|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3! Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem! Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth! Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe! P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om! Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Zahvaljujem na kritikama, a i na pohvalama, mada nisam siguran da sam zasluzio ni prvo a ni drugo. Priznajem da umem da sviram, prilicno solidno, imam i neka znanja iz harmonije, kontrapunkta, orkestracije, i jos ponecega iz muzicke oblasti, a (sto se sviranja tice) svirao sam preko 10 godina u Big Bandu RTS, bio (kao svirac, a i kompozitor - aranzer) na nekolicini medjunarodnih festivala (jazz, eurivision, EBU competition itd itd itd)
Drugo - u bendu Zdravka Colica postoji jos jedan klavijaturista - Zile Filipovic, ODLICAN muzicar, koji je svirao sve osnove, sve "sint' farbe, sve "padove" i tako dalje, a ja sam svirao skoro 90% KLAVIR, i nesto malo "marcato" gudaca, i to obe boje sa tzv "SRX" prosirenja, tako da UOPSTE NIJE POSTOJALA POTREBA da "vucem" bilo koju drugu klavijaturu, koju inace posedujem (trenutno 4 klavijature i 12 - slovima DVANAEST modula, sintova, semplera, ritam boxova, i slicno) TRECE: i pored toga sto prilicno dobro sviram te klavijature (u zemlji slepaca, coravi je kralj - sto kaze Shakespeare valjda) moja osnovna profesija je Aranzer i kompozitor, a ne klavijaturista, pogotovo ne KAFANSKI klavijaturista, izvinjavam se onima koji to znaju, i ponovo im hvala sto me "brane" CETVRTO: ja sam ZAISTA u penziji, od 01.01.2009. sa 40 godina staza, od cega 15-ak kao istaknuti umetnik (drugi su me proglasili, ja nisam, i ne mislim tako) tako da "Mladima" ne smetam, naprotiv, trudim se sto vise da ih naucim, i da im pomognem. PETO: XP-80, inace odlican instrument, s klavirom i gudacima bolji od bilo kog KORGa i dan danas, sam prodao za smesne pare jos pre 5 godina, a sada uglavnom sviram na mom voljenom ROLAND FANTOM G7, a pre njega sam imao i X7, a G7 pristrasno ili ne smatram NAJBOLJOM ROMPLER klavijaturom na trzistu. SESTO: ponavljam, na Colinim koncertima sam svirao uglavnom sola na klaviru, i nesto malo gudaca (Zika je obavljao najveci deo posla) a ne znam po cemu je Colin koncert znacajan i ozbiljan, bar u muzickom smislu - da se razumemo, Cola mi je prijatelj, i smatram ga jako dobrim covekom a i pevacem, ali njegov repertoar je takav da moze da se svira levom rukom, i to sa 3 prsta, da ne preterujem, ali ne vidim zasto je to ozbiljnija svirka nego neki JAZZ festival, ili sviranje u nekom FUNK-SOUL bendu... Izvinjavam se na duzini, ali posto sam "prozvan" kao tezgaros, morao sam makar malo da se operem, a i ponovo hvala ljudima koji su me iskreno branili! Pozdravljam, i zelim SVIMA SVE najbolje!
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Tuomas kaze, izmedju ostalog:
"Na Dzo Cockeru je na pr. bila drugacija prica(ako si bio)... . zbog cega?sta je to razlicito izmedju ta dva performansa osim jezika?" Mladicu, nazdravlje ti sluh, muzikalnost, i muzicki ukus, ako zaista smatras to sto si napisao, nemam vise komentara!
![]() |
#34 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
po ovome se vidi da si neozbiljan muzikant... Pogledaj "this is it",pa onda pricaj takve gluposti...ali pogledaj... Uopste mi nije jasno,sta znaci to lupetanje?mogu reci da je sa hrvatima mnogo opustenije i lepse razgovarati o muzici. Evo jednog prostog pitanja za tebe. Koji setup Jon Lord najcesce koristi na draw bars-ima na hammondu u Deep Purple-u?Odgovori mi jezikom hammondasa(ako ga uopste znas). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
A ja ne razumem koju ti pesmu sviras od D. purple, pa da ti to treba? Pitam, posto otprilike znam tvoj (vas) 'moderan' narodnjacki repertoar.. .bez ljutnje
![]()
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Druga, veoma bitna stvar je da sa kvalitetom ozvucavanja Colinih koncerata, umesnoscu tih "Ton majstora" kako FOH, tako i monitor, apsolutno nema veze da li sviram Steinway ili Roland, Hammond B3 ili njegovu "simulaciju" na najjeftinijoj klavijaturi. Da ne bih bio usamljen u svojim tvrdnjama pitaj Zileta (Sinclavier na forumu) za potvrdu ovih mojih reci. Znaci, da nosim par stotina kila samo da bi se "slikali" na bini, a od zvuka se cuje nesto sto lici na Casio deciju igracku, ZAISTA NEMA SMISLA. Eto toliko, (opet sam preterao sa duzinom) pozdravljam!
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 19-02-2010 at 11:58 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Nadam se da ovo nije meni upuceno....Ja ne sviram (sada) nikakvu pesmu, nego sedim u studiju, komponujem, aranziram i snimam...
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
Opusti se malo, popij pivo! Znam ja sta pricam i to je moje misljenje sa kojim ce se dosta ljudi sloziti ili nece! A nisam znao da ti znas taj "jezik hammondash-a"! I nemoj da ocenjujes i vredjas molim te, mislim da jos ne bi trebalo to sebi da dozvoljavas! To mozes sa Hrvatima! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |