|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
Sta imas ti bre protivu nas sljaci, vi bre tamo stalno imate nesto protivu. Prosli put ste imali Oruzjem Protivu Otmicara.
Last edited by LACKY; 31-12-2007 at 09:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]() ![]() ![]() ![]() Znas da nemam nista... ![]() Jedino imam protiv da ti pocnes da postujes svoje radove, jer ce topic da preraste u muzicki maraton i docek Nove 2009. ![]()
![]() |
#33 | |
Member
|
![]() Quote:
@Oggy: Dopada mi se nacin na koji ste sa kumom razvrstali pojmove. ''Seoska muzika'' je u svakom slucaju adekvatniji naziv. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
|
![]()
......
Last edited by master29; 25-02-2008 at 12:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
mislim da je na yumidi.com mnogo bolje raspravljati o ovoj temi. i Anita ako mi mi post nije bio civilizovan onda nije bio nijedan do sad...
![]() mislim bez veze, kad se nadju pravi argumenti onda se brise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Banned
|
![]() Quote:
Tako da pored svega gore navedenog ti ozbiljni(pricam o samim kompozitorima,ne o producentima) ljudi koji se bave istom muzikom su ozbiljni u poslu kojim se bave(jer ochigledno dobro zaradjuju) ali neozbiljni u svetu muzike. Naravno da postoje i drugi uticaji ali zbog same vec gore navedene neupucenosti u svetsku muzicku scenu te pesme traju krace od kratkog daha ili dok se ima para da se iste guraju. Sto se tice narodne muzike nju radi uglavnom stara skola pevaca i kvalitet im je daleko ispod njihovih ranijih radova ,a ne retko i sami sve cesce rade turbofolk(ne retko i cesce ![]() Etno zvuk skoro i da ne postoji,retko kad se pojavi autorska stvar i uglavnom su to sve pokradene ili prepevane stvari . Last edited by cAAc; 31-12-2007 at 01:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
|
![]()
i ne znam zasto pominjem sve te uticaje kad je tema narodna ili folk muzika koja treba da bude autenticna
![]() Shvati ovo kao prozivku na zhanr ! Pun mi je dl ali cu poslusati tvoje radove kasnije i mozda reci sta mislim i ako to malo koga interesuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
|
![]()
I kad pricam vec o folku i etnu i uticajima na isti ili obrnuto pomenuo bih Shazalakazoo i njihov za mene veliki hit Rastaman ,mada su kolko sam ja primetio uglavnom inspirisani romskom muzikom koju provlace kroz brejk ili obrnuto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Ajde lepo se provedite veceras.
http://www.vanin175.be/mailing/vanin...bibermusic.com |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Narodna muzika ali dobra | InsaneEyes | Pricaonica | 21 | 21-09-2009 10:43 PM |
Muzika za filmove | sinisake | Promocija radova | 4 | 05-12-2008 12:00 PM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |
"moderna muzika" i muzika za pare | balthazaar | Dragan Ivanović | 152 | 24-11-2006 05:21 PM |