|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
a jesi li probao kawai? MP seriju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
Ako ti nešto znači... evo ti snimak Yamahe P-80 od prije nekoliko dana
http://www.box.net/shared/2y8301yfpq Nekako mi to dođe OK verzija...
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Moritz je u pravu, definitivno.
Citiram njegov tekst: "Hardverski stage ili tipa elektrik pianino ( Yamaha, KAWAI) bio bi jedini pravi odgovor na tvoje pitanje, jer vrlo cesto zaboravimo da utisak klavira nije samo zvuk nego i osecaj prilikom sviranja posebno onima koji treba da ga sviraju. Obrazlozenje: Ja imam Clavinovu (a odlicni su i razni modeli Kawai i Roland), no to je pitanje ukusa. Moja supruga je operski korepetitor i sedi za klavirom 4 do 5 sati na dan vec mnogo godina. Sve probe u pozori?tu se rade na pravim klavirima. No kod kuće je druga priča. Snimao sam je mnogo puta, kod kuće, dok ve?ba. Definitivno, kada svira Clavinovu to je prava stvar - snimak je fantazija jer ona za Clavinovom uziva. Ako to isto snima na sint klavijaturi - snimak je katastrofalan - jer se ona ne oseca dobro. Potpuno joj je neprirodno. Snimak nema ni emociju ni dinamiku, jer je velocity na sintovima napravljen za potpuno drugi posao. Ako cemo da govorimo profesionalnim jezikom - to su potpuno dve razlicite tehnike sviranja (sint je jedno a klavir je drugo). Primer: veliki broj klarinetista predje vrlo brzo na saksofon. Snalaze se, malte ne, odmah. Klarinet im zvuci super, a saksofon se pretvori u obican limeni oluk za ki?u (fali im desetak godina slu?anja i duvanja u sax... ve?banja). Zaključak: svaki klavirista će se opredeliti za Clavinovu ili Kawai ili Roland električni klavir, ako dođe u situaciju da bira u odnosu na sint. PlugIns je samo brzinska zamena. Ja sam napravio brdo snimaka operskih solista uz CLAVINOVU u svrhu demonstracija za razne audicije po Evropi. Smatram da je neozbiljno u umetničkoj muzici praviti prave snimke sa el.klavirom, te to i ne radim. Ukoliko neko ?eli da snimi koncert, zna se kako se pravi koncert i paradoks je da se glupiramo spominjući el.klavire, te o tome neću ni da pi?em. Stenvej je ipak Stenvej. No, niko mi se do sada nije po?alio ni na zvuk Clavinove. Ima samo pohvala, u stilu - "konačno na?timan instrument". ... ... ... ... Pozdrav svima ....
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
joooj ljudi ..... citajte sta pisem ...... svakako ce svirati na klavijaturi p 80 ice ....to je sto se tice velocity i osecaja .... ali ( kao sto rekoh ) meni je jedino sto sam uporedio je p80 vs softvare ...... pricam o zvuku i software mi je dosta bolji .... zato sam i pokrenuo tu raspravu .....
p.s. sviram klarinet 10 ak godina i nisam imao problema sa zvukom na saxu ![]() ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
OK, izvini
mozda nisam nesto dobro razumeo ... Izvini i za primer klarineta. Ali prosto, poznajem osobe koji su profesori pomenutog instrumenta pa im sax ipak zvuci kao oluk, bez obzira na to sto ga aktivno sviraju. Pa ja ni ne znam s kim se dopisujem a kamoli da li sviras klarinet ili ne, ili saksofon ... Ali ipak mislim da sam slobodno mogao ovde nesto da napisem. Moram jos nesto da napomenem. Mozda nas ovde ima sa razlicitim kriterijumima ... I ja sviram nekoliko instrumenata ... cak sam i Akademiju muzickih umetnosti zavrsio ... a sa osnovnom i srednjom skolom to je nekih 16 godina skolovanja, sviranja, dirigovanja, pisanja partitura, analiziranja muzickih oblika ... No, moram pred svima ovde da priznam da nisam KONCERTNI MUZICAR, pijanista, violinista, klarinetista, trubač ... i nikada necu biti jer, u tom svetu, na moju ?alost, IMA BOLJIH OD MENE. itd. Ja ne kazem ni jednom recju da moj sagovornik nije sposoban za koncertnu delatnost i necu da pametujem vise, samo sam hteo da podrzim Moritzov stav i da, eto napisem par reci ... Izvinjavam se jos jednom tebi i svima kojima sam oduzeo par minuta vremena na citanje mog prethodnog teksta i nadam se da mi to nece biti zamereno.
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Ok, i meni su clavinove odlicne (iz tudjeg iskustva, pre svega) kao klaviri za vezbanje, muzicke shkole i sl., sto im je i namena. Ali generalno, slusajuci Max-ove zahteve, mislim da ce mu 'yamaha' zvuk najmanje leci od ovoga sto smo pominjali.
BTW - a zasto niko ne preporuci pc2x?
![]() |
#38 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Nisam ni sanjao da nas ima jos na forumu??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Prisutan.... dodu?e nisam već dugo svirao.
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E sad ga i ti ![]() ![]() Nisam zamerio , nego sam nekoliko puta ponovio nesto da bi diskusija isla u smeru onoga sto bi mi pomoglo a ne da se raspe na sve i svasta . Zato sam napisao koje su mogucnosti i sta zelim , i vecina drugara sa foruma mi je i dala super savete ..... A hvala i tebi na trudu da mi pomognes ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najbolja varijanta za kupovinu UAD? | DSP forum | 15 | 24-12-2007 07:26 PM | |
Koja verzija Sound Forge-a je najbolja??? | Paja Patak | Audio Software | 13 | 07-05-2007 10:08 PM |
najbolja produkcija 2005-2006 | bgkalimero | Razno | 136 | 12-07-2006 04:08 PM |