sam "prozvan" kao tezgaros, morao sam makar malo da se operem, a i ponovo hvala ljudima koji su me iskreno branili!
Pozdravljam, i zelim SVIMA SVE najbolje!
Old 18-02-2010, 11:08 PM   #33
slowstar
Pro Member

Tuomas kaze, izmedju ostalog:
"Na Dzo Cockeru je na pr. bila drugacija prica(ako si bio)... . zbog cega?sta je to razlicito izmedju ta dva performansa osim jezika?"

Mladicu, nazdravlje ti sluh, muzikalnost, i muzicki ukus, ako zaista smatras to sto si napisao, nemam vise komentara!
Old 19-02-2010, 09:47 AM   #34
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Tuomas kaze, izmedju ostalog:
"Na Dzo Cockeru je na pr. bila drugacija prica(ako si bio)... . zbog cega?sta je to razlicito izmedju ta dva performansa osim jezika?"

Mladicu, nazdravlje ti sluh, muzikalnost, i muzicki ukus, ako zaista smatras to sto si napisao, nemam vise komentara!
kao profesionalac i muzicar(gori od vas),moram da priznam da mi je zao sto mislite tako.Mogu Coline pesme biti proste,ali one su jako skupe jer su hitovi!Inace,uopste ne slusam Colu. sto se tice Dzo Cockera,za mene je veliki koncert-KONCERT! Mislim da ste na toj turneji trebali nositi klavr(posto ga 90% svirate sa Colom),a Dzo Cocker nije budala sto je doneo i klavir i hammond B3.E zbog takvog shvatanja,nijedan "srpski' koncert nikada nije zvucao dobro,a dodje jedan Toni Cetinski,i odrzi svima predavanje kako treba da zvuci i izgleda jedan koncert! Inace imam odgledano 50 stranih koncerata van zemlje,i nigde takav javasluk nisam video,osim kod nas.Molim bez ljutnje,a voleo bih i licno da vas upoznam,pa da tracarimo o tome.Ipak,mogu sin po godinama da vam budem...
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2010, 10:08 AM   #35
tuomas
Member

Quote:
Originally Posted by nikolicdn View Post
recimo da je na JV baziranim klavijaturama i modulima, a i bas na XP-u svirana recimo Chaka Khan, George Benson - Absolutely Live, Marcus Miller par koncerata, Stevie Wonder BBC i jos puno koncerata koje sam gledao, od toga ima dosta koncerata izmedju 2005 i 2010! ne bih se slozio da postoji klavijatura (synth), koji bi mogao da okarakterisem kao tezgaroski! recimo Korg PA80 i Roland G-800 mogu biti, jer su namenjene bas za tako nesto!

I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!

Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem!

Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth!

Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe!

P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!

Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima!
"I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!"
po ovome se vidi da si neozbiljan muzikant...
Pogledaj "this is it",pa onda pricaj takve gluposti...ali pogledaj...
Uopste mi nije jasno,sta znaci to lupetanje?mogu reci da je sa hrvatima mnogo opustenije i lepse razgovarati o muzici. Evo jednog prostog pitanja za tebe. Koji setup Jon Lord najcesce koristi na draw bars-ima na hammondu u Deep Purple-u?Odgovori mi jezikom hammondasa(ako ga uopste znas).
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2010, 10:21 AM   #36
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A ja ne razumem koju ti pesmu sviras od D. purple, pa da ti to treba? Pitam, posto otprilike znam tvoj (vas) 'moderan' narodnjacki repertoar.. .bez ljutnje
Old 19-02-2010, 11:55 AM   #37
slowstar
Pro Member

Quote:
Inace,uopste ne slusam Colu. sto se tice Dzo Cockera,za mene je veliki koncert-KONCERT! Mislim da ste na toj turneji trebali nositi klavr(posto ga 90% svirate sa Colom),a Dzo Cocker nije budala sto je doneo i klavir i hammond B3.E zbog takvog shvatanja,nijedan "srpski' koncert nikada nije zvucao dobro
Svojevremeno, znaci pre oko 20-ak godina, moj se setup sastojao od Hammonda C3 (jos bolji model od B3, svirao ga John Lord i keith Emerson) zatim Rhodes Suitcase 73 piano (modifikovan od firme "Dyno my piano" U.S.A.) zatim Hohner Clavinet D6, pa onda ARP 2600 i Odysey Sintovi, kasnije sam kupio i Oberheim FVS 4, bio sam 4-ti NA SVETU koji ga je nabavio, to je posebna prica, isti sam svirao na ploci "Bitanga i Princeza" - Bijelo dugme. Imao sam i tadasnji verovatno jedini komercijalno dostupan Keyboard mixer "Acoustic" nekada najcuvenija firma, sada vise ne postoji, i sve to je islo kroz 2 Cerwin-Vega zvucnika sa 15inch + horna. Zasto to pricam? prosto zato, sto je sve to tezilo preko pola tone, a trebalo je nositi, montirati, povezivati i tako dalje. Tada, a jos vise danas Apsolutno NE POSTOJE finansijsko - organizacioni uslovi da se nosi gomila instrumenata sirom planete, jer kako je poznato, Cola peva SVUDA, izuzev mozda severnog i juznog pola, i krajnjeg juga Juzne amerike, tako da je to logisticki, a i finansijski prakticno nemoguce, bar kako mi menadzeri kazu. Sam sam vukao Roland XP80, pa zatim Roland Fantom X7, i onaj uzasan "Spider" stalak, koji je uzasno tezak, preko vise od pola planete, po aerodromima, autobusima i kombijima, i veruj mi, smucilo mi se, jer za desetak godina nisam uspeo da nagovorim Coline menadzere da se povedu jedan ili dvojica "Road Managera" da nose te instrumente, jer na sta lici da JA LICNO, u "zrelim" godinama vucem klavijature, i bakcem se sa carinicima i granicarima, i bezbednosnim sluzbama po aerodromima?
Druga, veoma bitna stvar je da sa kvalitetom ozvucavanja Colinih koncerata, umesnoscu tih "Ton majstora" kako FOH, tako i monitor, apsolutno nema veze da li sviram Steinway ili Roland, Hammond B3 ili njegovu "simulaciju" na najjeftinijoj klavijaturi. Da ne bih bio usamljen u svojim tvrdnjama pitaj Zileta (Sinclavier na forumu) za potvrdu ovih mojih reci. Znaci, da nosim par stotina kila samo da bi se "slikali" na bini, a od zvuka se cuje nesto sto lici na Casio deciju igracku, ZAISTA NEMA SMISLA.
Eto toliko, (opet sam preterao sa duzinom) pozdravljam!

Last edited by slowstar; 19-02-2010 at 11:58 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2010, 12:07 PM   #38
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
A ja ne razumem koju ti pesmu sviras od D. purple, pa da ti to treba? Pitam, posto otprilike znam tvoj (vas) 'moderan' narodnjacki repertoar.. .bez ljutnje
Old 19-02-2010, 12:10 PM   #39
slowstar
Pro Member

Nadam se da ovo nije meni upuceno....Ja ne sviram (sada) nikakvu pesmu, nego sedim u studiju, komponujem, aranziram i snimam...
Old 19-02-2010, 12:27 PM   #40
nikolicdn
Member

Quote:
"I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!"
po ovome se vidi da si neozbiljan muzikant...
Pogledaj "this is it",pa onda pricaj takve gluposti...ali pogledaj...
Uopste mi nije jasno,sta znaci to lupetanje?mogu reci da je sa hrvatima mnogo opustenije i lepse razgovarati o muzici. Evo jednog prostog pitanja za tebe. Koji setup Jon Lord najcesce koristi na draw bars-ima na hammondu u Deep Purple-u?Odgovori mi jezikom hammondasa(ako ga uopste znas).

Opusti se malo, popij pivo! Znam ja sta pricam i to je moje misljenje sa kojim ce se dosta ljudi sloziti ili nece!

A nisam znao da ti znas taj "jezik hammondash-a"!

I nemoj da ocenjujes i vredjas molim te, mislim da jos ne bi trebalo to sebi da dozvoljavas! To mozes sa Hrvatima!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules