|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Svestan sam ja da se ni GR, GTR pa ni AT ne mogu porediti sa recimo POD-om. Ja POD nemam, ali sam cuo kako radi i da "moram" da dam novac da bih kupio neki od ovih simulatora dao bih i duplo vishe za POD.
![]() Ovako govorim iz ugla coveka koji te simulatore samo "proba", ne poredeci ih sa pravim pojacalima, a pogotovo ne sa onima iz vishe klase. Iz ovih simulatora se trudim da izvucem maksimum u okviru njihovih mogucnosti koje znam i nisu bash velike. I kada mislim da sam uspeo i da sam dobio taj "ton", samo pustim neki dobar CD sa gitarskom svirkom i .... razocaram se. ![]() ![]() ![]() Last edited by shigumicu; 10-12-2005 at 10:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
GR uopste nije tako los, posebno za clean.Konacno ima onaj atack (i tvrdocu) koji je toliko falio GTR i Amplitube-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]()
Ajd da ne budem skroz zao, iako mi je high gain katastrofa, neke čistije gitare mogu da se dobiju na waves-ovom simu. Nije to to ali kao ajde. I nisu tako loše simulacije kutija i mikrofona, bolje mi zvuče od Guitar Rig-a, ali je stalno zvuk "tamo", tj, čak i varijanta sm57 na zvučnik koja treba da da jako prezentan rezultat nekako zvuči kao da postoji neka maska na zvuku, teško mi je da objasnim.
Quote:
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 10-12-2005 at 02:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]()
Slazem se za high-gain , ali ja ga licno vucem sa sans amp-a, tako da mi GR dodje vise kao cabinet simulator, a to radi sasvim solidno....cak ima i par pedala koje su prilicno upotrebljive.Definitivno, sve pomalo zavisi i od stila za koji hoces da pronadjes odredjen tip gaina...za neko sitno metal "seckanje"
vecina soft-sim. su skoro neupotrebljivi, ali za neki malo rock-alternativniji sound(Incubus, Audioslave...) ,ko zna da svira, i prvo prstima i trzalicom da natera gitaru da "zvuci" ,Waves GR i onih par N.I. simulacija (ACBoxCombo iTwangCombo) mogu solidno da zavrse posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovo sve vazi samo za neke specificne situacije, recimo tamo gde gitara nije u prvom planu, vec neka propratna podloga za koju treba samo da se cuje da je gitara ili neko pozadinsko ceprkanje koje mozda i trazi neku finu bojicu, ali bi trebalo dosta vremena da se to dobije na pravom pojacalu i u kombinaciji sa nekim pedalama, a na simulatoru se to nudi na tanjiru. Dakle simulatori u nekim slucajevima mogu da ustede vreme i zivce. Naravno najveca bi glupost bila recimo ceo album uraditi na nekom simulatoru, mozda neki pop ili fanki ajde de, ali neki cvrsci rock ili heavi nikako. Tamo gde treba gitare da dominiraju, da budu transparentne i izlaze u prvi plani da ih ima vishe od jedne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Waves SSL ??? | S-S-R | Audio Software | 8 | 18-10-2007 04:07 AM |
Waves SSL... | peraZdera | Zoran Vračević - Vrač | 6 | 28-07-2006 06:11 PM |