Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-09-2009, 10:22 AM   #31
Komplex
Member

Default Re: Test Mikrofona

e ovako, toplo bih preporucio
  • CharterOak SA538 <- jako dobar mic.
  • Acoustical Operating Principle Pressure Gradient
  • Diaphragm Dual 1.07" 6 micron thick gold sputtered Mylar
  • Frequency Response 30Hz-20kHz
  • Sensitivity 12mV/Pa 0dB=1V/Pa@1kHz
  • Polar Pattern Cardioid, Omni, Figure-8, and intermediate stages selectable from power supply
  • Impedance < 200 Ohms
  • Recommended Load > 200 Ohms
  • Equivalent Input Noise 22dB A weighted IEC651
  • Maximum Sound Pressure Level 128dB for 0.5% total harmonic distortion @ 1kHz
  • Power Requirements Custom supply 115V or 230V operation with IEC type 2 AC Cable
  • Connection between Mic & Power Supply 7 pin XLR
ja inace koristim ovaj mikrofon:
kapsel typ: kondenser
frequenzgang: 10 Hz - 20 kHz
richtcharakteristik: kugel-niere-acht mit zwischenpositionen (9 positionen)
maximaler pegel : 145dB
grundrauschen spl din/iec 651: 10dB-A
rausch-spannungsabstand nach din/iec 651: 81 dB
^^ mikrofon je inace handmade i kosta nekih 1700 eura. Mogu samo da kazem da mi se mnogo vise svidja kako zvuci ovaj mic od U87 npr. iako sam na u87 snimao svoj prvi album.

Na ovom mikrofonu mozete snimati kako vocale tako i instrumente...ukoliko ima zainteresovanih, mogu vam poslati kontakt detalje lika koji ga pravi (lik koji radi do 150 mastera svih zanrova godisnje).

CharterOak SA538 sam samo cuo kako zvuci, nisam imao prilike da ga testiram u svom studiju nazalost ali imate sigurno nekih CharterOak SA538 testova na netu pa poslusajte.
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 01:11 PM   #32
rubber ball
Junior Member

lijep pozdrav svima. Dugo pasivno pratim ovaj forum. Buduci da nisam nasao skoro nikakve informacije o ovom mikrofonu (tj.jesam na gearslutz, ali moj engleski nije bas najbolji :/) pa pitam tu. Dali itko ima ikakvih saznanja o ovom mikrofonu? Nasao sam na jednom njemackom forumu da ih ne proizvode kinezi nego je to neakva sestrinska firma oktave da popune low budget trziste. Meni na oko izgleda zanimljivo sa sirokom dvostrukom membranom, -10db,low cut, trafo, i usmjerne karakteristike. Pisite ako ista znate, hvala
http://www.ebay.de/itm/MC-700-Spinne...item43c3038f29
rubber ball is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2013, 01:59 PM   #33
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Zdravo i dobrodo?ao na forum! Mogao si i da otvori? novu temu, ali valjda će neko od moderatora to uraditi.

Moj savet ti je da ne kupuje? nijedan mikrofon koji nisi čuo rođenim u?ima, naročito ako za <100? dobija? trafo, dvostruku membranu, promenljivu karakteristiku i shockmount.

Takođe (iako frekvencijske krivulje koje proizvođači navode nisu jedino merilo kvaliteta) ono ?to je nacrtano je malo rizično, naročito za pevanje.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 10-12-2013, 02:13 PM   #34
rubber ball
Junior Member

pardon, nisam htio spamati. mislio sam da je jedan tema namjenjena za mikrofone. No dobro.
Hvala na informaciji i meni je bilo malo sumnjivo. Nisam se oslanjao na specifikacije jer znam da svasta stave. Hvala na savjetu, ipak ce biti Rode NT 1A
rubber ball is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules