Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2007, 08:58 AM   #31
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default Re: Radni stol

U NS postoje stolari koji sami seku ploce?
To je retkost!
Old 25-01-2007, 10:10 AM   #32
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.
Skoro svi stolari rade tako, i ovde u BG-u, ali ovde (bar kod mene u kraju) nista te ne izadje skuplje kada stolar sve odradi, jer on od tih firmi kupuje stalno i dobija odredjenu marzu a tebi naplati kao kad bi ti sam kupio, uzme pare za kantovanje a kantuje sam... i naravno uzme za ruke (sto i inace platis), tako da ti je svejedno... e ako sam sklapas, onda je to druga prica.
Old 25-01-2007, 10:10 AM   #33
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
U NS postoje stolari koji sami seku ploce?
To je retkost!
Da... ima covek iste one velike masine za krojenje... ozbiljno... doduse ovaj sto ga mi znamo tesko se moze nazvati obicnim stolarom... prostor mu je ubistveno dobar za studio... prilicno velika hala je u pitanju...
gomila masina... za svasta nesto...
Spucali su one manje difuzore (preko sto komada!!!), za Hammer, za nekoliko dana...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2007, 11:58 AM   #34
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Sad možemo pozvati i Stolara Gosta Foruma...

Pa naravno da sam radio od pločastih iverastih materijala! Metal jednostavno ne podnosim u svom radnom prostoru, tako da je to bilo jedino moguće rješenje.
I ja sam, Anita, na početku kontao da naručim da mi se izrežu ploče pa da ga sam spojim, ali kada sam sve bacio na papir nije mi palo na pamet da prljam ruke. (btw. U pitanju je firma koja se inače bavi izradom namještaja po mjeri - kuhinje, ormari, stolovi - i njihove nabavne cijene materijala su bar duplo niže nego što ja bilo gdje mogu nabaviti isti. Još kada uzmeš u obzir da na velikim stovarištima, gdje su dobre cijene, prodaju samo ploču u komadu cca 2x3m - na kraju dobiješ sto u samo jednoj boji!)
Tvoju ideju opravdavam jedino ako nemaš nikakvog posla narednih petnaestak dana, imaš dovoljno alata, veliku praznu sobu, koju možeš prljati i prašiti do mile volje, i dosadilo ti je da brineš o kancerogenosti raznoraznih materijala (biće prašine ko u priči)...

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2007, 12:33 PM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Sad mo?emo pozvati i Stolara Gosta Foruma...

.....
Da znas!!!

Ako bude bilo realnog interesovanja... mogu coveka da pitam... nemam nista protiv!!!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2007, 08:43 AM   #36
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Smile Re: Radni stol

Kao što obećah...

Evo ga... STO!

kao što se vidi sa desne strane je nešto mjesta za rekovske sprave. Uskoro ide punjenje!

Sa lijeve strane je kućište za kućište računara. Recimo da je dobro izolovano...

a pritom i pristojno ohlađeno...

Stolari su to fino sklopili... čak su mi omogućili da se još malo udebljam i napravili fini prostor za stomak u sredini...

a pritom možete vidjeti i koliko ove plastificirane iveraste ploče vole prašinu!

Jel' dosta?

Last edited by Tiki the Boyler; 29-01-2007 at 09:17 AM.
Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2007, 10:34 AM   #37
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Dota

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2007, 03:45 PM   #38
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dexxy View Post
Dota
Sta fali ovom stolu?
Attached Images

Mogli is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2007, 08:47 PM   #39
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Posto sam ovde video od jednog clana foruma koji je postavio slike stola koji je napravio i svideo mi se, odlucio sam da ga kontaktiram. Culi smo se i dogovorili da mi napravi sto po mojim idejama. Sada cekam da se napravi i postavicu slike kad bude gotovo.

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2007, 09:01 PM   #40
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Tiki - stol je odličan! STvarno dobro izgleda.
Nego, moj je problemčić što zelim policu s klavijaturom na izvlacenje i to onda mijenja koncepciju na način da je ili preširok ili nemam priliku staviti dodatan prostor za druge stvarčice.
ANITA is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules