Go Back   Rumski Forum > Rumski > Obavestenja

Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2008, 12:14 AM   #31
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Default Re: ruDAW XTM (OSX i WIN)

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Napomenuo bih da smo u vezi ruDAW XTMa namjenjenom OSX sistemima, imali jedan mali experiment. Naime radi se o primjeni u poslovima video montaze, pa ukoliko imate prijatelje i poznanike koji se bave ovim poslom, mozete im slobodno prenijeti sledece informacije: ruDAW XTM OSX varijanta u potpunosti moze da zamjeni MAC PRO, apsolutno stabilno radi u kombinaciji sa Final Cut PRO 6 (thnx to Lacky ) i u ovoj kombinaciji ste ustedili oko 1000 eura, dobili tishu i brzu masinu, i garanciju kakvu Apple nazalost na ovim prostorima tesko da moze da pruzi (ukoliko nesto ne radi, reklamacije rjesavamo u rekordnom roku)

Prezentacije i ponude ruDAW PRO i ONE racunara su revidirane i up-to-date (samo nismo navodili ovdje na forumu, pa evo ispravljamo) a bice nesto sitno i revidirane i ovih dana. Krecemo i sa prodajom kroz Artist lanac prodavnica, uskoro nadamo se i van granica Srbije, cim rjesimo neke tehnicke probleme oko proizvodnje (trebalo je da se vec desi, ali nazalost ovo je Srbija, i stvari poput uvoza kucista koji cekate 8 mjeseci su ovdje nazalost normalna pojava).

Cestitke za ulozeni trud i strpljenje Samo napred!

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 06:09 PM   #32
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
garanciju kakvu Apple nazalost na ovim prostorima tesko da moze da pruzi (ukoliko nesto ne radi, reklamacije rjesavamo u rekordnom roku)
Kada bi RuDAW bio skuplji nego Mac Pro, ovo bi bio jak razlog da se neko dobro razmisli sta da kupi, ovako ramisljanja nema.

RM

P.S. Ortak cistio sa SRAFCIGEROM AGP slot na G4, u koji je upala neka trunka, "zaboravio" da ga iskljuci iz struje, pa je iskocila "po neka" varnica. Odneo ga u Apple centar (mislim da je trebalo da se "zakrpi" stampa koja se na jednom mestu prekinila), kazu mu mora da se menja ploca, sitnica samo 800 EUR, a vreme nabavke nove ploce
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2008, 01:23 AM   #33
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Kada bi RuDAW bio skuplji nego Mac Pro, ovo bi bio jak razlog da se neko dobro razmisli sta da kupi, ovako ramisljanja nema.

RM

P.S. Ortak cistio sa SRAFCIGEROM AGP slot na G4, u koji je upala neka trunka, "zaboravio" da ga iskljuci iz struje, pa je iskocila "po neka" varnica. Odneo ga u Apple centar (mislim da je trebalo da se "zakrpi" stampa koja se na jednom mestu prekinila), kazu mu mora da se menja ploca, sitnica samo 800 EUR, a vreme nabavke nove ploce
Kako sada razmisljanja nema?
Do nedavno si tvrdio da se moze kupiti za iste pare Mac(a bolja je solucija)!
Sta reci a ostati dosledan?
Bilje ne reci nista, kada vec nisi dosledan.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2008, 12:29 AM   #34
Shekimon
Junior Member

Shekimon's Avatar

Thumbs down Re: ruDAW XTM (OSX i WIN)

E Super!!! ..I ja chestitam ljudima ..bash sam svugde trazio neke konfiguracije,kompove koje bi reshili moje elektronsko - muzicharske probleme i unapredili produkciju ..ja inache radim bahato sa puno vst plagova i volim da imam bezobrazni komp koji to omogutjuje .

Kad ono vidi-vidi -- evo-evo..
kod nas ima neko ko to sklapa i to kako vidim jako lepo izgleda a nadam se i da shiba bez problema(niht problemi ,niht nekompatibilnosti)..voleo bi da izchekiram neku mashinu ako moze

...ovaj pc win xp bazirani je skloniji mojim potrebama a hteo bi da ima skroz bezchujan sistem ,,meni je komp na podu pored nogu i smeta mi shum dok radim monitoring ,,to bi mi unapredilo ne samo produkciju nego i zivot,,,,,----Zdravi bili---
Shekimon is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2008, 08:10 AM   #35
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hvala na podrsci Shekimon. ruDAWi su prakticno necujni, jer ako imas barem jedan uredjaj koji pusta bilo kakav shum (pa cak i TFT monitori znaju malo da zuzuckaju) on ce nadjacati zvuk masine. To znaju mnogobrojni kupci ruDAWa.

Prati deshavanja na forumu, i na glavnom sajtu, jer evo vec sad ima najava i promjena...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2008, 11:32 AM   #36
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Hvala na podrsci Shekimon. ruDAWi su prakticno necujni, jer ako imas barem jedan uredjaj koji pusta bilo kakav shum (pa cak i TFT monitori znaju malo da zuzuckaju) on ce nadjacati zvuk masine. To znaju mnogobrojni kupci ruDAWa.

Prati deshavanja na forumu, i na glavnom sajtu, jer evo vec sad ima najava i promjena...
apsolutna istina! Externi hdd rack na stolu mi zujka, i dok ga ne ugasim (u akusticki tretiranoj reziji), ne cujem RuDaw kuciste..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2008, 03:05 PM   #37
Pariz_bg
Junior Member

Default Re: Pitanja za diviner-a

Da li imate opreme sa gigabyte plocom ?
ja vec imam neke delove kao Q9450 i memoriju , da li mogu to da vam donesem za vase kuciste....
Pariz_bg is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2008, 06:05 PM   #38
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Nece biti nikakav problem, ako zelis uzeti kompletan ruDAW XTM (naravno, odbicemo od cifre nas procesor i nasu memoriju, jer ti oni ne trebaju). Trebace nam samo malcice vise vremena da pretestiramo sve sa istim, i izvucemo maksimum (eventualno se dogovorimo ako postoji bolje rjesenje, recimo za memoriju...Q9450 bi svakako trebao da da ili iste ili cak bolje performanse).

Old 19-07-2008, 07:59 PM   #39
Pariz_bg
Junior Member

Quote:
Nece biti nikakav problem, ako zelis uzeti kompletan ruDAW XTM (naravno, odbicemo od cifre nas procesor i nasu memoriju, jer ti oni ne trebaju). Trebace nam samo malcice vise vremena da pretestiramo sve sa istim, i izvucemo maksimum (eventualno se dogovorimo ako postoji bolje rjesenje, recimo za memoriju...Q9450 bi svakako trebao da da ili iste ili cak bolje performanse).
ok
nisam nasao na forum-u gde se nalazite...
sto se tice memorije imam corsair XMS 2 6400 2x1024
je li postavljas ploce gigabyte P45 , DS3R ili DS4?
Pariz_bg is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2008, 10:52 AM   #40
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Izbjegavamo Gigabyte zbog nekih ne tako bitnih nedostataka (vrh ponude Gigabytea nudi samo 2 PCI slota kao sto je DQ6 i DS4, DS3 serija recimo nema FW, znaju cesce da resetuju OC postavke nego sto je to obicaj kod ASUSa, a posto nemaju ni OC profile unutar biosa, za krajnje korisnike je veoma komplikovan postupak vracanja setovanja unutar biosa itd itd...). Generalno kada se sve doda i oduzme, ASUS je za nijansu bolji izbor, a mi bismo izbjegavali GigaByte kao platformu vise zbog tebe samog (nemamo dovoljno iskustva sa tim plocama pa u slucaju eventualnih prikrivenih problema ne mozemo direktno da ti pomognemo).

Inace se nalazimo u Novom Sadu.

PS. Mozes pogledati uzivo kako masina izgleda u Artistu jos vjerovatno sutra, posto prekosutra dolazimo po masinu, zbog potreba dalje promocije u vecim studijima u BGu.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules