Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2006, 02:36 PM   #31
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Default Re: Triton, Motif, Fantom......

Quote:
Originally Posted by Nedim76
Po zakljucku nekih profesionalaca uzivo, studijski pacovi, i isto FORUMASI i INTERNET pacovi, MOTIF ES je bolji i od samog KURTZa.
Hehe..isto tako, po zakljucku onih ostalih profesionalaca uzivo, studijskih pacova, KURZ je bolji i od samog MOTIF ES-a

Jos nesto...Kod Yamahe smo stavili posebnu seriju a kod Kurzweil-a samo ime I to valjda nesto govori...

Rekao bih da je ukus presudan u odluci izmedju ove dve klavijature...
Recimo: Kurzweil k2661/Yamaha Motif Es6...i sta sad? ko sta voli - nek izvoli

Meni je dovoljno da vidim Kurzweil-a na svakom koncertu Pink Floyd-a, a nekome je dovoljno da vidi Motif-a na svakom koncertu TOTO-a

pozz
MHz is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 08:36 PM   #32
Nedim76
Guest

Nije u pitanju lican ukus, nego FAKTI. Ako ti znas nesto o sintisajzerima onda znas o cemu pricam.
Ja ne pricam iz licnog ukusa jer imam oba sinta, nego pricam fakticki.
Daj mi jedan FAKT koji napravi KURTZ bolji od MOTIF ES, a posle dacu ti ja 10 da dokazem da je MOTIF ES bolji od KURTZ. Nadam se da razumes sta sam napisao, ne pricamo iz licnih ukusa nego FAKTI.

Pozdrav
  Reply With Quote
Old 05-02-2006, 09:31 PM   #33
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

ajd

1. KDFX - efekti od Motifa ES su bolji od Kurza ? ? ? ? ?e, ovo nije ukus, OVO je fakat

2. KB3 - ako imas obe klavijure uopste mi nije jasno da ti se vise svidjaju orgulje sa Motifa es nego sa 2600?? i to je po mnogima fakat, a ne ukus.

3. Sami zvukovi - ja obozavam motif, ali jos vise me odusevljava 2600, i opet me cudi kako ti se motif vise svidja... to bih mogao razumeti kao ukus, a ne kao fakat

... da me ne razumes pogresno, motif je strava sint, to je jedini sint koji bih odma kupio da nema kurza, odgovaraju mi farbe, interfejs, dirka... eh da...

4. dirka - na 2600... doduse i to je ukus... podseca na stari dobri A33...opet kazem stvar ukusa...
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 10:08 PM   #34
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Eto to je otprilike i moj odgovor...

Mislim da je Nedium76 mislio na cinjenice kada je rekao FAKTI...

Sto se tehnicke strane tice, u nju se ne razumem dovoljno da bih mogao da komentarisem ali dobro znam sta mi se svidja a sta ne...a mislim da se u ovom topicu bas o tome radi...pitanje je bilo: ''sta vam se najvise svidja?'' a ne koji je bolji...

Svoj glas dajem za Kurzweil-a (mnogo je razloga a ako nekoga zanima, navescu ih)

pozz
Old 05-02-2006, 10:15 PM   #35
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Nisam svirao nista od Kurzweila (na zalost) bolje od k2000, tako da nisam puno kompetentan za pricu o K2600, ali, koliko je on operativan uzivo? Mislim pre svega, koliko tastera pritiskate da bi promenili farbu, real-time kontrole.....
Mislim da je po tome Motif ES workstation No1, sve je tako pregledno, logicno, operativno, a Ameri to ipak malo na sebi svojstven nacin zakomplikuju
Old 05-02-2006, 10:40 PM   #36
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

@OFF

Ovo je sto se tice mog Kurzweil PC2

1. Jedan taster-jedna farba. 16 grupa (tastera) za farbe (u svakoj grupi po 7 farbi), u svakoj od grupa mozes da namestis koja od tih 7 farbi ce ti biti prva kada pritisnes taster. Iznad tih 16 imas jos 4 tastera na kojima biras koju ces Banku: Internal, User, Exp1, Exp2. Znaci 4x16 zvukova momentalno...i da...u odredjenu grupu mozes da stavis bilo koju farbu, npr. u BRASS sekciju mozes da stavis klavir ako hoces (ovo je za User menu)

2. 4 slajdera, iznad slajdera 4 tastera za layer-e pored ta 4, jos 2: jedan za Solo funkciju layer-a i jedan za globalni EQ. Pored ona 4 slajdera se nalaze 3 tastera i iznad pitch-a se nalaze jos dva tastera. Svakom od ovih tastera i slajdera mozes da pripises bilo koju funkciju!

3. Sa desne strane display-a se nalaze tasteri za: KeyRange, Velocity, Arpeggiator, Controllers, Transpose... (za funkciju poseban taster).

4. 2 tastera za efekt sekciju (ima ih 2) jednim pritiskom mozes da iskljucis/ukljucis sekciju, a mozes i obe istovremeno (jedan taster iznad drugog).

5. i Jos mnogo toga...

Sada skini sliku u High-resolution pa pregledaj...

motif No1?! pf...

Last edited by MHz; 05-02-2006 at 11:02 PM.
Old 05-02-2006, 10:40 PM   #37
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

kurz je mean machine

k2000 je vladao ranije, samim tim ne mozes da ga poredis sa novijim workstationima... a da je operativan, jeste! Samo je stvar navici se na interfejs. Kako se recimo osecate kad sednete za novi piece softvera koji bas ne lici na ono sto ste nailazili ranije? frka u pocetku, ali posle par sati, dana, odusevljeni ste mogucnostima! Po meni otkrovenje je kurzweilov multi mod, pa onda KDFX efekt sekcija (u klavijure se ugradjuje isti DSP koji je u kurzweilovim KSP8, Roumoru i Mangleru... ako nemate priliku svirati 2600, skinite koji demo za KSP8 pa cete znati kakav procesor imate u kibordu (fully functional kao rek verzija efekt modula), pa onda KB3, ko ga nije probao ne zna na sta mislim, fenomelna emulacija hammond orgulja (setovi algoritama, efekata i poseban dsp chip za orgulje...) pa live mode, ribbon (x2) ADAT, AES-EBU, odlicna dirka...
...ponavljam, motif je malo bolje usminkan i prvenstveno orijentisan new age muzici (nathan east basovi, gomila rhodesa, semplovane analogije i tako to...) dok ljudi decenijama rade i pop i rnb i dance i film scoring na kurzweil workstationima...

pozz
Old 05-02-2006, 11:57 PM   #38
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Ni jedan sint ne "izlazi" u matricama i na svirkama kao Kurzweil - FAKAT. Bilo da je K ili PC serija rezultat je uvek isti - postojana i masna - ANALOGNA-farba..................ima samo jednu manu NIJE ZA SVAKOGA
Trazi vreme i posvecenost za razliku od presetaski orijentisanih YAMAHA - KORG - ROLAND sintova. Svi oni sjajno zvuce kada ih sviras solo, a kad treba da zasviraju u bendu ili u matrici stvari vise nisu tako sjajne.....da me ne shvatite pogresno, ima odlicnih sprava medju njima ali realno nisu za porediti sa sirovoscu Kurzweila. Istina je da je sama firma u krizi jer se malo tvrdoglavo drzi nekih starih principa, ali se iskreno nadam da ce se osvestiti i da ce nam na svet doneti novog K 2000 za 21 vek

Kao sto je jedan nesrecnik rekao,koji je imao srecu da dobije K2600 pa nije znao da ga koristi - jer kad je video 3 knjige uputstva debele kao telefonski imenik odmah pozeleo Triton - Kurzweil je MAYBACH medju klavijaturama.
ovo je za one koji zele da vise saznaju o kurzweilu
http://launch.groups.yahoo.com/group/KurzList/

http://kurzweil.sonikmatter.com/geosync/K2600.php
http://www.synthzone.com/kurzweil.htm
http://www.dlnsound.com prava FM sinteza u kurzweilu bez semplova !!!
Old 06-02-2006, 12:42 AM   #39
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
Kao sto je jedan nesrecnik rekao,koji je imao srecu da dobije K2600 pa nije znao da ga koristi - jer kad je video 3 knjige uputstva debele kao telefonski imenik odmah pozeleo Triton - Kurzweil je MAYBACH medju klavijaturama.[/SIZE]
aaa... brz si
Old 06-02-2006, 04:07 AM   #40
Nedim76
Guest

Svi ste rekli dobro i u pravu ste i naveli ste fakte, al sve je ...farbe...farbe...farbe...
Dajmo malo tehnicki, sto KURTZ moze MOTIF moze, sto MOTIF moze KURTZ NIKAD!
Ako nastavite, obecavam vama da cu vam dati 10 FAKTI koji ce ukopat KURTZ u zemlju sto se tice STUDIO ispred MOTIF ES.
Reko sam, imam ih oba, nije lican ukus, nego vidim ih u studio sta oni rade.
Al ipak ovo nikad ne moze biti KOJI JE NAJBOLJI nego ce uvek biti KOJI SE NAM NAJVISE SVIDJA, al ako smo iskreni onda moze da podelimo lican ukus i fakti, samo na minutu.
Koristim PA80 kao ARRANGER, nedam ga ni za 5 TYROS2, TYROS2 je milion puta bolji nego PA80, to je FAKT najveci, al PA80 se meni vise svidja.
E to je moj LICNI UKUS a ne fakt, izvinite, mozda sam pogresio sto sam ja pricao FAKTICKI a ne po pitanju na LICAN UKUS.
Pozdrav svima
  Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules