Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2007, 10:16 PM   #31
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

sto nema to krekirano negdje..?

ja se sjecam verzije od prije X godina, imao je dosta los GUI, neznam kakv je sad..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:17 PM   #32
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ima rasturena 3.9 verzija
milos is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:24 PM   #33
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

probao sam ja, ali nisam primetio neku razliku..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:26 PM   #34
idekius
Mason

idekius's Avatar

@ Za Chlusterchord-a

Ako vec imas RME FireFAce, a verujes da DSP bolje radi sabiranje kanala od software-a koji pogoni CPU rachunara, zato za sabiranje ne koristis RME-ov mixer? Posto novije serije RME-ovih kartica, pa i FireFace, imaju DSP chip-cic koji sluzi upravo tome... da pogoni mixer karte...

Ovi na PlanetZ forumu se kunu kako CreamWare 24\48 i 48\96 mixeri imaju bolju sabirnicu nego Nuendo, jer ih pogone Analog Devices DSP-i... ja sam poredio i odustao od toga... jer ne mislim da je tako... a ne mislim ni da je gore... ali mislim da razlika koju niko nije uspeo argumentovano da potvrdi i koja ne moze da se realno primeti na a\b testu nije dovoljna da bih ja sebi komplikovao zivot i odrekao se mogucnosti koje definitivno postoje kada se radi u sequentzeru... npr. da povremeno stavim na izlaz brick wall limiter da bih chuo sta se desava i stvorio pribliznu sliku u glavi kako ce to kasnije izgledati... eventualno master buss kompresor... itd..

Ali, ako volis DSP sabirnice... to moze i RME (sto se tiche sabiranja) i cak se hvale sa tim... sumnjam da su to lose odradili...

Po pitanju sabiranja hvale i Samplitude (Sequoia)... i to je svakako kvalitetan software... ali, meni je on toliko spleten i neinuitivan u realnom radu, da sam misljenja da stvarno sebi ne treba komplikovati zivot...

Last edited by idekius; 10-04-2007 at 10:33 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:37 PM   #35
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

heeheeee.. pa za to ima lijek..zacepis rupu na koju prdi...a sto cemo s NUENDOM
roginator is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:40 PM   #36
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Probao sam samplitude...KAPA DOLE stvarno ima dobar zvuk i odlicne novotarije...a li ja ostajem uz Logic i Paris....u svakom slucaju odlican DAW taj Samplitude,,,jedino neznam kakav je s Midiem i timingom,,,,,
Old 10-04-2007, 10:56 PM   #37
milos
Pro Member

milos's Avatar

"Yup...sounds like a real studio analog console... I thought my Samplitude ws the ultimate...till I created 24 tracks...just a midi file rendered to wav..using VSTi's.

Played the tracks on Samp and then loaded it in Sawstudio...the difference ws very apparent. Samplitude 8.31 sounded muddy n honky/boxy with 24 tracks..Sawstudio"s projection is cinemascope..it has depth .. very detailed...U can hear the seperation of tracks clearly...mixing ws such a pleasure.

The built in mixer EQ's and compression is as good as u can get ...I dun hv to use any plugins. Cant do tht with Samplitude...as their mixers EQ..esp the highs is hard and harsh. Don't know much abt V9...can't be bothered abt Samp anymore.

Bob Lentini designed it to hv it sound and feel like a real analog studio console. Amazing...can't say enough about this wonderful concept and creation."
Brianex

Dajte bre ljudi malo trake i API i Neve mixere pa da vidis analogni summing i toplinu

Last edited by lesha; 10-04-2007 at 11:12 PM. Reason: pravilnik o pirateriji
milos is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 11:03 PM   #38
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
u svakom slucaju odlican DAW taj Samplitude,,,jedino neznam kakav je s Midiem i timingom,,,,,
Ma probaj... bas zgodan za rad... sto bi se reklo user frendly... , a ukoliko ti slucajno zatreba neki vst efekt, ma da ne znam sta ce ti to, to je izuzetno zgodno i lepo reseno....

Salim se... po meni je jedino logicno izvesti grupe, vec sredjenog i gotovog mixa i sabrati ih u Samplitude... i potom ubediti sebe da to nisi radio bezveze i da je razlika vise nego ocigledna
Old 10-04-2007, 11:08 PM   #39
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

MILOS - respect...malo api, malo LA2A, malo Plate 140 i onda to kroz MCI 500 sabirnicu.........

TO JE TO!!!!

samplitude je OK ...BUT LETS GET SIRIOUS
Old 10-04-2007, 11:17 PM   #40
idekius
Mason

idekius's Avatar

Nista bez stvari na kojima je Mojsije mixao muziku za Bibliju...

A zamisli one budale iz grupe Kosheen... to su BRE takve neznalice...
Kad su pre neku godinu svirali u Nisu, jedan od uslova je bio da na bini bude Roland XP 60... Organizator je iznajmio klavijaturu od mog prijatelja...

Onda dodje ona neznalica iz Kosheen i ne koristi uopste boje iz klavijature, vec (zamisli majmuna ), poneo dva lap top-a... jedan sa Ni-TRaktor i scratch panelom, a drugi nabudzen raznoraznim jadnim, bednim, odvratnim i shugavim VST-ima... moronchina... da cuje on kako se to kod nas radi sa tisucljetnim modulima... koje imaju gustinu, punch, dojajnost... ... pa kad se to analogno sabere... onda moze i na Beoviziju

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules