|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Jeee, ti pored OVAKVOG pevaca slusas "kick" i "snare"???
Majstore... Ovo sto sam cuo (bas-bubanj i dobos) mi je slicno nekoj Roland ritam masini, majstorski miksano... bilo je, cini mi se, na R8 (to ce "slowstar" bolje znati) tih "dubokih, glomaznih" dobosa. Mislim da je svojevremeno izasao Akai cd-rom na kome su bili semplovi gomile ritam masina... "Beat Machine", ili tako nesto... Kako god, NE POSTOJI recept "za zvuk bubnja kao u ... pesmi - uzmite ovu nogu, onaj dobos, cinele odavde, tomove odande, na kompresoru ... stavite ono na ovoliko, ono na onoliko, ekvalizujte ... ekvilajzerom ono onoliko, ovo ovoliko i - ETO GA!!! Isto..." Razumem da ti se neki zvuk svidja, da zelis da proizvedes sto slicniji, ali koliko god otrcano zvuci - moras sam da nadjes "foru", da to sto zelis smestis u svoj kontekst...eksperimentisanje je jedino resenje... |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Hvala na savetu. Odoh da skinem taj akai.
Ja jednostavno nisam bubnjar i to me malo sputava. Gitarista sam. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bubanj | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 04-12-2008 02:30 AM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |