|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
pa pitao sam coveka da li mu stvarno treba nesto vise od 32 kanala ... pa ih je spomenuo ... elem stvarno je smela tvrdnja pogotovu sto je to london sto se svi prodaju za neke pare da otpevaju vokale za nekog (seti se zene koja je pevala za c&c music factory i za black box npr... , ovde npr. modelsice gomila dance stvari iz 95-e otpevale 4 5 super vokala) , a ni spice girls sem par njih ne pevaju tako lepo ... elem kao sto kaze da bear tehnika je tako pojeftinila da je kupis umesto zvake ili cokolade, cak sam i ja svoj glas stel'ovo preko nekog softvera koji me je tako nastelov'o da mi ko da nisam otpeva'o tj izrecitvao jedan fals znaci imam mogucnost da ucitam midi fajl pa da prema njemu postavljam fraze , tako da razmisli jos jednom dal' to neko stvarno peva i kako peva dok ne cujem uzivo unplugged kako neko peva ne verujem,elem ovo je sad sasvim nesto drugo (izvinjavam se modovima i ostalim korisnima zbog velikog broja off topic-a) ako si ih slus'o uzivo ok ali ja jos nisam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mozda zazvucim pomalo fasisticki, sto sigurno nisam, ali ako svako razmisli duboko i objektivno, naci ce zajednicki imenitelj propadanja PRAVE, DUBOKE, ISKRENE, POSVECENE MUZIKE i propadanje velikih pro-audio firmi... Muzikom treba da se bavi MALA, MALA, MALA elita, pre svega veoma talentovanih, i iskreno i duboko posvecenih OBRAZOVANIH ljudi, mislim u muzickom, a i u svakom drugom smislu, a ne da "muzika" bude odraz najodurnijeg, najjeftinijeg, i najprostackijeg populizma, kakav je sada na snazi, ne samo kod "nas" vec manje vise u celom svetu, sa malobrojnim casnim izuzecima... Izvinjavam se svima zbog ove gorcine, i ona je post apokalipticna, za mene je kasno, moja "karijera" je na samom kraju, ali za one mladje mozda jos i ima nade...poruka za one kojih nazalost ima suvise: budite makar malo plemeniti, okanite se bavljenja muzikom, to odavno nije nikakav biznis, pogotovo ne lak, i prepustite muziku usamljenim, talentovanim i posvecenim...mozda sada nema osnova da mi poverujete, ali Muzika je nekada bila zaista umetnost, i to velika...
![]() |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Seda glava mudro zbori....pogotovu kad se pojave tu likovi koji su skupili 500 Eura za neki PC sa krakiranim softwerima, sloze 2 loop-a i jedan arpeggio i pomisle:"Wow, ala bije - koji sam mega!" Svi odmah pomisle da ovi koji jos rade hoce da odvrate mladjariju da bi njma ostalo vise - ali nije tako. Godine se izvuku brzo, i odjednom shvatis da kad odrastes (nadjes zenu, dodju deca) nikoga nije briga sto si radio dobro psy-trance ili drum & bass... Kome to treba??? Sve se svede na izgubljeno vreme... ok, mozda je loznjava kad si mlad, pa te gotive ribe jer se "bavis muzikom" a i to vise vazi za gitariste i pevace a ne za nekoga ko sedi u sobi i svrsava na neki nepoznati techno house i ne pomera se od PC-ja... Ti likovi i ta muzika nikad nece trebati da predju prag jednog pravog (SSL, na pr.) studija... Muzika se tako brzo menja da mi to i ne shvatamo...evo,sad...pazzzzi..vec se nesto promenilo!! ![]() A za Sugarbabes - dobro pevaju i imaju SVOJ fazon...za razliku od mnogih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Jeste i te kako prisutna degradacija kvaliteta i u svetu, ali ne tako kao na ovim prostorima. Oni i imaju po nesto sto valja, ovde... Ali... sami smo krivi... ko sta trazi, na kraju to i nadje, pa tako i u muzici. Na ovom forumu, koji se bavi muzikom i muzickom produkcijom nikada nije prosao bez komentara neki domaci pop festivalchic... Pricalo se o raznim Budvama, Zrenjaninima, Skalama, Vrnjackim Banjama, Novim Pazarima... itd... Redovno se pise po X strana o ultra-mega-perfektnim produkcijama raznih urbo-turbo i kakvih vec sve ne albuma... Neki ce reci -Daaaaa.... ali, produkcija i kako je to odradjeno... i na chemu je odradjeno... , a ja mislim da i kada bi izvesni nusprodukt ljudskog organizma (da se ne izrazavam) zavio u svilu (najfiniju mogucu) ipak bi ostao to sto jeste i strashno bi zaudarao... Zato se niko nije setio da prokomentarise ovog leta jazz festival Nisvil... prvenstveno moji sugradjani... Nisam ni ja, posto me zanimalo da li ce to neko da uradi... naravno, niko se nije setio... Mozda nije ni imalo sta da se komentarise... kakav Billy Cobam, Incognito (koji su svirali tamo)... veze ti nemaju i ko ce da gubi vreme na to... bolje je da se odusevljavamo sjajnim prostorima na vocalima nasih pop i folk "pevachica" i od srca im posvetimo 75% foruma...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 10-10-2006 at 12:27 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]()
narodnjacima nebi pomogla ni vanzemaljska tehnologyja(koji filter-kompresor-eq staviti na onaj zaurlavajuci voice?).a sto se tice incognito-a ko ce to da slusa-ima previse tonova!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A iako se ideološki slažem sa Slowstar-ovim post-om, i ostalim kritikama drugih, ja recimo ne mislim da je ovo neko loše vreme za muziku globalno. Dapače mislim da je jako dobro i u startu bolje od 80-ih i 90-ih iako sam ja voleo 80-e lično. Ovo je prvi put da je moguće nezavisno raditi neku muziku koju autor misli da treba i koja ne mora imati nikakve veze sa mainstream-om i dospeti sa muzikom do slušalaca. Za razliku od ranije gde je pristup javnosti bio skučen i praktično nije bilo moguće dobiti ikakav prostor osim ako se ne radi o nekom od već definisanih prihvatljivih žanrova sada bendovi i samostalni autori izdaju nizove albuma, samostalno ih distribuiraju i rade gerilski marketing. Možda nikada neće biti na bilboard top 10 ali njihova muzika živi i dolazi do slušalaca koji su zainteresovani za to. Ovo je loše vreme za ljude koji se bave muzikom kao ZANATOM po meni, novostečena muzička "demokratija" i pojeftinjenje "sredstava za proizvodnju" je dovelo do toga da su session muzičari, snimatelji, producenti, veliki studiji manje potrebni ali to ne znači da će nestati kao što ni bioskop nije nestao zbog video kaseta. Utisak da je kvalitet opao se stiče na osnovu gledanja mainstream top lista, ali sa druge strane ja sam u zadnjih par godina slušao albume za koje je jednostavno jasno da bend NIKADA ne bi mogao da izađe iz anonimnosti da je situacija kao 80-ih, zbog previše mešanja stilova muzike i eksperimentisanja, ili fenomenalno snimljene albume koji isto nikada ne bi mogli biti snimljeni da nije DAW-a i home recording-a jer bi bile potrebni meseci i meseci maltretiranja u studiju a sa obzirom na profil benda nikada im to diskografska kuća ne bi platila. Jednostavno sam se navikao da o novoj kvalitetnoj muzici saznajem preko specijalizovanih sajtova a ne preko magazina, TV-a, radija, bilo čega što ima veze sa prodajom i top listama, pa mi je možda i utisak drugačiji od vašeg zbog toga.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 10-10-2006 at 02:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Mason
|
![]()
... pa posto je nekvalitetna komercijala u vecini, onda cemo da se palimo kako je to vrh vrhova, da dizemo to u nebesa i da nipodastavamo sve ostalo, jer, zaboga, ovo se prodaje... mora da je "do jaja"... ma da je diskutabilno koliko se i to prodaje, jer najveci deo takvih izvodjaca ne moze ni schpajz da napuni, a kamo li da odrzi koncert... Da nije tezgi u inostranstvu, ali ne za strance (naravno), vec za nase iseljenike (kod kojih verovatno radi nostalgija za ovim krajevima i njegovim mentalitetom)...
Ne ulazim uopste u prichu o tome zasto je to tako... vec o tome sta valja, a sta nije ni za q..tz... A kada su stvari vise nego ocigledne, ne treba mnogo mudrovati o ukusima i uglovima gledanja stvari... Feces je feces, posmatrali ga mi iz ovog, ili onog ugla... to sto se zbog stalnog prisustva naviknemo na njegov "miris", pa se vise i ne primecuje i ne smeta, to je druga pricha... Pomenuo si '80-e... Kada su u pitanju "noviji pravci", nikada nismo imali bolje pesme, a grdju produkciju... radilo se tako kako se radilo i sa chim se imalo... a ne bih rekao da npr. Stoja moze da se poredi sa Uspavankom za Radmilu M. (B.Dugme ... lepa kompozicija, odlicna akusticna gitara), Ochi boje meda ( EKV), energijom i buntom koju je nosio i delio sa publikom Johny B. Stulic... textovi su mu bili takvi da sami po sebi poseduju vrednost... '90-te su bile propast muzike i propast drustva... ne ponovile se vise nikada... bile su moralna i intelektualna propast citave nacije. Mahalo se sa tri prsta, zemljom su vladali kriminalci i ubice, pa nam je takva bila i muzika. Profesori i lekari su gladovali, donosili hranu sa sela, apstinirali zbog novca od cigareta i svega cega su mogli da se odreknu, a deci su uzor bili bogati kriminalci i schljam koji je pod okriljem drzave sticao vlast, moc i kapital. Sasvim je normalno sto je muzika '90-ih bila takva, jer se savrseno uklapala u parolu "hleba, igara i krvi". Nastao je ozbiljan problem... problem u vaspitanju dece, a deca su naslednici svake nacije i sve ostaje njima... Na koga se deca ugledaju? Ko ce zeleti da bude doktor nauka, ako doktori nauka gladuju, a reketasi voze skupe automobile i okruzeni su neznam ni ja kakvim nafrakanim ribama i okolo bacaju delice svog novca? -"Rodices mi sina, kralja kokaina..." -"Ja ubio sam coveka zbog tebe..." ... jos mnooogooo toga... Psovka, kao psovka u textu, mozda nije bas sinonim pristojnosti, ali ne mora biti strashna i negativna, ali pesme koje su "pristojne" i nema u njima psovki, mogu biti i te kako opasne, jer mogu nositi opasnu poruku. Nasa muzika '90-ih je bila savrshena poluga u izopachenom systemu neukusa. Malopre pomenuti Milan Mladenovic iz '80-ih jeste bio porochan covek, ali poruka njegove muzike je bila pozitivna, intelektualna i navodila je na razmisljanje... textovi i aranzmani nisu bili sklepano smece... '90-te godine su bile mracno doba zemlje Srbije, vreme od kog jos ne mozemo da se oporavimo, totalna i negativna promena systema vrednosti. Sada jeste nesto bolje, ali idalje je itekako prisutan pomalo oslabljeni i posrnuli duh Slobodana Milosevica i systema vrednosti koji on nosi, u svemu, pa i u muzici... A da li je nesto na nivou mentalnih retarda otpevano na Neumann-u, ili Rodi, to me se zaista ne tiche... Da li je na vocalu onoga ko je pevao umesto, svima nama dobro poznatih, "otvarachica usta" L480, ili neki TC, zaista me ne interesuje.... i onako u globalu nisam impresioniran domacom produkcijom... Na svu srecu, ipak imam svoje uzore u svetu... itekako priznate svetske producente... obicno njihov rad negiraju domaci producenti... pravo je chudo kako ljudi koji razumeju iskljucivo glas gomile, u ovom slucaju ne razumeju glas vecine... Ako podjemo od toga da je Srbija mala u odnosu na zemaljsku kuglu, vecina ipak misli da npr. Rick Rubin dobro radi, a Srbi tesko prebacuju svoju drzavnu granicu...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-10-2006 at 12:53 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
VIP Member
|
![]()
al se raspisa covek ? !! ?
dok sam procitao.....? Pa ima i ovde sranja od muzike..da vidis o cemu repuju crnci koji stanuju u siromasnim delovima grada..to nikad ne izadje na plocama, samo na nekim CDRs koji se vrte na piratskim stanicama...ubijanje, kurve, droga, gangsteri..nije samo to u Americi...i kod nas! A kad cujes neke bendove koji krecu....da umres od smeha..ima i ovde majmuna i te kakvih. Dobro tekstovi ne mogu da se mere sa nashim "biserima" ali da ima budala ima... A sto rece kolega gitarista, ja mislim da je onih sto se bave muzikom iz hobija uvek bilo i u 80' i 90' i bice ih...ovde to bukvalno tretiraju ko hobi. !! nikad plocu izdali (i nece)ali ima studio, uci kako se snima itd ??!? preko dana radi u banci ili sta vec... Problem je sto je hiper produkcija ubila cenu muzike i kao varijanta za ziveti od toga, vise nije dobra ni za koga...ne kazem da ih nema koji zaradjuju lepo, ali taj broj je jednak broji ljudi koji dobiju na Lotto-u svake godine. tako da su sanse iste... A da smo OTISLI OFF TOPIC - NEGO STA!!!! PS ..pitanje odozgo - odgovor. Da! njima je namenjeno...jer ne moze "sve to da se uradi na PC-ju"...pogotovo na PC-ijima koih ima kod nas...E zato treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Valjalo bi da shvatimo da smo svi mi, na ovaj ili onaj nacin (osim Vracha, mada i on zaluta) deo te iste domace muzike i produkcije. Daleko od toga da ne treba biti samokritichan, ali ljudi, mi od domace muzike (makar je pevali bendovi i na engleskom, nemackom ili tamilskom jeziku) zivimo. Dajte da malo poguramo celu pricu, celu scenu, svako na svoj nacin. Prvo bi valjalo da spustimo kriterijume. Do skora, ajde, i nismo imali dobre studije, sad ih je u SFRJ nekoliko....... Ali kad se sabere velicina prostora na kome zivimo, kvalitet naseg muziciranja zapadne muzike.... i uporedi sa njima, objektivno, tu smo gde smo. Mi objektivno i nemamo puno boljih (mozda i uopste) vokala od A. Radovic, pa ja kupih CD u zelji da cujem sta nasa (SFRJ) elita napravi po ponajboljim studijima balkanskim. Hajde da taj album poredimo, ne znam sad s'kim, ali ne moramo sa novom C. Aguilerom, meni je to kao Kezman vs Zidan. Ne vidim korist od konstantnog pljuvanja domaceg (iako je ono naravno -i mora i uvek ce biti- ispod svetskog nivoa), pre svega po nas koji od svega toga zivimo.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 09-03-2007 01:20 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |