Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-09-2006, 11:30 AM   #31
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: podnozje za zvucnike

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
No sikiriki za SSL-a sam kupio navlake od vune na Zlatiboru!

I... i... iiiijaooo... Sirogojno dzemper za SSL... kuku! Trebace ti naftalin, i gas-maska da bi mogao da radis!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 01:03 AM   #32
File
Senior Member

jel bi netko mogao biti dobar...pa malo napisati kako bi se mogao napraviti DIY stalak...ili bar staviti neku slikicu toga i napisati ?ta je ?ta....jer se sad prvi put susrećem s tim...a i prvi put u ?ivotu imam studijske monitore...i ?elio bi da mi rade najbolje ?to mogu...hvala
File is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 01:50 AM   #33
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Imas po netu brdo crteza... vidjao sam ih, sada bi morao da ih trazim...

Ovde to ljudi prave od debele gvozdene cevi sa dve debele gvozdene ploce gore i dole... sve zavareno... u cev stave pesak da se umrtvi i postane tesko k'o djavo...

Cak mislim da ovde ima nekih proizvodjaca stalaka za zvucnike... doduse za hi fi... ali sta je tu je...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 28-12-2006, 10:46 PM   #34
File
Senior Member

Hvala...a dali lijepim na dolnju ploću kakvu absorpciju(neki materijal...koji?)? i sta gore?....i jo? ne?to....ovo je samo pitanje...(kad ne znam)...da li je dobro stalak u?arafiti u pod(predpostavljam da ne)....hvala
File is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 11:29 PM   #35
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Potrazit cemo i mi nacrte, nego mene malo brine sigurnost zvucnika na tim stalcima! Ne bojim se da bi stalak pao, nego da netko ne pogurne malo zvucnik i on sklizne s tog ultra super stalka. :/
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 11:39 PM   #36
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

cuo sam da je neopren dobar materijal ako se plasis klizanja..

http://en.wikipedia.org/wiki/Neoprene

Last edited by lesha; 29-12-2006 at 12:03 AM.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 11:55 PM   #37
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ja ne mogu nista naci! Boggy, daj pliz podijeli sa nama te linkove na koje si naisao!

Thanks
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 12:09 AM   #38
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

lesha je u pravu, neopren je odlican za to

ja sam plasticni rack (sve skupa oko 20 kg tezak), koji se inace klize po stolu, naslonio na dva mala komadica neoprena....nema sanse da otklize igdje!

takodjer, monitori su na tri (svaki) zbilja mala komadica neoprena...i nema sanse da otklizu!

ako ne mozes naci neopren....to ti je ona crna spuzvasta guma na dnu platnenih podloski za misa
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 02:26 AM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
..... Boggy, daj pliz podijeli sa nama te linkove na koje si naisao!

Thanks
Bi ja da sam ih negde pribelezio... ali nisam...

Ako sta nadjem, stavicu ih ovde...

Za prezentacije SuperMEE monitora, smo kupili QuikLok BS300 koji su lagani i visina im se moze podesavati... inace su prilicno slabasni i opasno se ljuljaju pod tezinom od 25kg, za nesto lakse su ok.

Pri tom zvone, jer nemaju pesak u sebi, ali su nama odlicni jer lako staju u prtljaznik.

Za "prvu pomoc" mogu i QuikLok stalci sa tri noge... koji se vide na gornjem linku... pa se kasnije mogu napraviti oni drugi... heavy...

Evo nekih stalaka iz Hrvatske... http://www.stalci.com/hr/zv.html... siljke poskidajte da ne izgrebete parket i zvucnike... ispod zvucnika i stalka mogu ici oni stari mouse padovi... sa tekstilnom podlogom, a ispod je ona penasta guma.... sto lesha i zvincic predlazu

http://www.stalci.com/hr/zv.html
mislim da je princip jasan,... onaj prvi sa jednom cevi je ok princip...
Jedino su ovi "HiFi" stalci preniski za profesionalnu upotrebu, jer podrazumevaju da je slusalac sedi u fotelji, a ne na normalnoj stolici...

Tu dolazimo do visine stalka, i tu nastaje problem,... nemaju svi zvucnici akusticku osu na istoj visini niti je ona u najvecem broju slucajeva horizontalna... obicno ima mali nagib (5-6deg) prema podu... pa ko zeli to precizno da namesti, mora prvo koristiti neke stalke koji se mogu podizati i spustati, dok sve ne namesti... pa onda tek da napravi stalke sa fiksnom visinom... zato mi imamo ove "kilave" BS300 kojima se visina moze menjati...

pozdrav

bogi

Old 19-01-2007, 12:47 PM   #40
alektom
Member

alektom's Avatar

Interesuje me dolaze li u obzir zidni nosaci za monitore, niko ih ne spominje a iskreno nisam ih nigde ni video do sada u studiju....
Koje bi bile negativne strane zidnih nosaca, ako se postave na 30-tak cm od zida....
alektom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules