Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-08-2006, 11:16 AM   #31
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa

Cekaj, Vrach... nije mi jasno par stvari (osnovnih) vezanih za tebe i tvoj rad, generalno.... Kao KO se ti potpisujes? Kako se zvoje tvoja kompanija? Za koga radis? Freelance-irash, Ok, pretpostavljam, ali, kako se potpisujes?

Za Sinewave Surfers nasao sam samo jedan Remix, za Zoran mozda 2-3... I pitanje je da li si ti u pitanju.

Imas svoju sekciju na Forumu, istakao si Client listu, ali hajde, uploaduj neke radove... Mislim da sem Cece i Brazila od Bebi Dol ovde niko nista nije chuo... Toliko price o muzici, a muzike NIGDE!!! Daj, uploaduj nesto! Napravi sekciju...

Mislim da mnoge ovde zanima da chuju tvoje radove... Izaberi sam nesto!

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 12:27 PM   #32
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam cuo onaj funkstar deluxe remix od Bob Marleya (sun is shining).. ako je to Vrach radio, neko mi je to tako rekao..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 12:41 PM   #33
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
ja sam cuo onaj funkstar deluxe remix od Bob Marleya (sun is shining).. ako je to Vrach radio, neko mi je to tako rekao..
Funkstar deluxe nisam ja...bilo je nekoliko izdanja te pesme. Funkstar je izdao Edel (Nemci) ja sam radio "Island Mixes" na zahtev Island records UK (koji su kopija Funkstar-a!! Platili su debelo za to) i PLUS sam uradio Messy Boys Mix, koji je su posle prodali Palm Pictures Records i izasao je CD-u i snimili su spot na njega i izdali kao DVD singl... Tad je bilo puno vacarenja oko Bob Marlija ,svi su hteli da se ogrebu za pare. A posle sam ja radio glavni radio miks za ceo svet (i za video) od Jammin - Bob Marley & MC Lyte...posto su me zavlacili za pare od ta dva miksa (zbog svadje sa A&R glupanom) cekao sam te pare 7 (!) meseci!!! a kad su stigle na gomili, pazario sam Audient mixer...
Ima tu strasnih prica oko politike u biznisu..da je samo muzika bilo bi lakse. Svako gleda da te izvacari, prepise sebi uspeh, itd..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 01:36 PM   #34
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Upznao sam ga prosle godine...dolazio je u nas studio da koristi studio od MJ Cole-a (jos jedan producent koji je ovde deli podrum sa nama!) Steve Mac-u je bio izgoreo studio (! sipali pikslu u kantu i otisli u kafanu!!!) pa je morao negde da radi dok se ne obnovi...otisao mu stari MCI desk i brdo vintage outboard-a...
MJ COLE !!!
wow...dobra vam je ekipa tamo...
A za Steve-a pitam jer sam ga upoznao pre par godina na EXIT-u i tada je ba? bio u fazi opremanja studia po?to se razi?ao sa partnerom iz Rhythm Masters.Hvalio se kako je ulo?io "pola miliona funti" u studio pa htedoh da te pitam da li je istina i ?ta ima od sprava.Sećam se da su Rhythm Masters imali super studio ali mislim da je to sve ostalo u rukama onog drugog lika koji je ustvari bio producent..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 02:03 PM   #35
StOrMtRAnCe
Junior Member

Pozdrav svima... ja sam ovde nov vidim da ste svi ovde dosta upuceni i da se stvarno razumete u muziku... za mene se moze reci da sam pocetnik sto se toga tice i hteo bih da mi neko od vas malo pomogne... zanima me koje programe koristite za pravljenje semplova,beata,bassa...pesama uopste dali neko od vas slusa trance naprime Above & Beyond,Adam White,Ferry Corsten,Andy Moor,Alex M.o.r.p.h.... ? hvala unapred!
StOrMtRAnCe is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 02:15 PM   #36
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by StOrMtRAnCe
Pozdrav svima... ja sam ovde nov vidim da ste svi ovde dosta upuceni i da se stvarno razumete u muziku... za mene se moze reci da sam pocetnik sto se toga tice i hteo bih da mi neko od vas malo pomogne... zanima me koje programe koristite za pravljenje semplova,beata,bassa...pesama uopste dali neko od vas slusa trance naprime Above & Beyond,Adam White,Ferry Corsten,Andy Moor,Alex M.o.r.p.h.... ? hvala unapred!
ja sam pratio trance davnih dana(94-95-96) ali mi je ubrzo posle toga dosadio i ne pratim već du?e vreme...?to se tiče programa,uglavnom 90% sve radim u Cubase SX3+moj studijski hardver(synth-ovi,sampler,ritam ma?ina,itd)..ne?to manje koristim Ableton Live i Sony ACID...koristim softver koliko i hardver i nema pravila..ono ?to mi zvuči dobro u datom momentu ostaje moj izbor..u poslednje vreme uglavnom je to softver mada za dobru bas liniju uvek koristim Roland MC202..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 02:16 PM   #37
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJ Z
MJ COLE !!!
wow...dobra vam je ekipa tamo...
A za Steve-a pitam jer sam ga upoznao pre par godina na EXIT-u i tada je ba? bio u fazi opremanja studia po?to se razi?ao sa partnerom iz Rhythm Masters.Hvalio se kako je ulo?io "pola miliona funti" u studio pa htedoh da te pitam da li je istina i ?ta ima od sprava.Se?am se da su Rhythm Masters imali super studio ali mislim da je to sve ostalo u rukama onog drugog lika koji je ustvari bio producent..

Pa sad da je bas imao pola miliona funti tehnike, ne verujem. Reko je da je imao MCI desk (oni se nalaze za 10-12.000?) sta god drugo da je imao nije potrosio toliko para,,oni jes da su uzeli pare, ali bila su dvojica....za ?500.000 mozes da skucas vrhunski studio - a on to nije imao!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 02:19 PM   #38
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Dobrodosao! StOrM (mada sam i ja nov )
Ja, licno, koristim sta mi padne pod ruku/uvo...inace mislim da je IDEJA naj bitnija...a soft/hardwer manje-vise. Retko koristim samplove/loopove. Uglavnom cukam svoje pesmice koristeci Cubase sa nekim softsynths-ima. Ranije sam koristio Synapse Orion jer je meni, kao pocetniku, bio naj laksi za kuckanje...
Inace, slusam isto tako sve sto mi padne pod uvo...(sto rece jedan ortak od Miroslava do Vivaldija)

Mozda je malo off...ali eto.

Pozzz!
Sandzama is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 09:31 PM   #39
StOrMtRAnCe
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Sandzama
Dobrodosao! StOrM (mada sam i ja nov )
Ja, licno, koristim sta mi padne pod ruku/uvo...inace mislim da je IDEJA naj bitnija...a soft/hardwer manje-vise. Retko koristim samplove/loopove. Uglavnom cukam svoje pesmice koristeci Cubase sa nekim softsynths-ima. Ranije sam koristio Synapse Orion jer je meni, kao pocetniku, bio naj laksi za kuckanje...
Inace, slusam isto tako sve sto mi padne pod uvo...(sto rece jedan ortak od Miroslava do Vivaldija)

Mozda je malo off...ali eto.

Pozzz!
Pa naravno da su sluh i ideje naj bitnija stvar kod muzike,meni to nije problem... samo nikad nisam radio na nekim malo ozbiljnijim programima... uglavnom sam mixovao muziku... jedno vreme sam koristio ableton live dok nisam uzeo mixetu.
koji bi mi vi program preporucili za pocetak u kome mogu da stvaram svoj zvuk,jer stvarno je lakse da krenem od naj jednostavnijeg pa polako hehe dosta njih mi je preporucivalo reason ali ni on nije bas jednostavan. radio bih na njemu nego mi se bio zeznuo komp pa sam morao dosta toga da obrisem samo sam radio na mixingu preko mixete kuci. svaka pomoc i informacija od vas iskusnijih je dobro dosla ! pozZ
StOrMtRAnCe is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2006, 09:37 PM   #40
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

dobrodosao.
preporucujem ti da prvo prosvrljas po forumu, narocito po audio softveru, jer smo ovakve teme prezvakali milion puta..

poz
lesha is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules