|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
banned
|
![]()
Mozda jeste kada se pogleda krajnji skor, ali treba biti oprezan. Ovde dosta izvlaci graficka, posto je prilicno nova. Realno ovaj kompjuter spada medju brze dualcore kompjutere, ali mislim da se tesko moze porediti sa kvadovima.
kompjuter je trenutno iskljucen, tako da cu podatke o njemu ispisati kasnije, nisam ih zapamtio...
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Tvoj CPU Test 177.34score to me iznendilo.Mora da je procesor clockovan na 3.2Ghz ili vise?
Ja na Mac pro quad 2.66Ghz imam CPU Test oko140.00score. Javi mi molim te na koliko radi CpU Pozdrav i hvala KOKA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Administrator
|
![]() Racunar je ustvari nas ruDAW PRO promo i vec smo naveli specifikacije ovdje.
Quote:
Ja sam se vec nekoliko puta "raspravljao" sa kejkzom (on je inace clan ruDAW tima koji je zaduzen za adaptaciju OSX sistema za nase masine) i govorio mu da ta masina mora da bude brza i od mac pro quad. Bio je nepovjerljiv a i nismo imali u blizini nijednu Mac Pro masinu da uporedimo... Jeste, quad masine imaju 4 procesora, ali se uvijek postavlja pitanje iskoricenja istog. Cak i kada gledate rezultate raznih benchmark programa, imajte u vidu da su oni maksimalno optimizovani za quadcore sisteme, sto gotovo da nije slucaj ni sa jednim drugim primjenjenim aplikacijama (drugim rjecima, ako bismo poredili performanse u Logic 8 Pro, ili nekim real world testovima tek tu bi se vidjele, jos vece razlike). Kejkz ce ostaviti neke testove u Logic 8 Pro pa cemo i tu uporediti stvari (ako se ti slazes Studiokoka013) ? Zasto je ruDAW PRO brzi...Pa jednostavno, ima duplo veci FSB od Mac Pro quad (mnoooogo veci memorijski protok i komunikaciju chipset procesor), a posto su sve aplikacije optimizovane vise za dualcore, nego za quad, rezultati su neizostavni. Tek sada ljudi pocinju vjerovati u kvalitet i performanse ruDAW PRO masina. Valjda misle da se sluzimo marketinskom propagandom i demagogijom (jer su tako navikli da budu bombardovani od strane drugih firmi i proizvodjaca) kada napisemo da biramo najbolje primjerke, da ih maltretiramo u najgorim uslovima, da bukvalno svaki dan pokusavamo da nadjemo bolje, efikasnije, brze, stabilnije, i uvijek tishe rjesenje. Nadamo se da cemo rezultatima i dalje postizati nemoguce, a to je da i one najvece nevjernike i skeptike uvjerimo da je ovdje u zemlji Srbiji ipak moguce postici odlicne rezultate, bez obzira koliko trnovit i tezak put bio pred nama. Poz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
Alal vam vera svima!!!
Impresionirali ste me i znanjem, a i preduzimljivoscu... Ja sam obican kompozitor, klavijaturista, i ne razumem se preterano u racunare, doduse jos uvek debelo zavisim od istih, i bas zato mi je na prvom mestu stabilnost i pouzdanost u radu, pa tek onda performanse, koje nisam ni na svojoj pouzdanoj G petici iskoristio ni do pola, obzirom da koristim malo audio kanala (8 - 16) a imam i dosta MIDI hardvera, tako da mi je opterecenje CPU bas umereno, ali naglasavam POUZDANOST I STABILNOST SU PRIMARNE!!! Moze li to vasa ruDAW, i to sa OSX-om i LOGIC studiom? Ako je to tako, i ja cu da stanem u red za masinu...
![]() |
#35 |
Administrator
|
![]() Sto se tice stabilnosti rada u Logic 8 Pro, ja cuh od kejkza da je radio i po 5-6 sati neprekidno (ili cak i duze), a da ruDAW nije ni stucnuo...E sad ako on laze, onda i ja lazem vas
![]() Naravno, da budem potpuno iskren (a mozete vidjeti da je i kejkz takav...samokritican i iskren) ima nekih stvari koje u OSX86 (verzija prilagodjena PCu ima popularni dodatak 86 na kraju) ne sljakaju najbolje. Recimo sleep mod na nasim ruDAWovima ne radi kako treba (ako to uopste nekome treba?) i to je otprilike JEDINI BAG KOJI SMO DO SADA OTKRILI a koji nismo rjesili uspjesno). No sve su to sitni bagovi na koje covjek zaboravi kada se sjeti da radi na brzoj, jednako stabilnoj (kada se radi o stabilnosti izvrsavanja samih aplikacija unutar OSXa) , apsolutno tishoj (tishoj sigurno od originalnog MacPro-a, jer se ruDAW prakticno uopste ne cuje) i mnogo jeftinijoj masini. Moracemo uskoro uraditi jos neke testove sa nesto zahtjevnijim interfejsima (mozda bas u studiu kod Kobca i Kona), pa cemo konacno objelodaniti i na prezentaciji da je OSX spreman za upotrebu.... Za sada su probani razni RME interfejsi + neki jeftiniji interfejsi za pocetnike (iz naseg testa svi koji uopste podrzavaju Macintoshe po specifikaciji) i do sada se pokazalo da inicijalno svi interfejsi koji rade na MAC-u, odmah nakon ukljucivanja i instalacije rade i na ruDAWu bez ikakvih problema (kejkz ce jos da me potvrdi ili mozda demantuje, pa eto, predlazem da ostale stvari on "dovrsi"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Kao prvo, mogu se koristiti PCI audio interfejsi, i rade gotovo Plug & Play (barem kada je RME Multiface serija u pitanju). Drugo, na novijim chipsetima od 945 (a P5LD2 i to rev2.0, odnosno C, koju imas, jer jedino ona podrzava Core2) , recimo 965 i P35 instalacija se ne moze pokrenuti tako jednostavno. Potrebna je ili USB optika (dvdrw) ili eventualno SATA jer IDE kanal "nosi" third party kontroler (jmicron npr). Trece, mogu da rade i 7100GS kartice, a evo uspjeli smo da namjestimo i 8800GTS, sto znaci da mogu razne varijacije da se prave (samo treba ogromno vrijeme, znanje i volja da se ulozi). Slazem se i dobar je tvoj prijedlog za 7600GT jer bi one trebalo inicijalno da su podrzane (nisu potrebni hackovi i tweakovi koje samo strucnjaci poput naseg moderatora kejkza znaju da odrade)... Cetvrto, ne vjerujem da koriste Asus ili neke gotove ploce jer se i po slikama moze utvrditi da koriste neki namjenski PCB. No stoji to da se koriste intel chipseti koji se koriste i na danasnjim popularnim PC plocama (inace OSX86 verzija ne bi ni radila) I peto, razlike u snazi su evidentne (malopredjasnji postovi se odnose na to) samo ako imate overklokovan PC (sto nije komplikovano uraditi...komplikovano je samo utvrditi apsolutnu stabilnost istog). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poz.
![]() |
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
Ne vidim sta je tu problem?
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |