|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Banned
|
![]() Quote:
sagorelo onda sve ako ne postoji nikavko mjerilo za umjetnost! Onda umjetnost niti postoji niti je ikad postojala jer samim tim svaka budala može bilo šta da proglasi za umjetnost... eto to je to....to su neke stvari o čemu ja pričam...al dobro...koga zanima, sam će provaliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Vibrator
|
![]()
lako je zakomplikovati stvar.
umetnost je napraviti nesto jednostavno, a pamtljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Banned
|
![]() Quote:
pušti na bolan da filozofiramo, nijesmo mi roboti no živi ljudi! Svaka tebi čast što si profesionalac i sve to! Zapad će ti uzet dušu!) ![]() svaka tebi čast brate za sve tvoje uspjehe, ja sve to poštujem ali čim malo tema skrene drugim tokom to je za tebe "filozofija"...ma kakva fillozofija ko jebe filozofiju...pričamo, razmjenjujemo mišljenja itd! ma ni za kuče ni za mače iz studija nego za SEBE bre čovječe, za to svoje malo duše...razumiješ li me sad? Pa ako se to svidi Marku i Janku- još bolje! jel to sad neka duboka filozofija bem li je ja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
|
![]()
slučajno sam duplirao post...molim nadležne da blagovremeno reaguju
![]() Last edited by balthazaar; 15-04-2007 at 11:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
mani razmenu misljenja ako ide van teme....pokreni novi thread.
![]() A sto se tice muzike...opleti bato! PS, morao sam da se prisetim face.....pa opet: Opleti bato! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Banned
|
![]()
o
Quote:
hvala ti brate! osjetio sam se poznat i slavan kad je čuveni Vrač došao u priliku da traži moju sliku po internetu...ne znam šta da kažem! eto dokle si dogurao Baltazare!!! svaka ti čast!!! ![]() ![]() ![]() očigledno sam te nešto naljutio, pa si hoteći da mi uzvratiš izabrao sliku koju sam sam svjesno postavio upravo zato što je takva...ccccc...svaka čast za izabranu metodu, al sam mislio da ti možeš bolje, ipak sam te smatrao za malo ozbiljnijeg tipa. a ako si ipak htio samo da mi izmamiš osmijeh, definitvno si uspio, ma i više od toga. Last edited by balthazaar; 16-04-2007 at 12:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Još jednom, glasajte za mene za predsednika kao i strana ulaganja i preporod zemlje stiže!
![]() Ljudi, budite svesni da vreme čini svoje. Kao prvo, da, u svakom vremenu postoji mnogo onoga što valja i ostaje a JESTE komercijalno. Ali mislim da se odnos jako menja kad je nešto šampon muzika pa prođe vreme. Stvari koje su u nekom vremenu bile slina, nakon 15 godina postaju "classics". Koji je stav bio o Madonni ili George Michael-u na početku karijere, a koji sad? Jednostavno, uvek postoji TREND, a kasnije se samo razdvoji žito od kukolja. Evo jel se jadikovalo zbog turbo folka? I šta sad, ostala je takoreći samo Ceca kao zvezda na zalasku. Gde su ostale "zvezde" i što one ne prave koncert u areni a ne Čorba ili Bajaga. Pa jel bolja situacija? Jel su prazni mediji, nema zvezda nema jako dobrih pop rock ploča? Gde su sad svi ti kojima je da uspu smetalo što su samo narodnjaci u medijima? Hoću da kažem da se ljudi mnogo plaše od reči "komercijalno" kao da je to strana reč za "bezvredno" i da se mnogo vitla rečju "umetnost" kao da se zna šta je to zaista. Kao ima neki toplomer za to pa se svakom stavi u usta čim izda prvi album i kao eeee ti si pravi umetnik, biće od tebe nešto. Često tek prođe neko vreme pa se onda vidi da li je nešto bilo umetnost ili nije. Nema potrebe za umetnošću kao nečim na šta se namerno cilja, to je onda sigurno lažno u startu. Nek svako pravi najbolje pesme, onako kako ume, i nek se trudi da pravi (ako želi) pesme koje će dodirnuti i druge ljude, a to kao "Ja pravim umetnost i prezirem komercijalu", meni je to farsa. To je često upravo isprazan stav kojim se brane ljudi koji nisu u stanju da naprave muziku koju može da voli više od 100 ljudi u državi. Razumem ja i to što je npr Sumanut rekao i razumem šta ga boli nervira i svrbi, Nervira ponešto i mene, ali nešto treba da se dokazuje time što se nešto vredno napravi a ne što se pljuje ono što prave drugi, pa makar se radilo i o očiglednom sranju. Nema smisla, treba ga ignorisati, vremenom se sranje isfiltrira. Jel znate nekog ko ovih dana pusti kući prvi album Spajs Girls ili Britni spirs da uživa i misli "uh, al su ovo bila vremena, kako je ona to lepo i iskreno radila, kakva veličanstvena muzika". Nema i neće ni biti, i vremenom će biti poluzaboravljena. (osim ako Britni odjednom ne poludi i doživi transformaciju u "artist" pa snimi ozbiljan album a to teško) U svakom slučaju, bolje pričati o nečemu pozitivnom i raditi ono što osećaš i misliš da je dobro, sa namerom da radiš što bolje i preneseš nešto ljudima, pa kakav rezultat bude - bude. Treba da se izlečimo od te patološke mržnje prema svojoj zemlji i od te ideje kako su ljudi ovde glupi i ne znaju šta je kvalitet, stvarno, sramota je. Ovih dana nešto gledam na myspace-u pa naletim na bend koji je napisao biografiju na negleskom u kojoj je centralna tema da mrze Srbiju i srpski mentalitet i što su u Srbiji. To kao da su u LA-u svi bi se tukli da im izdaju album i svirali bi pred 10000 ljudi. Lakše je pljuvati ono što očigledno ne valja i misliti da nas to čini boljima, nego se zapitati da li zaista vredimo i umemo da napravimo nešto specijalno. I napolju uspevaju samo najbolji i selekcija je užasna, zašto bi onda ovde bilo lako? Uf ajd dosta mnogo je i od mene!
![]() |
#39 |
Banned
|
![]()
Dushane moguće je da će ovo neko do?ivjeti kao "filozofiju", ali ja se sa tobom sla?em
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Psiho
|
![]()
Umjetnost je sama sebi svrha... pokidam 20 starih chasopisa, uzmem veliki komad kartona, ljepilo za papir i napravim kolazh tek da kidanjem papira malo smirim zhivce nakon shto mi se komp smrzo a ja nisam sat vremena sejvo u Cubase-u
![]() Kad podilazish publici trazhechi "udice" tipa "tra-la-la-la" onda je to neshto sasvim drugo. Jasno, nitko ne mozhe ocjeniti je li tvoja pjesma nastala ovako ili onako... ali onaj koi je radio zna kako je nastala. Ako je netko zadovoljan vjechnim "tra-la-la-la"... meni ne smeta. Ako netko to zove umjetnost... ni to mi ne smeta. Ja znam shta mene veseli i shto me ispunjava, i ne zanimaju me kriteriji drugih. Ne radim glazbu da bi me netko tapshao po ledjima ili da bi prodao "n" CD-a. Na pochetku sam se nashalio... ja i kad ne sejvam i aranzhman "ode" u kratkom binarnom blicu hardverskog reseta - ja sam svejedno zadovoljan. Izrazhavanje je umjetnost, a umjetnine i skladbe su efekt umjetnichkog izrazhavanja. Inache kad chujem "hook" i shvatim da ide hit brzhe bolje stishchem premotavanje. Trik hitova je uglavnom u predvidivosti.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako opisati zadatu temu? | VladaB | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 10 | 05-02-2008 02:36 AM |
Opste teze na temu produkcije.. | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 68 | 04-05-2007 06:42 PM |
Opste teze na temu produkcije.. | Arthur | Razno | 35 | 01-01-1970 01:10 PM |