|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
jedan je vidi da na bukvi pise 'picka', pa je slomi %! bdv: ja sam jednom na planetz napisa 'my computer won't shot down' umisto 'shut down', pa su mi se mrvicu nasmijali, ali su znali na sto mislin, nisu me capali u djir nego su mi pomogli rijesit problem. ma neman ja nista protiv sarkazma, dapace. ali slazen se i sto diviner kaze, da treba imat miru. da ne ispadne da ja sad dramatiziran i da mislin da je neko ode ucini smrtni grih, ne mislin, ali imajmo malo tolerancije i mire.
e, sta covek mora da trpi zbog bandita Last edited by SandRob; 29-01-2006 at 09:33 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
dakle, savrseni mix ne treba mastering (teoretski), ali kako niko nece napravit takav mix potrebno je cinit mastering (to je ono sto je max napisa) i to obicno radi drugi covik i u drugom poooosebno opremljenon studiju, sa poooosebnom vrlo skupon opremon o kojon vecina nas moze samo sanjat. mastering je nadogradnja na mix i oni koji ga profesionalno rade zele sto je moguce bolji mix. mix sa kojim nisu zadovoljni vracaju na popravni, jer jedino tako mogu izvuc maximum, a i izgradit/sacuvat renome. eto, tako radi svjetska prva liga... a kod nas se tomu smiju, ali to vise govori o nama (pogledati moj avatar).
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
E, sad ozbiljno, za razliku od ranijih 'bisera' - Steke, milosajeftica..... nisam video u njegovom postu nista zlonamerno, drkadzijski, i sl. Tacno, rekao je neke stvari o kojima vredi diskutovati (cak smo se vec i ćerali na tu temu), ali forum za to i sluzi. I zaista, kad se post malo pazljivije procita, vecina stvari je cudna zbog jezicke barijere
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
Sto se mene tice, Dule je jos jedanput zablistao i to u potpuno zdravoj zajebanciji. Sledece izbore, ako se kandiduje, glasam za njega, pa makar i kao predsednika mesne zajednice
![]() @ Sandro Nije mi jasno sta si se napeo, a ako vec jesi, nije mi jasno zasto onda selektivno? Zasto nisi nista rekao na ono sto je Max napisao? Pa to je ogoljena istina, bez ijedne sale, vec pravo u glavu. Ono sto je Dule napisao je u odnosu na to potpuno benigno. Da ne bude zabune, sustinski, ono sto je Max napisao, potpisao bih i sam jer je 110% u pravu i ovo ne pisem u kontekstu neodobravanja, vec podrzavanja teze, ali me cudi zasto onda njemu nisi nabacio da je "grub"? Nekome smes da saspes u lice, a nekome nesmes? Ili je nesto drugo u pitanju? Opet, da ne bude zabune, ja tacno znam sta je covek hteo i uspeo da kaze, posto smo u svakodnevnom kontaktu i ja se sa time apolutno slazem, a ti Sandro, ako ne verujes, postoji PM, pa ga pitaj licno. Mene samo zivcira selektivno moralisanje (iz bilo kog razloga) gde se nekome dodvoravas, a neke napadas zbog iste stvari. Dodatno mi je zasmetalo to sto su u pitanju dvojica ljudi (Max i Dule) koji spadaju u nekolicinu ljudi koji forum odrzavaju funkcionalnim i informativno- validnim (kakva misao...) i sto su obojica vrhunski u onome cime se bave, a najvise zbog toga sto su mi obojica vrlo draga i na ovaj nacin ih ti postavljas kao tezu i antitezu (ysto je potpuno pogresno). Eto, ja toliko... Ne bih vise jer mislim da sam rekao dovoljno. Nije mi bila namera nikoga da vredjam, ali ne mogu da dopustim da se o dvojici super likova prica u fazonu good guy- bad guy, a sve to zbog nekog (bilo kog) tipa koji se pojavio, prosuo svu "pamet" i "prosvetlio" nas. Pa tacno da je i Bob Katz, ja se ne bih slozio. Odjava.
![]() |
#35 |
ton magistar
|
![]()
max je usa u argumentiranu polemiku i to je pravi nacin. nemam ja predrasude prima nikomu i ti bi to razumi da nemas predrasude prima meni.
![]() |
#36 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ja mislim da je ova tema trebala da se zavr?i dexxy-jevim (trećim) postom, koji je na najjednostavniji način objasnio čovjeku ?ta treba da uradi da bude zadovoljan, jer je očigledno da (taj koji je i postavio temu) čovjek ne radi za Madonu...ili za Joksimovića i druge na?e zvijezde, koji nemaju povjerenja u na?e in?injere nego ?alju svoje mixeve na ?iljenje ?irom planete...
A mislim da ste svi vi po malo u pravu...i ja volim humor i ?elio bih da vi?e toga bude, naravno, na način na koji to radi Dule, vrlo duhovito i inteligentno, naravno mislim da nije zlonamjerno...Sla?em se i sa Sandrom, da treba biti manje sarkastičan i ciničan, koliko je to moguće, jer mislim da je to ovdje nepotrebno među članovima foruma....mislim da smo svi tu zbog ljubavi prema muzici i da niko nije zlonamjeran... I ono ?to je najva?nije, mislim da djela treba da govore umjesto nas. Jer količina informacija koju neko zna u umjetnosti ni?ta ne znače. Znam ljude koji su ?iva enciklopedija, ali kad uzmu ne?to da urade ni?ta ne valja. I obrnuto, ljude koje bismo proglasili neznalicama jer se ne izra?avaju dovoljno dobro i neznaju dosta stručnih izraza, ali imaju izvanredan ukus i smisao za dobro, dobro "čuju"...Ako je suditi po djelima, bolje da svi dr?imo zatvorena usta...Ne zamjerite mi, ali mislim da nemamo bogzna čime da se pohvalimo...zato bolje da vi?e radimo, manje da pričamo...Znam da je te?ko, nema para, ali volio bih da se postigne bar neki balans između "priča"-"djela" |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Igrom slucaja znam, a ti to isto mozes saznati ako pitas coveka licno. Ja nisam rekao ni jednom da ti imas predrasude, vec da uzimas ulogu branioca neselektivno i to po pravilu uvek kada za to nema nikakve potrebe. Nisam Duletov advokat, ali moram da kazem da su mi njegove opaske zanimljive, zabavne i drage bas zato sto su krajnje inteligentne, a u njima nema zlih namera. O tome da ja imam predrasuda prema tebi nema ni govora, jer i sam znas da za to nema ni jednog razloga. Cak te vrlo uvazavam. Jedino sto ne volim je neko deklarativno pravednistvo po svaku cenu, a to nema veze sa tobom, vec sa principom i to bih zamerio bilo kome, pa i tebi. Nadam se da se ne ljutis. Pozdrav
![]() |
![]() |
#38 |
Administrator
|
![]() Stvarno Sandro, starija si osoba, trebalo bi biti i zrelija
![]() Zar zaista mislis da se sve uvijek moze postici lijepom rjecju ? Ako ti zivis u toj i takvoj "nedodjiji", onda ti iskreno zavidim. Evo sta je tvoj zemljak Boris Novkovic upravo maloprije izgovorio u emisiji koja se bavi predstavljanjem javnih licnosti kao normalnih ljudi (cini mi se da se zove Balkanskom ulicom, ili nesto tako slicno) na RTSu: Na pitanje sta bi eventualno sebi mogao zamjeriti kada se osvrne na svoju proslost, rad sveukupno, rekao je da moze sebi zamjeriti sto je cesto bio popustljiv na raznorazne gluposti, agresivne ispade drugih, jer kada to ucini, ti isti nastavljaju istim putem i dalje. Zatim je rekao (parafraziram): - "Treba ljudima reci sta je i kako je, vratiti istom mjerom, jer ce ih to pogoditi i natjerati da razmisle dva puta, prije nego li ponove istu stvar". Ne znam Borisa Novkovica dovoljno da bih sudio o njegovim sudovima generalno, ali ovo sto je rekao stoji... Nikako mi nisi jasan sa tom "zastitnik nevinih" iliti "robin hood" filozofijom onda kada ima najmanje razloga za istu. Zar smo mi toliko zli ili mozda glupavi, nezreli, da moras svaki put TI da nas ispravljas i ukazujes nam na put i nacin ophodjenja jednih prema drugima? Na stranu to sto su, kako su drugi ispravno primjetili, sasvim benigna zezanja... Nemam nikakvu losu namjeru ovim sto ti pisem, vec samo zelim da na pravi nacin razlucimo neke stvari...Ti imas pravo na svoje misljenje, i to pravo cijenim, ali ne mozes nam ti uvijek govoriti kako mi imamo "nesto protiv tebe", predrasude, jer da imamo, svako od nas bi ti rekao u cemu je problem, direktno u lice...Znaci nemamo predrasude vec imamo rasude na osnovu vise pisanih akata upravo na ovom mjestu, zvanom forum. A ti rasudi rezultuju sledecim indikacijama: postujemo te kao vrsnog znalca svog posla, dobrog i dragog druga (koji ponekad zna da "iznenadi" prosvijetljenjima poput ovoga...znam da to radis iz najnajnajbolje namjere, ali prosto mislim da grijesis nesvjesno, vjerovatno iz pretjerane blagosti...) i koji zaista hoce da ucini i pomogne, u svakoj situaciji. Ajd sad radite te masteringe kako ko zna i umije, da se bavimo necim korisnim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Hajde da se i ja javim , posto nisam imao pojma dokle ce ovo da ode ......
1. Uopste nisam bio cinican prema coveku ....... napisao je dosta toga u jednom postu i mogu reci da me je uglavnom zbunio ...... iz tog razloga sam ...... 2. ..... iseckao recenice koje su mi bile nejasne i sve sto sam napsao je bilo moje licno miljenje ili stav koji sam i obrazlozio 3. ako je bilo pitanje ..... to je stvarno bilo pitanje a ne cinizam 4. Covek je rekao i dosta toga sto stoji , zato sam i vadio samo ono sto me je zbunjivalo i to sam komentarisao i pitao. 5. Nikad nisam napravio salu najezicku barijeru , ali sam nekoliko puta citao i kad mi nije bilo jasno , pitao sam ( ali jos uvek nisam dobio odgovor) 6. Ako mi je mozda nesto zasmetalo onda je to bio komentar licne prirode tipa ...... " i to niko nemoze " ...... " ili onda se to nikada ne moze uraditi " sto je malo suvise zar ne ??? ( ali ni na ti nisam odreagovao ) tako da @ Dusan ..... stvarno nisam imao neku zajebantsku nameru ( iako si je ti video ) @ Bassystem ..... koliko covek treba da uradi da bi mogao da se pohvali ili da moze da kaze da j dovoljno uradio da ima zaledjinu za ono sto kaze ? ( ni ovo nije cinicno , nego me zaista interesuje ) . Da li je to 2 .... 5 ...... 10 ...... 50 albuma , 1 ... 5 .... 8 filmova, 30 ..... 50 .... 100 reklama , 3 .... 7 ..... 10 serija . Ili je bitno da odredjena stvar bude proglasena za album , film , reklamu ili seriju godine ? Ili da se to odredjenom krugu najvise svidja ? Ponavljam , ovo pitanje zaista postavljam onako kako sam ga napisao , znaci bezi ikakve zadnje namere ili cinizma , a postavljam ga zato sto u poslednje vreme ova tema prilicno izranja u nekim diskusijama sa mojim kolegama i prijateljima ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
Meni je najnejasniji onaj deo o Wavelabu.
Nedime, u cemu ti radis mastering?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |